Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Τήνος
    Thu 21.7°C
    Clouds

    Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 7 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας

    BEST OF
    Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 7 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας

    Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό προτείνει στους αναγνώστες του τα καλύτερα ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις.

    Όλα τα ελληνικά νησιά έχουν τη δική τους μοναδική γοητεία, αλλά ποια είναι τα καλύτερα για ρομαντικές αποδράσεις; To Conde Nast Traveller δίνει τη δική του απάντηση σε μια λίστα γεμάτη ηλιοβασιλέματα, απαστράπτουσες κυκλαδίτικες Χώρες, ατμοσφαιρικά σοκάκια, γραφικά εκκλησάκια και απομονωμένες παραλίες.

    Iδού λοιπόν τα 7 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας, όπως τα επέλεξε το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό. Ανάμεσά τους βρίσκονται και κάποια νησιά που ομολογουμένως δεν περιμέναμε να δούμε σε αυτή τη λίστα!

    Πάτμος

    Πάτμος

    Πέρα από τους προσκυνητές που επισκέπτονται το νησί για το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, η Πάτμος προσελκύει εκλεκτικούς ξένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν κάθε χρόνο για τις ήσυχες παραλίες και τη μαγευτική Χώρα που αποτελεί μακράν το πιο ρομαντικό και ατμοσφαιρικό μέρος για να μείνετε.

    Σαντορίνη

    Σαντορίνη

    Το νησί αυτό είναι συνώνυμο με τους γάμους και το μήνα του μέλιτος. Παρά τα πλήθη, η μεταφυσική γοητεία του τόπου παραμένει αναλλοίωτη. Ταξιδέψτε off season για να δείτε καλύτερα τις μαύρες ηφαιστειακές παραλίες, τις αρχαιότητες και τα υπέροχα οινοποιεία. Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Οκτώβριος είναι ιδανικοί μήνες για πεζοπορίες και για να κλείσετε δωμάτιο σε καλύτερες τιμές σε κορυφαία ξενοδοχεία.

    Σύμη

    Σύμη

    Το λιμάνι της Σύμης είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπιτάκια σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους λουσμένα στο αιγαιοπελαγίτικο φως. Ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός είναι σαν ζωγραφιά! Τα θαλάσσια ταξί μεταφέρουν ζευγάρια σε ανέγγιχτες παραλίες με μερικά αρμυρίκια για σκιά.

    Τήνος

    Τήνος

    Αν αγαπάτε το φαγητό, η Τήνος θα σας κλέψει την καρδιά. Καπαροκεφτέδες και σιγοψημένο αρνάκι με άγριες αγκινάρες είναι μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσετε στις όμορφες ταβέρνες του νησιού. Τα τοπικά κρασιά είναι επίσης εξαιρετικά. Με δεκάδες γραφικά χωριά κρυμμένα σε καταπράσινες πλαγιές, είναι εύκολο να ξεφύγετε από τα πλήθη και τα άγρια μελτέμια. Μαρμάρινα πουλιά, λουλούδια και μυθικά πλάσματα διακοσμούν τις πόρτες των σπιτιών- αυτό το ποιητικό νησί έχει μια μακρά παράδοση γλυπτικής.

    Κουφονήσια

    Κουφονήσια

    Τα Κουφονήσια μπορεί να μην αποτελούν πλέον τον άγνωστο παράδεισο της άγονης γραμμής, ωστόσο διατηρούν τη χαλαρή κυκλαδίτικη ατμόσφαιρά τους- ειδικά το Κάτω Κουφονήσι όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, ένα εκκλησάκι και μία ταβέρνα. Το Άνω Κουφονήσι είναι αρκετά μικρό για να το περπατήσετε αναζητώντας τη δική σας ιδιωτική παραλία. Βράχια και σπηλιές δημιουργούν φυσικές πισίνες αρκετά μεγάλες για δύο.

    Σίφνος

    Σίφνος

    Το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήρι, είναι ένα από τα πιο φωτογενή και φημισμένα σημεία της Σίφνου. Έπειτα είναι και το γραφικό εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων, χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου που μοιάζει να αναδύεται από τους αφρούς της θάλασσας, αλλά και ο Άγιος Συμέων με τη μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τα παράκτια μονοπάτια οδηγούν σε πανέμορφους όρμους, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά δίπλα στο κύμα.

    Ύδρα

    Ύδρα

    Ο Leonard Cohen συνάντησε την ερωμένη και μούσα του, Marianne Ihlen, στο νησί της Ύδρας. Αμέτρητοι ποιητές, καλλιτέχνες και μποέμ ταξιδιώτες ερωτεύτηκαν αυτό το βραχώδες νησί με τα λιτά τοπία που λίγο έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του 1960. Τα άνθη από τις βουκαμβίλιες πέφτουν σαν κομφετί στα ασβεστωμένα σοκάκια, γάτες λιάζονται στις αυλές παλιών σπιτιών, μικρά εστιατόρια και πολύχρωμα καταστήματα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο σε δρομάκια χωρίς όνομα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider