Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Θάσου
    Fri 11.9°C
    Clear

    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού

    Όλοι οι λόγοι για να επισκεφτείτε το σμαραγδένιο νησί του Βορείου Αιγαίου.

    Ένα καταπράσινο νησί-στολίδι στο Βόρειο Αιγαίο. Με θαυμάσιες παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους εξαιρετικής σημασίας, παραδοσιακά ορεινά χωριά και οικισμούς μέσα σε αγκαλιές από πεύκα. Με λίγα λόγια αυτή είναι η Θάσος. Ένας μαγευτικός προορισμός που προσφέρει θαλασσινή ηρεμία αλλά και ορεινή γοητεία. Ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, αλλά και γεμάτο μικρές εκπλήξεις για τους λάτρεις των εξερευνήσεων, το βορειότερο νησί του Αιγαίου είναι ένα μέρος που ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει κάτι που θα τον συναρπάσει.

     

    Με αφετηρία τον Λιμένα

    Λιμένας, Θάσος

    Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι ο Λιμένας, όπου θα φτάσετε με φέριμποτ από την Κεραμωτή. Τα σπιτάκια του φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το ίδιο και τα πεύκα. Ακόμη και η μικρή παραλία εδώ είναι πεντακάθαρη. Αποτελεί ιδανική βάση για να ανακαλύψει κανείς το νησί, καθώς διαθέτει τις καλύτερες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Η μακραίωνη ιστορία της Θάσου έχει αφήσει αξιόλογα σημάδια στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένα. Ακολουθώντας τις ταμπέλες από το παλιό λιμάνι θα οδηγηθείτε στο λόφο πάνω από τον Λιμένα, στην αρχαία πόλη της Θάσου. Επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο του 5ου αι. π.Χ.  αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί αξιόλογα εκθέματα.

     

    Βόλτα στα ορεινά

    Παναγία, Θάσος

    Η Θάσος έχει πολλούς ορεινούς οικισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε. Σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των βουνών και πνιγμένα στο πράσινο, τα παραδοσιακά χωριά της Θάσου θα σας κάνουν να ξεχάσετε πως βρίσκεστε σε νησί.

    Ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο που ξεκινά από τον Πρίνο, ο επισκέπτης φτάνει στο Καζαβίτι, το παλαιότερο χωριό του νησιού. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Καζαβίτι, που απέχουν μεταξύ τους 500 μ. Εκεί θα βρείτε πέτρινα αρχοντικά με ξύλινους εξώστες, καφενεδάκια και ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές.

    Η Παναγία διακρίνεται για τα μεγάλα πλατάνια στην πλατεία τα πολλά τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καφενεία της. Σημαντική είναι η εκκλησία της Παναγίας, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή του χωριού.

    Θεολόγος Θάσος

    Ο Θεολόγος είναι χτισμένος αμφιθεατρικά. Τα παραδοσιακά σπίτια του είναι χτισμένα παράλληλα προς την κλίση του εδάφους κι έχουν σχήμα ορθογώνιο ή τετράγωνο. Χαρακτηριστικό τους η πελεκητή πέτρα στην σκεπή. Αξίζει μια επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό του Χατζηγιώργη. Άφθονα καθαρά νερά και πυκνή βλάστηση συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα του οικισμού.

     

    Βουτιές στον παράδεισο

    Παράδεισος, Θάσος

    Σε κάθε στροφή του δρόμου ο επισκέπτης ανακαλύπτει και μια εντυπωσιακή παραλία. Υπάρχουν άπειροι όρμοι και παραλίες στο νησί για όλα τα γούστα, μικροσκοπικές ή πιο οργανωμένες, όλες τους πανέμορφες και με κρυστάλλινα νερά. Αξίζει οπωσδήποτε να κολυμπήσετε στα σμαραγδένια νερά της Αλυκής, στον Μακρύαμμο, στην Ψιλή Άμμο, στη Χρυσή Αμμουδιά αλλά στην παραλία (όνομα και πράγμα) Παράδεισος.

    Σαλιάρα, Θάσος

    Όλοι θέλουν να βουτήξουν στη Σαλιάρα, μια εντυπωσιακή παραλία στο βόρειο άκρο του νησιού. Αποκαλείται και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται ένα εργοστάσιο μαρμάρων. Εδώ το εκτυφλωτικό άσπρο συναντά τις αμέτρητες αποχρώσεις του γαλάζιου.

    Γκιόλα, Θάσος

    Αξέχαστη εμπειρία και το κολύμπι στην Γκιόλα (γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης»), μια μαγευτική φυσική πισίνα, σχηματισμένη ανάμεσα στα βράχια, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) να ανανεώνονται από τα κύματα.

     

    Ταξίδι στο χρόνο

    Αρχαίο Θέατρο Θάσος

    Η ιστορία και ο πολιτισμός αυτού του συναρπαστικού νησιού είναι ανεξάντλητα. Τα πιο σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που επιβάλλεται να επισκεφτείτε είναι η Αρχαία αγορά, το Αρχαίο θέατρο, η Ακρόπολη, τα ερείπια από τα τείχη και τις πύλες της αρχαίας πόλης στο Λιμένα, και τον αρχαίο ναό, το ιερό και το λατομείο στην Αλυκή. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναρίθμητες εκκλησίες και τα μοναστήρια. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ποτό, που είναι κρεμασμένο κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα.

    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού
    Θάσος: Η ήρεμη δύναμη του καλοκαιριού

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider