Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκύρος
    Thu 15°C
    Clear

    7 ιδανικοί προορισμοί για τον Σεπτέμβριο

    BEST OF
    7 ιδανικοί προορισμοί για τον Σεπτέμβριο

    Μαγευτική φύση, παραλίες-όνειρο και υπέροχα χωριά για να παρατείνεις το καλοκαίρι.

    Οι διακοπές του Σεπτεμβρίου έχουν άλλη χάρη. Το καλοκαίρι συνεχίζει ακάθεκτο, η θάλασσα παραμένει ζεστή, τα πλήθη λιγοστεύουν. Αν ανήκεις σε αυτούς που έμειναν πίσω όσο οι άλλοι έκαναν εξορμήσεις στα νησιά ή αναζητάς ακόμη μια ευκαιρία για να χαλαρώσεις και να γεμίσεις μπαταρίες για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, έχουμε να σου προτείνουμε επτά υπέροχους προορισμούς που θα σου χαρίσουν μια μικρή παράταση καλοκαιριού.

    Στο Πήλιο για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα

    Στο Πήλιο για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα

    Πουθενά αλλού στην Ελλάδα η θάλασσα δεν εναρμονίζεται τόσο ιδανικά με το βουνό όσο στο Πήλιο. Μια ιδανική διαδρομή με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι ξεκινάει από το Βόλο με κατεύθυνση προς τα Καλά Νερά κι από εκεί συνεχίζει ανατολικά για Τσαγκαράδα (περίπου 48 χλμ.). Αυτό το καταπράσινο χωριό με τις τέσσερις συνοικίες (Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), τα πετρόχτιστα καλντερίμια και τις γραφικές πλατείες είναι ένα από τα ομορφότερα του βουνού. Σε κοντινή απόσταση, ο Κισσός και το Μούρεσι, χωριά απλωμένα σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τραβούν σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες. Βρίσκεσαι στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, πάνω από το Αιγαίο. Σε ένα μέρος που μπορεί να σε οδηγήσει στο δάσος για να ανακαλύψεις τη μαγεία της πηλιορείτικης φύσης την ίδια στιγμή που μπορεί να σε στείλει σε υπέροχες παραλίες για δροσιστικές βουτιές: Ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος, ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, η Νταμούχαρη (γνωστή από την ταινία Mamma Mia), η Πλάκα, ο Αϊ-Γιάννης, το Παπά Νερό, οι Άγιοι Σαράντα και το Χορευτό είναι μερικές μόνο από τις must στάσεις που αποδεικνύουν ότι το Πήλιο είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος.

    Στη Μάνη για το απόλυτο road trip

    Στη Μάνη για το απόλυτο road trip

    Εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί απίστευτης γοητείας. Ήλιος, πέτρα, θάλασσα... Πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης είναι το Γύθειο, μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά, με πολύχρωμα νεοκλασικά που καθρεφτίζονται στη θάλασσα. Συνεχίστε για την Αρεόπολη, την πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης. Ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός, ενώ τα πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα από ταβέρνες και ωραία μπαράκια. Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, ξεπροβάλει το μαγευτικό Λιμένι, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας, όπου τα διάφανα νερά φτάνουν ως τα πέτρινα σπίτια. Το Οίτυλο είναι ακόμα ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα πυργόσπιτα, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Αφού κάνετε μια στάση στα περίφημα Σπήλαια Διρού, συνεχίστε νοτιότερα για τον παραθαλάσσιο Γερολιμένα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου, βρίσκεται η επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Τελευταίος σταθμός της περιήγησης στη Μάνη, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη.

    Στη Σκύρο για ηρεμία και δυνατές γευστικές εμπειρίες

    Στη Σκύρο για ηρεμία και δυνατές γευστικές εμπειρίες

    Πανέμορφα τοπία, αυθεντική φιλοξενία και καλό φαγητό σε περιμένουν στο νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας. Μισή καταπράσινη και εύφορη και μισή άγρια και άνυδρη, η Σκύρος είναι ένα νησί-έκπληξη που κλέβει καρδιές. H πανέμορφη Χώρα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το βυζαντινό κάστρο, που «επιτηρεί» την περιοχή. Στενά δρομάκια και κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα Κυκλάδες. Κάτω από τη Χώρα, ο Μώλος και τα Μαγαζιά- τα δύο πιο γνωστά θέρετρα της Σκύρου- συναντιούνται σε μια μεγάλη, αμμουδερή παραλία σε σχήμα πετάλου, που προσφέρεται για υπέροχα μπάνια. Μία ακόμα όμορφη παραλία που είναι αρκετά μεγάλη και προσελκύει κόσμο είναι τα Γυρίσματα. Αξίζει να όμως επισκεφθείς και τις πευκόφυτες βορειοδυτικές παραλίες: τον Άγιο Φωκά, τον Πεύκο, την απάνεμη Κυρά-Παναγιά και τον Άγιο Πέτρο με τη μεγάλη αμμουδιά. Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκύρου θα σε εντυπωσιάσει με την ποιότητα και την απλότητά της. Βασικός πρωταγωνιστής των περισσότερων τοπικών πιάτων είναι το άγριο κατσικάκι, αλλά και ο αστακός- η περίφημη αστακομακαρονάδα σερβίρεται σχεδόν παντού και αξίζει να τη δοκιμάσεις.

    Στην Άνδρο για πεζοπορία και μερικές βουτιές ακόμα

    Στην Άνδρο για πεζοπορία και μερικές βουτιές ακόμα

    Θέλεις να απολαύσεις παραλίες με καθαρά νερά, βόλτες στη φύση, γραφικά χωριά και καλό φαγητό; Η λύση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας, σε ένα νησί που διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα των Κυκλάδων. Στην Άνδρο σε περιμένουν αμέτρητες εκπλήξεις και κρυμμένοι θησαυροί. Η πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά συμβιώνουν αρμονικά με το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο. Επιβλητικά σπίτια εφοπλιστών και καπεταναίων, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, καταρράκτες, σπήλαια, μονοπάτια για πεζοπορία και αμμουδερές παραλίες θα σε πείσουν πως έχεις βρει έναν μικρό παράδεισο. Οι βόλτες στην αριστοκρατική Χώρα της Άνδρου είναι από από εκείνες που σου μένουν αξέχαστες. Αξίζει επίσης να δεις το χωριό Στενιές, να βολτάρεις στο Μπατσί (ειδικά μετά τη δύση του ηλίου) και να επισκεφτείς το Κόρθι που αποτελεί ένα ολόκληρο νησί από μόνο του! Το Πήδημα της Γριάς (η διασημότερη παραλία του νησιού), τα Άχλα (για πολλούς η ωραιότερη παραλία της Άνδρου), η Χρυσή Άμμος, το Κυπρί και ο Ζόρκος είναι μερικές μόνο από τις πανέμορφες παραλίες που σε περιμένουν για αναζωογονητικές βουτιές. Αν αγαπάς την πεζοπορία, θα ενθουσιαστείς με τα πολλά αρχαία μονοπάτια, τα οποία διατρέχουν το νησί σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του.

    Στο Αγκίστρι για θαλασσινή απόδραση εξπρές

    Στο Αγκίστρι για θαλασσινή απόδραση εξπρές

    Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού αποτελεί μία οικονομική επιλογή για όποιον θέλει να κάνει διακοπές κοντά στην Αθήνα, αλλά και για αυτόν που επιθυμεί μία αυθόρμητη απόδραση εξπρές μέσα στο καλοκαίρι. Είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Στη Σκάλα θα βρεις μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, που είναι και ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, θα περπατήσεις σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψεις παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δεις τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια, η αμμουδερή παραλία της Σκάλας κοντά στο λιμάνι, με τα ρηχά νερά, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σε περιμένουν για δροσιστικά μακροβούτια.

    Στην Τήνο για περιήγηση σε γραφικά χωριά

    Στην Τήνο για περιήγηση σε γραφικά χωριά

    Πέρα από τη Χώρα, την εκκλησία της Παναγίας και τα πλήθη των πιστών, τα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά της Τήνου περιμένουν τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει την αυθεντική πλευρά του νησιού. Η περιήγηση σε αυτούς τους γοητευτικούς οικισμούς, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και η παράδοση επικρατεί, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις αν βρεθείς στο όμορφο κυκλαδονήσι. Ο Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, είναι μια υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης. Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια θα θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του χωριού και τις υπέροχες δημιουργίες από μάρμαρο που κοσμούν κάθε γωνιά. Η Καρδιανή είναι ένα χωριό-έκπληξη. Γαντζωμένη στην πλαγιά του βουνού Πατέλες, απροσδόκητα πράσινη, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και άπλετη θαλασσινή θέα. Στο χωριό Βώλακας (ή Βωλάξ) θα αντικρίσεις ένα εντυπωσιακό σκηνικό με διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους μεγάλων διαστάσεων (μάλλον απομεινάρια μιας ηφαιστειακής έκρηξης) που εντυπωσιάζουν και εξάπτουν τη φαντασία. Τα αμφιθεατρικά χτισμένα Υστέρνια (σαν μπαλκόνι στο Αιγαίο), η Στενή (το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά τον Πύργο), τα Δύο Χωριά, ο Φαλατάδος, ο Τριπόταμος και το ψαροχώρι του Πανόρμου συμπληρώνουν την παλέτα των must see χωριών του νησιού. Στην Τήνο θα βρεθείς μπροστά σε ένα πλήθος από υπέροχες παραλίες (Κολυμπήθρα, Παχιά Άμμος και Σάντα Μαργαρίτα είναι μερικές μόνο από αυτές). Αν αγαπάς την πεζοπορία, υπάρχουν μοναδικά μονοπάτια για να εξερευνήσεις τη φύση και τα ιδιαίτερα τοπία του νησιού. Αν πάλι αναζητάς την αδρεναλίνη στις διακοπές σου, το surf και οι καταδύσεις είναι μόνο η αρχή.

    Στη Λευκάδα για μπάνιο στις πιο θεαματικές παραλίες του Ιονίου

    Στη Λευκάδα για μπάνιο στις πιο θεαματικές παραλίες του Ιονίου

    Εντυπωσιακές παραλίες με τιρκουάζ νερά, αξέχαστα ηλιοβασιλέματα, θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και μια καταπράσινη ενδοχώρα γεμάτη θησαυρούς. Και δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι για να τα χαρείς όλα αυτά! Η Λευκάδα, ένα από τα λίγα νησιά που είναι προσβάσιμα από τη στεριά, συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Mετά και την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας Οδού, η πρόσβαση στο νησί έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ (από την Αθήνα πηγαίνεις οδικώς σε 4 ώρες). Οι σπάνιας ομορφιάς παραλίες, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως (πολλές από αυτές έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου), με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς (μετά τον σεισμό του 2015 έχει πρόσβαση μόνο από θαλάσσης), αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Φησισμένες παραλίες είναι επίσης το κοσμοπολίτικο Κάθισμα, τα Πευκούλια, ο Μύλος, οι παραλίες κάτω από το Καλαμίτσι (Καβαλικευτά, Αβαλί, Μεγάλη Πέτρα), καθώς και η Βασιλική, ο Άη Γιάννης και οι Μύλοι που προτιμούν κυρίως οι windsurfers και kitesurfers. Για τους φυσιολάτρες, υπάρχουν επίσης οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω από το Νυδρί, καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας στο Δήμο Σφακιωτών. Για ένα διάλειμμα από τις παραλίες, θα χαλαρώσεις στις πλατείες των ορεινών χωριών Καρυά και Εγκλουβή, αλλά και στην Εξάνθεια, το όμορφο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, που αγναντεύει το Ιόνιο από υψόμετρο 600 μέτρων.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider