Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 28.8°C
    Clear

    Ταξιδέψτε από τον καναπέ σας σε 10 μυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη

    BEST OF
    Ταξιδέψτε από τον καναπέ σας σε 10 μυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη

    Λιγότερο γνωστές αλλά πανέμορφες πόλεις που αξίζει να γνωρίσετε.

    Η Ευρώπη κρύβει πολλά «διαμάντια» για όσους αρέσκονται να βγαίνουν εκτός πεπατημένης. Υπάρχουν κάποιες πόλεις που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών, αλλά έχουν πολλές ομορφιές, κουλτούρα και αξιοθέατα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

    Αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε αυτή την περίοδο, ας κάνουμε μια «βόλτα» σε αυτές χαζεύοντας βίντεο και φωτογραφίες.

    Δείτε 10 από τις ωραιότερες «μυστικές» ευρωπαϊκές πόλεις και πάρτε ιδέες για τα επόμενα ταξίδια που θα κάνετε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Φεράρα, Ιταλία

    Φεράρα, Ιταλία

    Ένα από αυτά τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ιταλίας είναι η Φεράρα, μια μικρή πόλη 50 χλμ. βορειανατολικά της Μπολόνια. Για την ομορφιά και την πολιτιστική σημασία της έχει χαρακτηριστεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πίσω από τα μεσαιωνικά τείχη της βρίσκονται πολυάριθμα παλάτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, όταν φιλοξενούσε την Αυλή του Οίκου του Έστε. Το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο είναι ιδανικό για ρομαντικούς περιπάτους σε ήσυχα σοκάκια, ενώ η πόλη προσφέρεται και για υπέροχες βόλτες με ποδήλατο. Σημαντικά αξιοθέατα είναι το εντυπωσιακό Castello Estense και το Palazzo dei Diamanti (Παλάτι των Διαμαντιών), το οποίο είναι μοναδικό του είδους του στην Ευρώπη.

    Μόσταρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

    Μόσταρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

    Αν και καταστράφηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), αυτή η μικρή πόλη διατηρεί ακόμα σημάδια της πλούσιας ιστορίας της. Χτισμένο σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, το Μόσταρ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και το παραδοσιακό του χρώμα. Πολλά κτίσματα της Παλιάς Πόλης έχουν ξαναχτιστεί ή αποκατασταθεί. Περπατώντας στα στενά δρομάκια, χαζεύεις παλιά σπίτια, μαγαζάκια, πολύχρωμες τοιχογραφίες, κήπους, καφενέδες και καταστήματα με σουβενίρ. Η πολυφωτογραφημένη γέφυρα Stari Most (παλαιά γέφυρα) που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι το ορόσημο της πόλης. Η γέφυρα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και ανακατασκευάστηκε μετά τη λήξη του.

    Γκντανσκ, Πολωνία

    Γκντανσκ, Πολωνία

    Τη Βαρσοβία και την Κρακοβία σίγουρα τις γνωρίζετε. Ήρθε η ωρα να μάθετε και το Γκντανσκ, την έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Πολωνία και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Το αλλοτινό ψαροχώρι του 9ου αιώνα αποτελεί σήμερα μια δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με τη θετική ενέργειά της. Οι βόλτες στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και δίπλα στο κανάλι θα σου μείνουν αξέχαστες. Τα πολύχρωμα κτήρια, κολλημένα το ένα με το άλλο, θυμίζουν θεατρικό σκηνικό. Να επισκεφτείς το Moυσείο για τον Β΄ Παγκόσμιο Πολέμο- το νέο «στολίδι» της πόλης-, το Ναυτικό Μουσείο, τον Μεγάλο Μύλο και την Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας.

    Μετς, Γαλλία

    Μετς, Γαλλία

    Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Moselle και Seille, μιάμιση ώρα από το Παρίσι με το τρένο, η πρωτεύουσα της Λωρραίνης είναι μια ιστορική πόλη που προσελκύει καλλιτέχνες και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Νέοι σχεδιαστές, επενδυτές και startup εταιρείες εγκαθίστανται εδώ και χρόνια στο Metz. Εδώ βρίσκεται η πρώτη Όπερα της Γαλλίας, αλλά και το δεύτερο- εκτός Παρισιού- Μουσείο Πομπιντού. Εμπορικοί δρόμοι που σφύζουν από ζωή, πάρκα και κήποι, όμορφα καφέ, μπαρ και ζαχαροπλαστεία, αγορές με τρόφιμα αλλά και καλό φαγητό σε εστιατόρια που σερβίρουν τοπικές και διεθνείς γεύσεις για κάθε budget. Είναι μια πόλη που κρύβει θησαυρούς σε κάθε γωνιά της.

    Ντινάντ, Βέλγιο

    Ντινάντ, Βέλγιο

    Η μικροσκοπική και γραφική Ντινάντ μοιάζει να αναδύεται μέσα από τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν δίπλα στον ποταμό Meuse. Πρόκειται για τη γενέτειρα του Adolphe Sax, του εφευρέτη του σαξοφώνου. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι η εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, ο καθεδρικός ναός της Παναγίας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, καθώς και το παλάτι του Μεγάλου Δούκα. Για να φτάσει κανείς στο φρούριο του 1815 μπορεί να περπατήσει τα 450 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή ή να επιλέξει να ανέβει με το τελεφερίκ.

    Λίμπεκ, Γερμανία

    Λίμπεκ, Γερμανία

    Χτισμένη ανάμεσα στους παραπόταμους του Τράβε, η μεσαιωνική πόλη Λίμπεκ βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. Ήταν η πλουσιότερη πόλη της Χανσεατικής Ένωσης, μιας πολιτικής και εμπορικής συμμαχίας πόλεων της Βόρειας Γερμανίας. Αποκαλούνταν μάλιστα «βασίλισσα της Χανσεατικής». Η παλιά πόλη της συγκαταλέγεται από το 1987 στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναο ο Καθεδρικός Ναός, ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μνημεία στο Λίμπεκ.

    Πετς, Ουγγαρία

    Πετς, Ουγγαρία

    Ουγγαρία δεν είναι μόνο η Βουδαπέστη. Μπορεί η πρωτεύουσα της χώρας να είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, όμως η ενδοχώρα κρύβει αρκετά «διαμάντια». Ένα από αυτά είναι και το Πετς, η πέμπτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Mecsek, στα νοτιοδυτικά της Ουγγαρίας. Πρόκειται για μια πόλη ήσυχη και γραφική, με ιστορία 2.000 ετών, μπαρόκ κτήρια και πολλά μνημεία. Το Πετς είχε επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010 μαζί με το Έσσεν και την Κωνσταντινούπολη. Το σλόγκαν της ήταν «Πόλη χωρίς σύνορα».

    Κοΐμπρα, Πορτογαλία

    Κοΐμπρα, Πορτογαλία

    Γραφική φοιτητούπολη, τοποθετημένη ανάμεσα σε περίπου ίση απόσταση τόσο από τη Λισαβόνα όσο και από το Πόρτο και κομμένη στη μέση από τον ποταμό Montego, η Κοΐμπρα έχει τη δική της μοναδική ομορφιά. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι διαθέτει ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης, το οποίο ιδρύθηκε το 1290. Ορόσημο της Κοΐμπρα αποτελεί η εκκλησία Σάντα Κλάρα. Οι βόλτες στις λιθόστρωτες πλατείες και τα πάρκα, ιδιαίτερα στο πάρκο Santa Cruz με το εντυπωσιακό συντριβάνι, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μιαν άλλη εποχή.

    Τροντχάιμ, Νορβηγία

    Τροντχάιμ, Νορβηγία

    Η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Νορβηγίας, σε απόσταση 550 χλμ. βορειοδυτικά του Όσλο, έχει πολύχρωμα σπίτια, δασώδεις λόφους και πλωτές οδούς. Το Τροντχάιμ είναι αρκετά βόρεια ώστε να παρατηρείται ο «ήλιος του μεσονυχτίου»: το καλοκαίρι ο ήλιος στην περιοχή ανατέλλει στις 3 τα ξημερώματα και δύει μετά τις 11 το βράδυ, ενώ το χειμώνα ανατέλλει στις 10 το πρωί και δύει μετά τις 2 το μεσημέρι. Ο ταξιδιώτης μπορεί να εξερευνήσει την πόλη ξεκινώντας από το ιστορικό κέντρο. Η Γέφυρα της Παλιάς Πόλης είναι επίσης γνωστή με το ψευδώνυμο «Πύλη της Ευτυχίας» και χρονολογείται από το 1681.

    Σεγκόβια, Ισπανία

    Σεγκόβια, Ισπανία

    Μόλις μισή ώρα με το τρένο από τη Μαδρίτη, η Σεγκόβια είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ισπανίας. Η παλιά πόλη της, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, είναι άκρως ατμοσφαιρική. Το τεράστιο αρχαίο ρωμαϊκό Υδραγωγείο που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, ο επιβλητικός καθεδρικός ναός στην κεντρική πλατεία της πόλης (ένας από τους τελευταίους γοτθικούς ναούς που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη και στην Ισπανία) και το κάστρο Αλκάθαρ που υψώνεται πάνω σε ένα απόκρημνο βράχο (ένα από τα πιο ιδιαίτερα παλάτια της Ισπανίας εξαιτίας του σχήματός του, το οποίο μοιάζει με την πλώρη ενός πλοίου) είναι τα αξιοθέατα που θα σας κάνουν να λατρέψετε τη Σεγκόβια. Γευστικό must το cochinillo (ολόκληρο ψητό γουρουνάκι) που σερβίρουν τα εστιατόρια της πόλης.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider