Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.9°C
    Clear

    Αυτές είναι οι 10 πιο cool γειτονιές του κόσμου

    BEST OF
    Αυτές είναι οι 10 πιο cool γειτονιές του κόσμου

    Σύμφωνα με το περιοδικό Time Out.

    Ο γνωστός διεθνής οδηγός Time Out δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τις πιο cool γειτονιές του κόσμου ή αλλιώς τα μέρη εκείνα που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα των μεγαλύτερων πόλεων του πλανήτη.

    Η λίστα συντάχθηκε με βάση τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 38.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο.

    Εν μέσω πανδημίας, οι γειτονιές απέκτησαν μια νέα σημασία αφού είναι τα μέρη εκείνα που προσφέρονται για περιπάτους και κοντινές βόλτες.

    Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του ο οδηγός, οι πιο cool γειτονιές του 2020 εξακολουθούν να είναι αυτές που προσφέρουν ένα συναρπαστικό μείγμα γαστρονομίας, διασκέδασης, τέχνης, πολιτισμού, προσιτών ενοικίων και κόστους διαβίωσης, που προσελκύει ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο. Ωστόσο, φέτος είναι και οι περιοχές όπου οι άνθρωποι, οι τοπικές κοινότητες και οι επιχειρήσεις βοήθησαν ο ένας τον άλλον στην κοινή δοκιμασία της πανδημίας.

    Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 10 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2020.

    Marrickville, Σίδνεϊ

    Marrickville, Σίδνεϊ

    Αυτό το προάστιο του Σίδνεϊ είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι, γράφει το Time Out. Ο μεγάλος αριθμός επιλογών που προσφέρει είναι ο λόγος που έχει γίνει «μόδα». Πορτογάλοι, Βιετναμέζοι, Ιταλοί και Έλληνες μετανάστες έχουν εμπλουτίσει πολιτιστικά το Marrickville, το οποίο διαθέτει ίσως την πιο ενδιαφέρουσα εστιατορική σκηνή στην πόλη αυτή τη στιγμή.

    Haut-Marais, Παρίσι

    Haut-Marais, Παρίσι

    Το Haut-Marais είναι το βόρειο άκρο- και το λιγότερο τουριστικό κομμάτι- της ιστορικής συνοικία Marais. Έχει κυριλάτα εστιατόρια για καλοφαγάδες, γκαλερί για τους λάτρεις της τέχνης, concept stores για ψαγμένο shopping και πολλά μπαρ που φημίζονται για τα κοκτέιλ τους.

    Dennistoun, Γλασκώβη

    Dennistoun, Γλασκώβη

    Στα ανατολικά προάστια της πόλης, συνορεύοντας με το βικτωριανό νεκροταφείο (γνωστό και ως Νεκρόπολη ή αλλιώς «Πόλη των Νεκρών»), αυτή η ιστορική γειτονιά της εργατικής τάξης έχει δει τον φοιτητικό πληθυσμό της να αυξάνεται την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με το Time Out, το κύμα ανανέωσης έρχεται με αργούς ρυθμούς, ενώ τα κλασικά σπίτια φτιαγμένα με κόκκινο ψαμμίτη παραμένουν προσιτά για τους περισσότερους.

    Shaanxi Bei Lu / Kangding Lu, Σαγκάη

    Shaanxi Bei Lu / Kangding Lu, Σαγκάη

    Πριν από εκατό χρόνια, αυτή η ήσυχη γειτονιά στην περιοχή Jingan ήταν μέρος του Διεθνούς Οικισμού της Σαγκάης. Σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για καφέ, ποτό και φαγητό. Ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια και τα παλιομοδίτικα καταστήματα με noodles, μπορείς να βρεις από wine bars μέχρι πίστες για roller skating.

    Wedding, Βερολίνο

    Wedding, Βερολίνο

    Το Wedding είναι μια γειτονιά που βρίσκεται βορειοδυτικά του κέντρου του Βερολίνου. Η πολυπολιτισμική, πολυεθνική κοινότητά της παραμένει πιστή στις τοπικές επιχειρήσεις, από τα παντοπωλεία μέχρι τα street food στέκια. Το πάρκο Volkspark Rehberge και το μικρότερο Schillerpark προσελκύουν οικογένειες για πικνίκ και δρομείς. Στα νοτιοδυτικά, η μικρή λιμνούλα Plötzensee διαθέτει αμμουδερές όχθες και είναι ιδανική για κολύμβηση.

    Yarraville, Μελβούρνη

    Yarraville, Μελβούρνη

    Μπορεί τα δύο lockdowns να «πάγωσαν» την πολιτιστική σκηνή της Μελβούρνης, αλλά το πνεύμα της κοινότητας στην πόλη δεν ήταν ποτέ δυνατότερο- και η γειτονιά που το ενσαρκώνει καλύτερα είναι το δυτικό προάστιο του Yarraville, αναφέρει το Time Out. Η ποικιλία των επιλογών που προσφέρει για φαγητό, ποτό και δραστηριότητες είναι αξιοσημείωτη για ένα σχετικά μικρό προάστιο.

    Bedford-Stuyvesant, Νέα Υόρκη

    Bedford-Stuyvesant, Νέα Υόρκη

    Το Bed-Stuy στο Μπρούκλιν είναι μια γειτονιά με ιστορία, με βικτωριανά σπίτια και δρόμους γεμάτους φύλλα. Φέτος βρέθηκε στο επίκεντρο με τις διαδηλώσεις του Black Lives Matter, ενώ όταν ξέσπασε η πανδημία Covid-19 δημιουργήθηκαν αυτόνομες δομές για την προστασία των αδύναμων κατοίκων της γειτονιάς.

    Sham Shui Po, Χονγκ Κονγκ

    Sham Shui Po, Χονγκ Κονγκ

    Μία από τις παλαιότερες περιοχές στο Χονγκ Κονγκ, γνωστή για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, η Sham Shui Po αναζωογονήθηκε πρόσφατα από τη δημιουργικότητα νέων επιχειρηματιών και καλλιτεχνών. Παραδοσιακοί πωλητές του δρόμου, ιστορικά κτήρια και καταστήματα υφασμάτων – απ΄ όπου ψωνίζουν συχνά σχεδιαστές από τους οίκους Versace και Calvin Klein – βρίσκονται δίπλα σε εστιατόρια που προτείνει ο οδηγός Michelin. Η γειτονιά σφύζει από ζωή τα Σαββατοκύριακα καθώς οι ντόπιοι συγκεντρώνονται εδώ για να φάνε, να πιουν και να τσεκάρουν την καλλιτεχνική σκηνή.

    Downtown, Λος Άντζελες

    Downtown, Λος Άντζελες

    «Ήταν η πιο επώδυνη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του Λος Άντζελες- και σε μία πόλη χωρίς κεντρικό μέρος συγκέντρωσης, το Downtown έγινε η ψυχή της πόλης», σχολιάζει το Time Out. Σε αυτό το αναγεννημένο κέντρο της πόλης μαζεύτηκαν χιλιάδες για να θρηνήσουν τον χαμό του θρύλου του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ. Επίσης, εδώ ένωσαν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες τις φωνές τους για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

    Esquerra de l'Eixample, Βαρκελώνη

    Esquerra de l'Eixample, Βαρκελώνη

    Η αριστερή πλευρά της συνοικίας Eixample έχει μια χαρακτηριστική αρχιτεκτονική με το κάθε συγκρότημα διαμερισμάτων να διαθέτει τη δική του εσωτερική αυλή. Κατά τη διάρκεια του lockdown της Βαρκελώνης, αυτοί οι χώροι έγιναν τα κεντρικά σημεία ενέργειας στην πόλη, με τους κατοίκους να ντύνονται με στολές και να πραγματοποιούν αυτοσχέδια πάρτι στα μπαλκόνια τους. Κοινοτικοί χώροι, LGBT επιχειρήσεις, αστικός κήπος Espai Germanetes, η αγορά Ninot και το πάρκο Joan Miró είναι μερικά από όσα κάνουν αυτή τη γειτονιά ξεχωριστή.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider