Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 28.7°C
    Clear

    Ένα ελληνικό νησί στα 10 ωραιότερα μέρη του κόσμου

    BEST OF
    Ένα ελληνικό νησί στα 10 ωραιότερα μέρη του κόσμου

    Η λίστα του Conde Nast Traveller είναι γεμάτη με εικόνες που κόβουν την ανάσα.

    Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε και άλλαξε τα πάντα στον πλανήτη. Τα ταξίδια, όμως, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η επιθυμία παραμένει έντονη. Συσσωρεύεται. Και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα εκδηλωθεί.

    Το νέο άρθρο του Conde Nast Traveller για τα 50 ωραιότερα μέρη του κόσμου μάς κάνει να ονειρευόμαστε τα μεγάλα ταξίδια που θα έρθουν. Η λίστα του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού έχει και μία έκπληξη: στην πρώτη δεκάδα φιγουράρει κι ένα ελληνικό νησί με ένα μοναδικό τοπίο του!

    Πάμε να δούμε τα 10 ωραιότερα μέρη του κόσμου σύμφωνα με το Conde Nast Traveller.

    Προβηγκία, Γαλλία

    Προβηγκία, Γαλλία

    Η περιοχή της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία είναι ένας ευλογημένος τόπος που «βομβαρδίζει» της αισθήσεις του επισκέπτη με χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Απέραντα μωβ λιβάδια λεβάντας, πετρόχτιστα χωριά, πύργοι, υπαίθριες αγορές κα μεσαιωνικές πόλεις μετατρέπονται σε ένα ονειρεμένο σκηνικό απόδρασης από τις πρώτες μέρες της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

    Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια

    Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια

    Γνωστή ως το θερμότερο μέρος στη γη, η Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια έσπασε όλα τα ρεκόρ τον περασμένο Αύγουστο με τον υδράργυρο να δείχνει 54,4 βαθμούς Κελσίου! Η Κοιλάδα του Θανάτου βρίσκεται νοτιανατολικά της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα στη Μεγάλη Λεκάνη και στην έρημο Μοχάβι, και αποτελεί στο μεγαλύτερό της μέρος το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου. Μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες είναι το Artists Palette, μια σειρά από βουνά σε διάφορες ασυνήθιστες αποχρώσεις.

    Ανταρκτική

    Ανταρκτική

    Η ψυχρότερη και η ξηρότερη ήπειρος στη γη είναι ταυτόχρονα ένας τόπος απίστευτης μαγείας και μυστηρίου. Η Ανταρκτική, το λιγότερο εξερευνημένο μέρος του πλανήτη, μπορεί να μαγέψει κάθε επισκέπτη με τα πανέμορφα τοπία της και τα ταξίδια στις παγωμένες θάλασσές της.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Η Μήλος έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου, χωρίς το θόρυβο της Μυκόνου ή της Σαντορίνης, αναφέρει το άρθρο του Conde Nast Traveller. Στο Σαρακήνικο, οι κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό που μόνο παραλία σε ελληνικό νησί δεν θυμίζει.

    Χόα Μπιν, Βιετνάμ

    Χόα Μπιν, Βιετνάμ

    Η επαρχία Hòa Bình βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και φιλοξενεί τις φυλές Hmong, Muong και Dzao, καθώς και αχανείς εκτάσεις με ορυζώνες. Τα μέλη των φυλών αυτών διατηρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των μακρινών προγόνων τους: καλλιεργούν τη γη, δουλεύουν κυρίως σε ορυζώνες και διαμένουν σε ξυλόκτιστες κατοικίες.

    Παρίσι, Γαλλία

    Παρίσι, Γαλλία

    Τι να πρωτοπεί κανείς για το Παρίσι. Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μεγάλες λεωφόρους, τέχνη παγκόσμιας κλάσης, ιστορικά café, μπιστρό σε μικρά σοκάκια και μοναδική γαστρονομική σκηνή, η γαλλική πρωτεύουσα είναι μια πόλη-φετίχ και ο νούμερο ένα ρομαντικός προορισμός στον κόσμο.

    Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Με εντυπωσιακές ακτές, χρυσοκόκκινες αμμουδιές, γραφικά χωριά και εξαιρετικό κλίμα όλο το χρόνο, το Αλγκάρβε είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πορτογαλίας και ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης. Η νοτιότερη επαρχία της Πορτογαλίας περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο και αποτελεί τον τόπο καταγωγής του σπουδαίου θαλασσοπόρου Βαρθολομαίου Ντιάζ.

    Paracas, Περού

    Paracas, Περού

    Το Paracas είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή Ica του Περού, στο σημείο όπου η έρημος συναντά τη θάλασσα. Ένα ταξίδι στην περιοχή δεν θεωρείται ολοκληρωμένο χωρίς μια βόλτα στα Islas Ballestas, τα βραχώδη νησιά στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού, που είναι γνωστά για την ποικιλία άγριας ζωής που φιλοξενούν.

    Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

    Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

    Αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας για δύο αιώνες, η Αγία Πετρούπολη είναι μια πόλη-μουσείο γεμάτη με τέχνη και μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο ήλιος δεν δύει και η πόλη γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή κάτω από ένα ρομαντικό φως. Στην κορυφή των μνημείων της πόλης είναι φυσικά το επιβλητικό State Hermitage Museum, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως.

    Shark Bay, Αυστραλία

    Shark Bay, Αυστραλία

    Το Shark Bay είναι το δυτικότερο σημείο της Αυστραλίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1991. Βρίσκεται 800 χλμ. βόρεια του Περθ. Μία παραλία που αποτελείται εξ ολοκλήρου από μικροσκοπικά λευκά κοχύλια, οι στρωματόλιθοι στην ακτή του Hamelin Pool και το ορυχείο αλατιού στο Useless Loop, το οποίο παράγει το πιο αγνό αλάτι στον κόσμο, είναι μερικά από τα highlights της περιοχής.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider