Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.5°C
    Clear

    Forbes: Μια ελληνική παραθαλάσσια πόλη στις 5 πιο υποτιμημένες της Ευρώπης

    BEST OF
    Forbes: Μια ελληνική παραθαλάσσια πόλη στις 5 πιο υποτιμημένες της Ευρώπης

    Θάλασσα, πολιτισμός και μοναδικά αξιοθέατα.

    Μια ελληνική πόλη φιγουράρει σε πρόσφατο ταξιδιωτικό δημοσίευμα του Forbes που προτείνει στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν πέντε από τις πιο υποτιμημένες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης.

    «Ενώ μερικοί μπορεί να προτιμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία στη Γαλλική Ριβιέρα ή την Ακτή Αμάλφι, όσοι αναζητούν πραγματικά κρυμμένα διαμάντια επιλέγουν λιγότερο γνωστές παραθαλάσσιες πόλεις. Είτε θέλετε να εξερευνήσετε αρχαία ερείπια, είτε να γευτείτε φρέσκα θαλασσινά είτε απλά να χαλαρώσετε με ένα ποτό στο χέρι κάτω από τον ζεστό ήλιο, αυτές οι πέντε πόλεις προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία», αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο.

    Δείτε ποιες πόλεις ξεχώρισε το Forbes.

    Βάρνα, Βουλγαρία

    Βάρνα, Βουλγαρία

    Γνωστή ως η «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας, η Βάρνα είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Έχει σημαντικά αξιοθέατα που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της Ιστορίας, αλλά και πολλές αμμώδεις παραλίες, κοκτέιλ μπαρ και πολυτελή ξενοδοχεία που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

    Χάγη, Ολλανδία

    Χάγη, Ολλανδία

    Αν και επισκιάζεται από το Άμστερνταμ, η Χάγη είναι ιδανικός προορισμός για να «βυθιστείτε» στην ολλανδική κουλτούρα χωρίς υπερβολικά πλήθη. Ενώ οι περιοχές του κέντρου, όπως το Grote Markt και το Het Plein, είναι γεμάτες μπαρ και εστιατόρια, κανένα ταξίδι στη Χάγη δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη στο Scheveningen, τη γοητευτική παραθαλάσσια περιοχή της πόλης.

    Δυρράχιο, Αλβανία

    Δυρράχιο, Αλβανία

    Σε απόσταση περίπου 30 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα, το Δυρράχιο φημίζεται για το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα και την ιστορική αρχιτεκτονική του. Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες αποίκους, ενώ ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της είναι το μεγάλο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. επί βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού. Αν και το Δυρράχιο είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της αρχαιολογίας, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για χαλάρωση στην παραλία - το δυτικό άκρο της πόλης φιλοξενεί πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό.

    Τεργέστη, Ιταλία

    Τεργέστη, Ιταλία

    Η Τεργέστη, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα «διαμάντια» της γειτονικής χώρας. Μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή της πόλης είναι η Piazza Unità d'Italia, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη παραθαλάσσια δημόσια πλατεία σε όλη την Ευρώπη. Η πόλη φιλοξενεί επίσης πολλά ρωμαϊκά ερείπια, από αμφιθέατρα έως λουτρά.

    Ηράκλειο, Ελλάδα

    Ηράκλειο, Ελλάδα

    Η πρωτεύουσα της Κρήτης είναι μια πόλη γεμάτη ζωή και Ιστορία. Στο Ηράκλειο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ιστορικές εκκλησίες, μουσεία και αρχαία μνημεία που χρονολογούνται από την εποχή του μινωικού πολιτισμού. Λίγο πιο πέρα, το Ανάκτορο της Κνωσού, η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider