Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.8°C
    Clouds

    10 νεκροταφεία που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις

    BEST OF
    10 νεκροταφεία που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις

    Μια ατμοσφαιρική βόλτα σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά νεκροταφεία του κόσμου.

    Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «νεκροταφείο» να… ανατριχιάζουμε, όμως υπάρχουν αρκετά νεκροταφεία ανά τον κόσμο που αποτελούν δημοφιλή αξιοθέατα και ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους αλλά και για τους διάσημους «κατοίκους» τους. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μέρη γεμάτα γαλήνη και με μια απόκοσμη ομορφιά, που έχουν πολλές ιστορίες να σου πουν. Ας κάνουμε μια βόλτα σε δέκα από τα πιο ξεχωριστά νεκροταφεία του κόσμου.

    Merry Cemetery, Sapanta, Ρουμανία

    Merry Cemetery, Sapanta, Ρουμανία

    Σε ένα χωριό στη βόρεια Ρουμανία βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Το «Χαρούμενο Νεκροταφείο» (Merry Cemetery) είναι λίγο διαφορετικό εξαιτίας των πολύχρωμων τάφων του. Οι πλάκες είναι φτιαγμένες από βελανιδιά, σκαλισμένες και βαμμένες σε μπλε χρώμα και άλλα χρώματα, ανάλογα με την προσωπική ζωή του νεκρού. Επιπλέον, υπάρχουν έχουν ποιητικές επιγραφές, που δίνουν στοιχεία για τη ζωή των ανθρώπων που τάφηκαν εκεί, με ξεχωριστό χιούμορ.

    Okunoin, Wakayama, Ιαπωνία

    Okunoin, Wakayama, Ιαπωνία

    Το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Ιαπωνίας, μέσα στο πυκνό δάσος του όρους Koya, είναι μέρος γαλήνιο, περίεργο και καθηλωτικό. Το Okunoin φιλοξενεί τα μνημεία περισσότερων από 200.000 βουδιστών μοναχών, συμπεριλαμβανομένου του Βουδιστή μοναχού Kūkai. Η πύλη προς τον τάφο του είναι διακοσμημένη με 10.000 φανάρια. Ο επισκέπτης θα δει επίσης μερικά περίεργα μνημεία, όπως ένα τεράστιο φλιτζάνι που τιμά τους εργαζόμενους μιας εταιρείας καφέ.

    Waverley Cemetery, Σίδνεϊ

    Waverley Cemetery, Σίδνεϊ

    Πολλές διάσημες προσωπικότητες της Αυστραλίας είναι θαμμένες στο νεκροταφείο Waverley του Σίδνεϊ. Ωστόσο, ο σημαντικότερος λόγος για να το επισκεφθεί κανείς είναι η ονειρεμένη θέα στον Νότιο Ειρηνικό. Κάτω από τον ήλιο του Σίδνεϊ και με τα κύματα του ωκεανού ακριβώς δίπλα, αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο ωραιότερες τοποθεσίες νεκροταφείου στον κόσμο.

    Hollywood Forever Cemetery, Λος Άντζελες

    Hollywood Forever Cemetery, Λος Άντζελες

    Καταπράσινο και λουλουδιασμένο, το Hollywood Forever Cemetery φιλοξενεί σε μια έκταση περίπου 62 στρεμμάτων τις τελευταίες κατοικίες αστέρων του κινηματογράφου και της μουσικής. Μάλιστα επιτρέπει κάθε ιδιοτροπία ως προς την εμφάνιση του τάφου, σύμφωνα με τις τελευταίες επιθυμίες των νεκρών.

    Panteón Antiguo, Οαχάκα, Μεξικό

    Panteón Antiguo, Οαχάκα, Μεξικό

    Λίγο έξω από την Οαχάκα, το νεκροταφείο αυτό ιδρύθηκε από τους Ισπανούς ιεραπόστολους τον 16ο αιώνα. Το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, πριν από την «Ημέρα των Νεκρών», ο χώρος κατακλύζεται από τις οικογένειες των νεκρών, οι οποίες αγρυπνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους. Τα αναμμένα κεριά, τα λουλούδια και η μουσική mariachi προσδίδουν έναν μυστικιστικό χαρακτήρα.

    Green Wood Cemetery, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

    Green Wood Cemetery, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

    Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες έχουν ταφεί από το 1838 στα 400 στρέμματα του νεκροταφείου Green Wood στην καρδιά του Μπρούκλιν, που πολλοί το αντιλαμβάνονται περισσότερο ως ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα αξιοθέατο με περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως. Μεταξύ των διασημότερων «κατοίκων», είναι οι μεγιστάνες Charles Pfizer και William Colgate, ο φημισμένος καλλιτέχνης Jean-Michel Basquiat και ο συνθέτης Leonard Bernstein.

    Old Jewish Cemetery, Πράγα

    Old Jewish Cemetery, Πράγα

    Το Παλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο της Πράγας είναι σαν ένα βιβλίο ιστορίας, καθώς εδώ βρίσκονται οι τάφοι όλων των επιφανών Εβραίων της πόλης. Ο αριθμός των τάφων δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακριβώς, ωστόσο υπολογίζεται ότι είναι θαμμένοι πάνω από 100.000 άνθρωποι έως και 10 επίπεδα μέσα στη γη!

    Highgate Cemetery, Λονδίνο

    Highgate Cemetery, Λονδίνο

    Αυτό το βικτωριανής εποχής κοιμητήριο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την απαράμιλλη θέα που προσφέρει στο Λονδίνο, το επιβλητικό φυσικό τοπίο και τα γοτθικά μνήματά του. Στο ανατολικό τμήμα του κοιμητηρίου έχει ενταφιαστεί ο Καρλ Μαρξ, κάτω από μια τεράστια γρανιτένια προτομή του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίφημη «Αιγυπτιακή Λεωφόρος», ένας πλατύς διάδρομος με οικογενειακούς τάφους σε σχήμα αρχαίων αιγυπτιακών. Εντυπωσιακός είναι ο « Κύκλος του Λιβάνου» (Circle of Lebanon), όπου οι τάφοι απλώνονται κυκλικά κάτω από ένα πελώριο κέδρο του Λιβάνου.

    La Recoleta, Μπουένος Άιρες

    La Recoleta, Μπουένος Άιρες

    Η Εβίτα Περόν και πολλοί διάσημοι Αργεντίνοι είναι θαμμένοι στο περίφημο κοιμητήριο La Recoleta, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Το νεκροταφείο χρονολογείται από το 1822 και μοιάζει με λαβύρινθο γεμάτο περίτεχνα γοτθικά αλλά και μπαρόκ μνημεία και μεγαλόπρεπους τάφους.

    Cimetière du Père Lachaise, Παρίσι

    Cimetière du Père Lachaise, Παρίσι

    Το κοιμητήριο του Περ Λασαίζ, το μεγαλύτερο της πόλης του Παρισιού, δέχεται περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Καλύπτει μια έκταση 110 στρεμμάτων και υπολογίζεται ότι έχουν ταφεί σε αυτό πάνω από 300.000 πρόσωπα. Ο Μολιέρος, ο Σοπέν, ο Όσκαρ Γουάιλντ, ο Μαρσέλ Προυστ, ο Τζιμ Μόρισον και η Εντίθ Πιάφ είναι μερικές μόνο από τις διάσημες προσωπικότητες που αναπαύονται στο Περ Λασαίζ. Ένα από τα πιο όμορφα και φαντασμαγορικά γλυπτά είναι το μνημειακό γλυπτικό σύμπλεγμα «Μνημείο των Νεκρών», στο τέρμα της κεντρικής λεωφόρου Πρινσιπάλ του νεκροταφείου.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider