Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.8°C
    Clear

    Αυτές είναι οι 5 πιο ξεπερασμένες φωτογραφίες διακοπών

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 5 πιο ξεπερασμένες φωτογραφίες διακοπών

    Έρευνα αποκαλύπτει τις πέντε πιο ενοχλητικές και κλισέ φωτογραφίες διακοπών που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη «γενιά Ζ»

    Μπορεί να χαρίζουμε απλόχερα τα likes μας, αλλά, ας το παραδεχτούμε, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες διακοπών που μέχρι πριν την έναρξη της πανδημίας είχαμε πραγματικά κουραστεί να βλέπουμε στα social media. Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί ότι όλοι παίρνουν τις ίδιες πόζες στα ίδια μέρη;

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Topdeck Travel, η «γενιά Ζ» ή Generation Z (δηλαδή, η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τους Millennials), θεωρεί ότι πολλές από τις κλασικές φωτογραφίες διακοπών είναι ξεπερασμένες και αντιπαθητικές, ειδικά στη νέα εποχή των ταξιδιών λόγω της πανδημίας.

    Η έρευνα που έγινε σε ταξιδιώτες ηλικίας 18-25 ετών και δημοσιεύτηκε στις βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Mirror, έδειξε ότι το 93% σχεδιάζει ήδη διακοπές, όμως ενοχλείται από κλασικά στιγμιότυπα διακοπών και είναι διατεθειμένο να τα αποφύγει εντελώς. Δείτε παρακάτω τις 5 πιο ξεπερασμένες φωτογραφίες διακοπών που θα πρέπει να αποφύγουν οι επίδοξοι influencers σύμφωνα με την Gen Z.

    Φωτογραφίες με κλισέ σλόγκαν

    travelgo.gr

    Το 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα κλισέ σλόγκαν είναι πλέον απαγορευτικά στα social media. Τον περασμένο χρόνο, πολλοί κοιτούσαν φωτογραφίες διακοπών που έδειχναν χαμογελαστούς ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο σε μια πισίνα, την ώρα που οι ίδιοι ήταν κλεισμένοι στο σπίτι μια βροχερή μέρα. Ειδικά το «η δική μου Δευτέρα είναι καλύτερη από τη δική σου» θεωρείται ένα από τα πιο ενοχλητικά σλόγκαν στα social media.

    Δημοφιλείς «copy paste» πόζες

    travelgo.gr

    Ένα ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στα δύο δάκτυλα και η στάση σώματος που μιμείται στον Πύργο της Πίζας, είναι μερικές κλασικές φωτογραφίες διακοπών οι οποίες μπορεί να φαίνονται ελκυστικές, αλλά πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες και κοινότοπες.

    Selfie που δείχνουν τις γραμμές του μαυρίσματος

    travelgo.gr

    Ας είμαστε ειλικρινείς – ο μοναδικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το μαύρισμά σας είστε εσείς, εκτός κι αν πρόκειται να ποστάρετε φωτογραφία μια εντελώς αποτυχημένης προσπάθειας μαυρίσματος με στόχο να γελάσουν οι άλλοι.

    Υπερβολικά ρομαντικές φωτογραφίες ζευγαριών

    travelgo.gr

    Φωτογραφίες που δείχνουν σιλουέτες μπροστά από το ηλιοβασίλεμα. Από την την Gen Z είναι όχι!

    Φωτογραφίες με παρέες που χοροπηδούν στην παραλία

    travelgo.gr

    Εκτός από κλισέ, είναι και ταλαιπωρία να προσπαθείτε να χοροπηδήξετε όλοι την ίδια στιγμή για να πιάσει ο φωτογράφος το σωστό timing. Γιατί να μην βγάλετε στα γρήγορα μια ομαδική selfie και να απολαύσετε το υπόλοιπο της ημέρας σας; Απλά πράγματα.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider