Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 28.8°C
    Clear

    Αυτά είναι τα μυστικά δωμάτια των αεροπλάνων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα μυστικά δωμάτια των αεροπλάνων

    Δείτε τα κρυφά δωμάτια όπου κοιμούνται οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί στις μεγάλες πτήσεις.

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια των μεγάλων πτήσεων όταν σβήνουν τα φώτα της καμπίνας και όλοι οι επιβάτες κοιμούνται ή χαλαρώνουν βλέποντας ταινίες; Ναι, σωστά μαντέψατε, και οι αεροσυνοδοί ξεκουράζονται και κοιμούνται. Αλλά πού;

    Ο ταξιδιωτικός αναλυτής Zach Griff από την ιστοσελίδα The Points Guy, μας δίνει την απάντηση μέσα από ένα βίντεο που μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Instagram.

    Ο Griff είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε ένα Boeing 787 Dreamliner της American Airlines και κατέγραψε με την κάμερά του έναν χώρο που οι επιβάτες δεν βλέπουν ποτέ.

    «Σσσσς … μην το πείτε σε κανέναν, αλλά εδώ είναι το μυστικό μέρος που ξεκουράζεται το πλήρωμα. Σε αυτόν τον χώρο δεν έχουν πρόσβαση οι επιβάτες και είναι εκεί όπου οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί κοιμούνται κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων. Και το πιο κουλ; Σε αυτό το @americanair 787 Dreamliner, βρίσκεται στον όροφο πάνω από το κατάστρωμα επιβατών», γράφει ο Griff στην περιγραφή του βίντεο.

    Όπως αναφέρει ο Griff στο thepointsguy.com, υπάρχει μια μυστηριώδης πόρτα που μοιάζει να ανοίγει σε ντουλάπα ή σε τουαλέτα. Όμως, πίσω από αυτήν την πόρτα βρίσκονται σκάλες που οδηγούν στον χώρο ξεκούρασης του πληρώματος.

    Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε ένα επίπεδο πάνω από τους επιβάτες.

    travelgo image

    Εκτός από κρεβάτια που διαθέτουν ζώνες ασφαλείας και διαχωριστικές κουρτίνες, υπάρχουν ανιχνευτές καπνού, πυροσβεστήρες, φακοί και φορητές συσκευές οξυγόνου για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης υπάρχουν πρίζες, μικροί καθρέφτες, κρεμάστρες για ρούχα και ένα τηλέφωνο για εσωτερική επικοινωνία.

    Μάλιστα, ο Griff προσθέτει πως αν και είναι πολύ στριμωγμένα εκεί μέσα και χτύπησε το κεφάλι του πολλές φορές, τα κρεβάτια είναι αρκετά άνετα!

    Στο Boeing 787 Dreamliner υπάρχουν δύο μυστικοί χώροι ξεκούρασης του πληρώματος. Ένας στο πίσω μέρος του αεροπλάνου με έξι κρεβάτια για τους αεροσυνοδούς κι ένας μικρότερος ακριβώς πίσω από το πιλοτήριο με δύο κρεβάτια για τους πιλότους.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider