Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.8°C
    Clouds

    6 ονειρικές παραλίες του κόσμου που είναι ακόμα καλύτερες τον χειμώνα

    BEST OF
    6 ονειρικές παραλίες του κόσμου που είναι ακόμα καλύτερες τον χειμώνα

    Μπορεί να μην είναι τροπικές, αλλά έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά.

    Ξεχάστε για λίγο την εικόνα που έχετε για την τέλεια παραλία, με τη χρυσή άμμο και τα τιρκουάζ νερά να λαμπυρίζουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Ας πάμε μια βόλτα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη όπου το σκηνικό αλλάζει και… αγριεύει. Το κρύο, η ομίχλη και το χιόνι δίνουν άλλη διάσταση στην ομορφιά μιας παραλίας. Το Lonely Planet μάς παρουσιάζει έξι εκπληκτικές παραλίες του κόσμου που είναι τέλειες τον χειμώνα.

    Reynisfjara, Vik, Ισλανδία

    Reynisfjara, Vik, Ισλανδία

    Μια παραλία που «βάζει τα γυαλιά» σε πολλές διάσημες παραλίες με λευκή άμμο. Η παραλία Reynisfjara είναι προσβάσιμη με τα πόδια από το Vik, τη νοτιότερη πόλη της Ισλανδίας που απέχει 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από το Ρέικιαβικ. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό και απόκοσμο σκηνικό που συνθέτουν η μαύρη άμμος και οι εκπληκτικοί βραχώδεις σχηματισμοί. Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, σε αυτή την παραλία τα τρολ έσυραν έναν πλοίο στη στεριά, αλλά για κακή τους τύχη, με το φως της ημέρας πέτρωσαν! Επίσης, στη συγκεκριμένη παραλία μπορεί κανείς να δει παπαγάλους της θάλασσας να πετούν ή να ανεβοκατεβαίνουν στα κύματα.

    travelgo image

    Inchydoney, Δυτικό Κορκ, Ιρλανδία

    Inchydoney, Δυτικό Κορκ, Ιρλανδία

    Χάρη στα εντυπωσιακά τοπία της, η Ιρλανδία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για φυσιολάτρες και φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο. Εκτός από λιβάδια, λίμνες και ποτάμια, η χώρα των Κελτών διαθέτει και μαγευτικές αμμώδεις ακτές, όπως αυτή στο Inchydoney, ένα μικρό νησί στα ανοικτά του Δυτικού Κορκ. Πολλοί επισκέπτονται αυτή την ιδιαίτερη παραλία το χειμώνα ή το φθινόπωρο, με μια ομπρέλα στο χέρι, για να εξερευνήσουν τις πέτρινες φυσικές πισίνες, ενώ οι πιο τολμηροί την επιλέγουν για να κάνουν surf. Και αφού βραχούν για τα καλά, βρίσκουν καταφύγιο στις παμπ της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης Clonakilty.

    travelgo image

    Hot Water Beach, Νέα Ζηλανδία

    Hot Water Beach, Νέα Ζηλανδία

    Η Hot Water Beach στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας, είναι αυτό που λέει το όνομά της. Πρόκειται για μία από τις λίγες παραλίες στον κόσμο όπου μπορείς να «βυθιστείς» σε φυσικές θερμές πισίνες στην άμμο, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Οι θερμές πηγές αναβλύζουν επάνω ακριβώς στο κύμα. Αρκεί να σκάψεις λίγο βαθιά και θα σχηματιστεί ένα φυσικό spa, με νερό που μπορεί να φτάσει στους 60 βαθμούς Κελσίου.

    travelgo image

     

    Cox Bay Beach, Τοφίνο, Καναδάς

    Cox Bay Beach, Τοφίνο, Καναδάς

    Κι όμως, ο κακός καιρός φέρνει πολλούς επισκέπτες σε αυτή την παραλία που βρίσκεται στο Tofino, μια μικρή περιοχή στο νησί του Βανκούβερ. Άλλωστε, εδώ, ένα από τα αγαπημένα χόμπι των ντόπιων είναι η παρατήρηση καταιγίδων. Η Cox Bay Beach θεωρείται η ιδανική «άγρια» παραλία για βόλτα μια κρύα μέρα με αέρα χαζεύοντας την ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στον θυελλώδη Ειρηνικό Ωκεανό. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για έμπειρους surfers, καθώς τα κύματα είναι συνήθως εντυπωσιακά.

    travelgo image

    Cannon Beach, Όρεγκον, ΗΠΑ

    Cannon Beach, Όρεγκον, ΗΠΑ

    Αυτή η εντυπωσιακή παραλία στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι για διάσημη για το Haystack Rock, έναν τεράστιο βράχο που ορθώνεται πάνω στην ακτή. Η Cannon Beach αποτελεί δημοφιλή προορισμό και τον χειμώνα, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για ατμοσφαιρικές, χαλαρωτικές βόλτες στην ομίχλη με τα πόδια ή με άλογο κατά τη διάρκεια της ημέρας και του ηλιοβασιλέματος.

    travelgo image

    Kvalvika, Νησιά Lofoten, Νορβηγία

    Kvalvika, Νησιά Lofoten, Νορβηγία

    Στην παραλία Kvalvika στα Νησιά Lofoten νιώθεις πραγματικά σαν να βρίσκεται στην άκρη της γης. Αυτή η απομακρυσμένη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω πεζοπορίας 4 χιλιόμετρων στο βουνό Ryten. Η διαδρομή έως εκεί είναι περιπετειώδης, αλλά το θέαμα του ωκεανού και των επιβλητικών βράχων αποζημιώνει τους τολμηρούς. Αρκετές πεζοπορικές διαδρομές κυκλώνουν το βουνό και την κορυφή του, και αξίζουν τον κόπο, μόνο και μόνο για τη θέα. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να δεις και το Βόρειο Σέλας να χορεύει στον νυχτερινό ουρανό.

    travelgo image

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider