Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.3°C
    Clear

    Φωτογραφική βόλτα στα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας

    BEST OF
    Φωτογραφική βόλτα στα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας

    Αυτά τα μέρη είναι έρωτας με την πρώτη ματιά.

    Παλιές πόλεις σχεδόν ανέπαφες από τον χρόνο, λαβύρινθοι από στενά σοκάκια, εντυπωσιακές καστροπολιτείες που κατοικούνται μέχρι σήμερα, παραλίμνιοι δρόμοι τυλιγμένοι στην ομίχλη, ηλιοβασιλέματα και θέα στο γαλάζιο. Αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε αυτή την περίοδο, ας κάνουμε μια φωτογραφική βόλτα σε 12 από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας. Ακόμα και αν δεν ανήκετε στους fans της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, είμαστε σίγουροι πως ανυπομονείτε να βρεθείτε ξανά σε αυτά.

    Λιστόν, Παλιά Πόλη Κέρκυρας

    Λιστόν, Παλιά Πόλη Κέρκυρας

    Εκτός από την καταπράσινη φύση, τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες παραλίες της, η Κέρκυρα έχει να καυχιέται και για την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της, η οποία περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το πιο κεντρικό και πολυφωτογραφημένο σημείο της είναι το Λιστόν, ο δρόμος που θυμίζει έντονα τη Rue de Rivoli του Παρισιού. Τους προηγούμενους αιώνες μόνο οι ευγενείς, που το όνομά τους ήταν περασμένο στο Libro d’ Oro, τη χρυσή βίβλο της αριστοκρατίας, είχαν το δικαίωμα να κάνουν τον περίπατό τους εδώ. Σήμερα, τους επισκέπτες εντυπωσιάζει το συγκρότημα των παλιών -αλλά καλοδιατηρημένων- πολυώροφων κατοικιών που αναπτύσσονται γραμμικά με ισόγειες τοξωτές στοές.

    Λίμνη Ιωαννίνων

    Λίμνη Ιωαννίνων

    Κάθε φορά που βρισκόμαστε στα Γιάννενα, επιβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για μία από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις. Η λίμνη Παμβώτιδα και η καστροπολιτεία κάνουν την πόλη να μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για ρομάντζο. Εδώ θα βρεθείς μπροστά στην Παμβώτιδα, το στολίδι των Ιωαννίνων, τη λίμνη των θρύλων και των παραδόσεων. Έχει μια ιδιαίτερη μαγεία τούτη η λίμνη και θα το διαπιστώσεις κάνοντας μια βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στον ατμοσφαιρικό και γαλήνιο παραλίμνιο πεζόδρομο που είναι στολισμένος με πανύψηλα δέντρα. Όταν πέφτει ομίχλη, το τοπίο γίνεται ονειρικό.

    Λίμνη Καστοριάς

    Λίμνη Καστοριάς

    Μια πόλη που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης της και γοητεύει τους επισκέπτες με τον αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της. Το πρώτο πράγμα που θα θελήσεις να κάνεις στην Καστοριά είναι να δεις από κοντά τη λίμνη Ορεστιάδα, η οποία θα σε τραβήξει σαν μαγνήτης. Θα το κάνεις φυσικά με το πάσο σου, όσο νωχελικά χρειαστεί για να απολαύσεις το τοπίο. Ο μικρός γύρος της λίμνης έχει μήκος περίπου 8 χλμ. και γίνεται ιδανικά με τα πόδια ή με ποδήλατο (υπάρχει και ο μεγάλος, που συνεχίζει προς τα χωριά της λίμνης). Όση ώρα περπατάς, θα χαζεύεις τους πελεκάνους και τις πάπιες, αλλά και το θέαμα των ψαράδων που κωπηλατούν όρθιοι τα «καράβια» τους.

    Παραλία Θεσσαλονίκης

    Παραλία Θεσσαλονίκης

    Δεν γίνεται να πας στη Θεσσαλονίκη, να είσαι σε ρομαντικό mood και να μην κάνεις μια παραλιακή βόλτα στη Λεωφόρο Νίκης έως τον Λευκό Πύργο και από εκεί στη Νέα Παραλία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Μετά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με τα θεματικά πάρκα, τα σιντριβάνια και τα γλυπτά, όπως οι περίφημες «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, ο αγαπημένος περίπατος των Θεσσαλονικιών έγινε ακόμα πιο απολαυστικός. Η Νέα Παραλία είναι ό,τι πρέπει για ποδηλατάδες και ρομαντικές βόλτες, ιδανικά το απόγευμα για να δεις τον ήλιο να βουτάει στον Θερμαϊκό.

    Ναύπακτος

    Ναύπακτος

    Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου, στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος είναι ένας από τους πιο γραφικούς και ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας. Το ενετικό λιμάνι, με τους δύο πύργους που κλείνουν την είσοδο του, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Οι πολύχρωμες βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά δίνουν το δικό τους χρώμα σε ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα μέρη. Το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, σαγηνεύει με την εντυπωσιακή θέα που χαρίζει. Το θέαμα, μάλιστα, το βράδυ, με τη φωτισμένη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο φόντο, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

    Γαλαξίδι

    Γαλαξίδι

    Το Γαλαξίδι σε μεταφέρει σε άλλη ατμόσφαιρα και σε γεμίζει με εικόνες παλιάς Ελλάδας. Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια, τα νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Χρωματιστές προσόψεις, λουλουδιασμένες βοτσαλωτές αυλές και μπαλκόνια κοσμημένα με ακρόπρωρα πλοίων δημιουργούν ένα γραφικό νησιωτικό σκηνικό στη στεριά. Στον Χηρόλακα, το δεύτερο λιμάνι, τα αρχοντικά βουτάνε μέσα στο νερό. Η θέα από την Πέρα Πάντα, το πευκοδάσος απέναντι, είναι η καλύτερη καρτ ποστάλ που θα πάρεις μαζί σου.

    Δρόμος της Αγάπης, Βυτίνα, Ορεινή Αρκαδία

    Δρόμος της Αγάπης, Βυτίνα, Ορεινή Αρκαδία

    Πυκνά πλατάνια και αρωματικοί σφένδαμοι συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο μονοπάτι αυτό που ονομάζεται «δρόμος της αγάπης»- σαν αυτά που βλέπεις στο Instagram και νομίζεις ότι είναι κάποια ζωγραφιά και όχι ένα πραγματικό μέρος. Στην ορεινή Αρκαδία, στο γραφικό χωριό της Βυτίνας, μπορείς να περπατήσεις τη διαδρομή που έκαναν και οι νέοι των παλιών εποχών, όπου και αντάλλασσαν βλέμματα και μηνύματα αγάπης. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας για περπάτημα και ανταλλαγή όρκων αγάπης.

    Ναύπλιο

    Ναύπλιο

    Μέρος αρχοντικό με μεγάλη ιστορία και απίστευτες ομορφιές, το Ναύπλιο ξέρει να σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό και να σε κάνει να επιστρέφεις. Η ρομαντική παλιά πόλη του- μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας- δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά και την ιστορικότητά του. Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, το μικρό νησάκι-φρούριο στην είσοδο του κόλπου. Για να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά, θα πρέπει να ανέβεις τα περιβόητα 999 σκαλοπάτια (στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο. Οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στο μονοπάτι της Ακροναυπλίας με θέα τα νερά του Αργολικού Κόλπου.

    Κάστρο Μονεμβασιάς

    Κάστρο Μονεμβασιάς

    Ένα ρομαντικό σκηνικό φτιαγμένο από βράχο και Ιστορία. Στο νότιο άκρο της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Ακόμα και από μακριά, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς δέος στη θέα του τεράστιου βράχου. Περνώντας την κεντρική πύλη αρχίζει το σεργιάνι σε έναν άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό με λιθόστρωτα καλντερίμια, παλιά αρχοντικά και βυζαντινές εκκλησίες που συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακούς ξενώνες και καταστήματα. Στην Πάνω Πόλη, στην άκρη ενός γκρεμού, 300 μέτρα πάνω από το Μυρτώο πέλαγος, δεσπόζει ο ναός της Αγίας Σοφίας που χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Από εδώ η θέα της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της είναι καθηλωτική.

    Ενετικό Λιμάνι, Χανιά

    Ενετικό Λιμάνι, Χανιά

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και -κατά πολλούς- μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας, είναι συγχρόνως και ένα μέρος γεμάτο ιστορία και πολιτισμό. Τα Χανιά έχουν κάτι μοναδικό στον τρόπο που σε υποδέχονται από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί. Αρκεί μία βόλτα στο ενετικό λιμάνι με τον Αιγυπτιακό Φάρο, για να ερωτευτείς την πόλη. Η προκυμαία του λιμανιού είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της παλιάς πόλης των Χανίων, γεμάτο με καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα, αλλά και μνημεία που σώζονται από διαφορετικές περιόδους. Άραβες, Ενετοί, Τούρκοι και Αιγύπτιοι, όλοι πέρασαν από τούτο το μέρος, αφήνοντας τα σημάδια τους σαν ανεξίτηλη σφραγίδα.

    Ύδρα

    Ύδρα

    «Αν έχεις σπίτι στην Ύδρα, οι πόλεις μοιάζουν λιγότερο τρομακτικές», έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος το 1960 αγόρασε ένα σπίτι στο νησί που του χάρισε στιγμές ηρεμίας και έμπνευσης. Εκεί συνάντησε την ερωμένη και μούσα του, Marianne Ihlen. Σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και ηχηρά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ ερωτεύτηκαν αυτό το νησί και έβαλαν την υπογραφή τους στο μύθο του. Γεμάτη χρώματα και αρώματα, η Ύδρα σε καλεί να ανακαλύψεις την κοσμοπολίτικη αύρα της, να περπατήσεις τα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσεις τα καπετανόσπιτα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά με τις αυστηρές, λιτές γραμμές και να περιπλανηθείς στα μονοπάτια της.

    Οία, Σαντορίνη

    Οία, Σαντορίνη

    Από ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Ο παραδοσιακός οικισμός της Οίας είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Όσο τουριστικό κι αν σου ακούγεται, το ηλιοβασίλεμα στην Οία με φόντο την Καλντέρα είναι ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει να δεις έστω και μία φορά στη ζωή σου. Δεν είναι τυχαίο που πάντα φιγουράρει στους top τουριστικούς προορισμούς και όλος ο πλανήτης την αποθεώνει. Και μεταξύ μας τώρα, σίγουρα έχεις ήδη σκεφτεί να κάνεις εκεί πρόταση γάμου.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider