Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 14.7°C
    Clouds

    5 μυστικά νησιά που πλανήτη που οι τουρίστες δεν μπορούν να επισκεφτούν

    BEST OF
    5 μυστικά νησιά που πλανήτη που οι τουρίστες δεν μπορούν να επισκεφτούν

    Υπάρχουν κάποια νησιά στον κόσμο που όσο και να το θέλει κανείς είναι αδύνατον να τα επισκεφτεί. Αυτά τα νησιά αποτελούν μυστικές και απαγορευμένες περιοχές

    Τα παρακάτω νησιά δεν είναι από αυτά που σχεδιάζεις να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα για ονειρεμένες διακοπές μετά την πανδημία, αλλά από εκείνα τα μέρη που κάποιοι περιπετειώδεις ταξιδιώτες ενδεχομένως θα ήθελαν να επισκεφθούν από περιέργεια για λίγες ώρες. Είναι νησιά που για διαφορετικούς λόγους το καθένα αποτελούν μυστικές και απαγορευμένες περιοχές. Δείτε πέντε απαγορευμένα νησιά του πλανήτη που οι τουρίστες δεν μπορούν να επισκεφτούν και μάθετε την ιστορία τους.

    North Sentinel, Ινδία

    travelgo.gr

    Το Βόρειο Σέντινελ, ένα από τα νησιά Ανταμάν στον κόλπο της Βεγγάλης, μοιάζει με κόσμημα. Όμως, αν επιχειρήσεις να το επισκεφτείς, στην καλύτερη περίπτωση ίσως βρεθείς με ένα βέλος στο πόδι! Η επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή που κατοικεί σε αυτό έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για περίπου 60.000 χρόνια. Τα μέλη της επιτίθενται σε όποιον τολμά να πλησιάσει το νησί τους. Το 2004 έριξαν τα βέλη τους σε ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το νησί μετά από ένα τσουνάμι για να διαπιστώσει αν χρειάζονται βοήθεια. Το 2006 σκότωσαν δύο ντόπιους ψαράδες που προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο νησί, ενώ το 2018 έναν ιεραπόστολο που ήθελε να συναντήσει τη φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό. Οι Ινδικές αρχές έχουν απαγορέψει την προσέγγιση της περιοχής.

    Diego Garcia, Βρετανικά Εδάφη Ινδικού Ωκεανού

    travelgo.gr

    Το νησάκι Ντιέγκο Γκαρσία (πήρε το όνομά του από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο που το ανακάλυψε το 1532) βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Τσάγος, περίπου 1.600 χλμ. νότια των νοτίων ακτών της Ινδίας και της Σρι Λάνκας και είναι τμήμα του Βρετανικού Εδάφους Ινδικού Ωκεανού. Με κάτασπρες παραλίες και φοίνικες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το νησί αυτό από ψηλά μοιάζει με ειδυλλιακό τροπικό καταφύγιο στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού. Πίσω όμως από τους εξωτικούς φοίνικες κρύβεται μία από τις πιο σημαντικές, μυστικές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις του πλανήτη. Μέχρι το 1971, το Ντιέγκο Γκαρσία είχε έναν ιθαγενή πληθυσμό 2.000 κατοίκων. Οι νησιώτες αποχώρησαν δια της βίας προς τις Σεϋχέλλες και κατόπιν στον Μαυρίκιο για να δημιουργηθεί στο νησί αμερικανική στρατιωτική βάση. Οι πρώην κάτοικοι του νησιού κάνουν προσπάθειες για να επιστέψουν στον τόπο τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Niihau, Χαβάη

    travelgo.gr

    Γνωστό ως το «απαγορευμένο νησί» της Χαβάης, το Niihau αγοράστηκε το 1864 από την Elizabeth Sinclair, ενώ το 1915, ο δισέγγονος της Sinclair απαγόρευσε την είσοδο στο νησί στους περισσότερους επισκέπτες με σκοπό να διατηρηθεί ακέραιη η φυσική ομορφιά και κουλτούρα του- και, όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε. Στο Niihau η ζωή έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 100 χρόνια. Το Niihau διαθέτει μόλις έναν οικισμό, το Pu'uwai, όπου ζουν 170 άτομα, ψαρεύοντας και εκτρέφοντας ζώα, ενώ οι κάτοικοι μιλούν ακόμη μια εκδοχή της χαβανέζικης γλώσσας που κοντεύει να εκλείψει. Πλέον, το Niihau δεν είναι απόλυτα απαγορευμένο, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς, αφού επιτρέπουν μόνο μικρές ομάδες επισκεπτών και μόνο όταν υπάρχει λόγος.

    Surtsey, Ισλανδία

    travelgo.gr

    Το Surtsey είναι ένα ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Βέστμαναεϊγιαρ ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Το νησί αυτό δεν υπήρχε πριν από το 1963, οπότε και αναδύθηκε από τη θάλασσα και δημιουργήθηκε σε διάστημα λίγων εβδομάδων από μία σειρά εκρήξεων ηφαιστείου. Το 1967 πήρε τη σημερινή μορφή του και θεωρείται ένα από τα «νεότερα» νησιά του πλανήτη. Οι κάτοικοι του γειτονικού νησιωτικού συμπλέγματος των Βέστμαν βάφτισαν το νησί «Σέρτσεϊ», δηλαδή «το νησί του Σούρτουρ», από το όνομα μίας θεότητας της σκανδιναβικής μυθολογίας. Το Surtsey είναι απαγορευμένη περιοχή κι αν δεν ανήκετε σε κάποια επιστημονική κοινότητα, δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε.

    Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία

    travelgo.gr

    Το νησάκι Queimada Grande στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας, θα μπορούσε να αποτελεί παράδεισο για τους τουρίστες που αναζητούν τον ήλιο εάν δεν κατοικούσαν σε αυτό μερικά από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου. Το «Νησί των Φιδιών», όπως το αποκαλούν, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Έχει έκταση 430.000 τ.μ και φιλοξενεί περίπου 4.000 άκρως επικίνδυνα φίδια, ανάμεσά τους και την οχιά Golden Lancehead (ή χρυσό βόθρακα), ένα είδος σε εξαφάνιση το οποίο παγιδεύτηκε στο νησί όταν ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και κάλυψε την λωρίδα που το συνέδεε με την στεριά. Οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον εκτός από ερευνητές να επισκεφτούν το Queimada Grande.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider