Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    Guardian: Οι 10 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές μακριά από τα πλήθη

    BEST OF
    Guardian: Οι 10 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές μακριά από τα πλήθη

    Τα νησιά και οι παραθαλάσσιοι προορισμοί που προτείνει ο Guardian για ήσυχες διακοπές.

    Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει πολλάκις τιμήσει τη χώρα μας με εκτενή αφιερώματα που παρουσιάζουν αξέχαστες εμπειρίες στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 10 ελληνικούς προορισμούς, νησιά αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς, που είναι ιδανικοί για ήσυχες διακοπές μακριά από συνωστισμούς.

    «Η Ελλάδα είναι η λέξη στα χείλη όλων και ελπίζουμε ότι οι ηλιόλουστες παραλίες της θα μας καλωσορίσουν σύντομα. Τα παρακάτω μέρη προσφέρουν μία πραγματική γεύση Ελλάδας», διαβάζουμε στην εισαγωγή του άρθρου.

    Δείτε τη λίστα του Guardian και τι αναφέρει για τον κάθε προορισμό.

    Άνδρος

    Άνδρος

    Δύο ώρες μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό που συνδυάζει καλό φαγητό, παραλίες και όμορφα χωριά. Πιο πράσινη από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, η Άνδρος διαθέτει ένα καλά διατηρημένο δίκτυο μονοπατιών, που αποτελεί τον παράδεισο του πεζοπόρου.

    Εύβοια

    Εύβοια

    Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Εύβοια συχνά παραβλέπεται έναντι άλλων πιο λαμπερών προορισμών. Αλλά αυτό το «διαμάντι», σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών: ορισμένα μέρη μοιάζουν με μια «Ελβετία» δίπλα στη θάλασσα, ενώ άλλα θυμίζουν Καραϊβική.

    Γαλαξίδι

    Γαλαξίδι

    Με πλούσια ναυτική ιστορία, αυτή η όμορφη μικρή πόλη στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου, κάτω από τους Δελφούς, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Μόλις τρεις ώρες δυτικά της Αθήνας, η γοητευτική θαλασσινή πολιτεία με τα κομψά νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα έχει την ατμόσφαιρα ενός νησιού.

    Φολέγανδρος

    Φολέγανδρος

    Με μόλις 765 κατοίκους και εικόνες που θυμίζουν Σαντορίνη, χωρίς όμως τα πλήθη, η Φολέγανδρος προσφέρει την ευκαιρία της χαλάρωσης και της απόλαυσης της ήσυχης νησιωτικής ζωής. Η μεσαιωνική Χώρα βρίσκεται ψηλά πάνω σε έναν βράχο- το τοπίο είναι υπέροχο και τα λιθόστρωτα δρομάκια ήσυχα. Το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά διαρκεί περίπου επτά ώρες, αλλά τα καλά πράγματα έρχονται σε εκείνους που έχουν υπομονή.

    Λέρος

    Λέρος

    Ένα από τα νησιά των Δωδεκανήσων, στο νότιο Αιγαίο, η Λέρος είναι μια ήρεμη όαση οκτώ ώρες με το πλοίο από την Αθήνα (αν και υπάρχουν συντομότερες διαδρομές από νησιά όπως η Ρόδος και η Κως). Το νησί της θεάς Αρτεμις έχει πολλούς όμορφους όρμους με βότσαλα και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

    Κύθηρα

    Κύθηρα

    Καταρράκτες, φαράγγια, μια όμορφη Χώρα, εντυπωσιακά κάστρα, μαγευτικές παραλίες- το νησί της Αφροδίτης, στα νότια της Πελοποννήσου, τα έχει όλα. Και επειδή το να φτάσετε εκεί μοιάζει σαν να ταξιδεύετε στην άκρη της Γης, τα Κύθηρα προσφέρουν επίσης μια αίσθηση περιπέτειας. Μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα σε 45 λεπτά, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε οδικώς θα κάνετε τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και μια σύντομη διαδρομή με φέρι από τη Νεάπολη.

    Αστυπάλαια

    Αστυπάλαια

    Η Αστυπάλαια είναι το είδος του νησιού που σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Τα ασβεστωμένα σπίτια θυμίζουν Κυκλάδες, οι παραλίες είναι παρθένες και άγριες και η φιλοξενία γενναιόδωρη και αυθεντική.

    Σύρος

    Σύρος

    Αν θέλετε κάτι περισσότερο από φαγητό, παραλία και ύπνο για τις διακοπές σας, κατευθυνθείτε προς τη Σύρο. Έχει ζωή όλο το χρόνο και έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, αλλά και γραφικά χωριά και καλό φαγητό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα ελληνικό νησί.

    Πήλιο

    Πήλιο

    Η χερσόνησος του Πηλίου, το θερινό καταφύγιο των θεών του Ολύμπου, απέχει τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Γνωστό και ως το «βουνό των Κενταύρων», το Πήλιο είναι ένας προορισμός παντός καιρού που προσφέρει και ορεινές δραστηριότητες και παραθαλάσσια αξιοθέατα. Ανατολικά βρέχεται από το Αιγαίο, στα δυτικά βρίσκεται ο Παγασητικός κόλπος και ανάμεσά τους γραφικά χωριά και πυκνά δάση.

    Μάνη

    Μάνη

    Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, αυτός ο τόπος με την άγρια ομορφιά θυμίζει μερικές φορές την Τοσκάνη. Τα επιβλητικά πυργόσπιτα, οι παραδοσιακοί οικισμοί και ελαιώνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο σε αυτή την ιστορική περιοχή που σήμερα προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο στους επισκέπτες.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider