Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 19°C
    Clouds

    5 πόλεις του κόσμου που είναι σχεδόν μόνιμα χιονισμένες

    BEST OF
    5 πόλεις του κόσμου που είναι σχεδόν μόνιμα χιονισμένες

    Εκεί όπου το χιόνι είναι πραγματικά… πάρα πολύ!

    Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών έφερε χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - μια εικόνα που είχαμε χρόνια να δούμε- κάνοντάς μας να νιώσουμε για λίγο ότι ζούμε στην πρωτεύουσα του χιονιού! Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ακρόπολη ντυμένη στα λευκά... Ωστόσο υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου η έντονη χιονόπτωση είναι καθημερινότητα. Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σε μια πόλη όπου το χιόνι φτάνει τα 8 μέτρα; Πάμε να δούμε τις 5 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, όπως τις παρουσιάζει το accuweather.com.

    Κεμπέκ, Καναδάς

    Κεμπέκ, Καναδάς

    Η Πόλη του Κεμπέκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ομώνυμη επαρχία. Η Παλιά Πόλη του Κεμπέκ είναι η μόνη πόλη της Βορείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται ακόμα και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, το 1985 η UNESCO την ανακήρυξε «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς». Όταν τα λιθόστρωτα δρομάκια με τα κτήρια του 16ου και 17ου αιώνα καλύπτονται με χιόνι, η πόλη μοιάζει με ζωντανή καρτ ποστάλ. Σύμφωνα με το AccuWeather, η μέση ετήσια χιονόπτωση φτάνει τα 3,1 μέτρα.

    St. John's, Newfoundland and Labrador, Καναδάς

    St. John's, Newfoundland and Labrador, Καναδάς

    Η νησιωτική πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ είναι μία από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές ιστορικά πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Απόκρημνες ακτές, παγόβουνα και πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις του κόσμου, με το χιόνι να φτάνει τα 3,3 μέτρα.

    Toyama, Hokuriku, Ιαπωνία

    Toyama, Hokuriku, Ιαπωνία

    Η Toyama βρίσκεται στο κεντρικό Honshu και αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Αυτή η πόλη μετρά κατά μέσο όρο πάνω από 3,6 μέτρα χιόνι κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται η Tateyama Kurobe Alpine Route, η διάσημη ορεινή διαδρομή με τον δρόμο που διασχίζει το λεγόμενο Snow Canyon (Φαράγγι του Χιονιού) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

    Sapporo, Hokkaido, Ιαπωνία

    Sapporo, Hokkaido, Ιαπωνία

    Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, στο νησί Χοκάιντο, είναι διάσημη για το ετήσιο φεστιβάλ χιονιού της, το Sapporo Snow Festival, που πραγματοποιείται το Φεβρουάριο και περιλαμβάνει γλυπτά χιονιού και πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το χιόνι. Με μέση ετήσια χιονόπτωση που φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα, το Sapporo είναι μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972.

    Aomori, Tōhoku, Ιαπωνία

    Aomori, Tōhoku, Ιαπωνία

    Αυτή η πόλη, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού Χονσού, κατοικείται από 299.000 ανθρώπους και θεωρείται η πιο χιονισμένη κατοικημένη περιοχή. Το χιόνι εκεί φτάνει τα 8 μέτρα! Γενικά η Ιαπωνία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, των υψηλών υψομέτρων, της εγγύτητάς της στον κρύο αέρα από τη βορειοανατολική Ασία, αποτελεί ένα από τα μέρη με το περισσότερο χιόνι στον κόσμο.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider