Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021

    Μπορεί μέσα στο 2020 να υπήρχαν πολύ λιγότερα αεροπλάνα στον ουρανό, αλλά αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε ταξίδια στο τρέχον έτος, ίσως θα ήταν χρήσιμο να λάβετε υπόψη τις τελευταίες κατατάξεις των ασφαλέστερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο από το AirlineRatings.com.

    Η ιστοσελίδα διατηρεί καρτέλες σε 385 αερομεταφορείς από όλο τον κόσμο, μετρώντας παράγοντες όπως τα αρχεία συντριβής και σοβαρών περιστατικών των αεροπορικών εταιρειών, αλλά και η ηλικία των αεροσκαφών τους.

    «Η πρόκληση φέτος ήταν ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που εξακολουθούσαν να λειτουργούν, αν και οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες μας συνέχισαν να πετούν ή είχαν περιορισμένες πτήσεις», λέει ο αρχισυντάκτης της σελίδας στο CNN Travel.

    «Τα ατυχήματα και τα περιστατικά αποτελούν πέντε από τα επτά αστέρια μας, οι έλεγχοι για ακόμα ένα και τα μέτρα που λαμβάνει η κάθε εταιρεία για τον κορονοϊό δίνουν τη μέγιστη κατάταξη των επτά αστέρων», λέει ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι σαφές ότι οι ταξιδιώτες επικεντρώνονται ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών:

    Για το 2021, ο ιστότοπος για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών απένειμε στην αυστραλιανή εταιρεία Qantas την πρώτη θέση. Αυτό που κυρίως μέτρησε ήταν η δέσμευση της Qantas για επανεκπαίδευση των πιλότων της πριν από την επιστροφή στα καθήκοντά τους.

    Η Qantas κατείχε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο από το 2014 έως το 2017. Το 2018, η σελίδα δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρει σαφή νικητή και επέλεξε να κατατάξει στην ίδια θέση 20 αεροπορικές, αλλά το 2019 και το 2020, η Qantas επανήλθε στην κορυφή.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, η AirlineRatings.com έχει επιλέξει τον νικητή και στη συνέχεια απαριθμεί τις υπόλοιπες κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες αλφαβητικά. Αλλά για το 2021, ο ιστότοπος έχει κατατάξει κάθε μία από τις 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες σε αριθμητική σειρά. Η Qatar Airways παίρνει το νούμερο 2, ενώ η Air New Zealand, η Singapore Airlines και η Emirates ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

    Η σελίδα έχει επίσης δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ευρετήριο των 20 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών, που εφαρμοζουν πιστά το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και παρατίθενται με αλφαβητική σειρά:

    Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Japan Airlines, Jetblue, KLM, Korean Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest, Qatar Airways και Westjet. Για παράδειγμα, η Qatar Airways παρέχει μάσκες και προστατευτικά προσώπου, ενώ η Emirates εισήγαγε την ασφάλιση υγείας για τον κορονοΪό και ένα κιτ υγείας για τους επιβάτες.

    Σύμφωνα με το AirlineRatings.com, οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021 είναι:

    1. Qantas
    2. Qatar Airways
    3. Air New Zealand
    4. Singapore Airlines
    5. Emirates
    6. EVA Air
    7. Etihad Airways
    8. Alaska Airlines
    9. Cathay Pacific Airways
    10. British Airways
    11. Virgin Australia/Virgin Atlantic
    12. Hawaiian Airlines
    13. Southwest Airlines
    14. Delta Air Lines
    15. American Airlines
    16. SAS
    17. Finnair
    18. Lufthansa
    19. KLM
    20. United Airlines

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider