Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clear

    10 μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που πρέπει να έχεις επισκεφτεί

    BEST OF
    10 μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που πρέπει να έχεις επισκεφτεί

    Τοπία άγριας ομορφιάς και τιρκουάζ νερά που θα σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου.

    Ποιος είπε ότι εντυπωσιακές παραλίες έχουν μόνο τα νησιά; Στην ηπειρωτική Ελλάδα κρύβονται πανέμορφες ακτές με γαλαζοπράσινα νερά που μπορούν να σου χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το αυτοκίνητό σου και πολλή διάθεση για βουτιές! Εμείς ξεχωρίσαμε δέκα από αυτές και σου τις παρουσιάζουμε.

    Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

    Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

    Μια ανάσα από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας βρίσκεται μία πραγματικά παραδεισένια παραλία. Ο λόγος για την Μπέλα Βράκα, την παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής.

    Σαρακήνικο, Πάργα

    Σαρακήνικο, Πάργα

    Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται 12 χλμ. από την Πάργα, μετά το χωριό Αγιά. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή, με άμμο και βοτσαλάκια που συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο. Aιωνόβιοι ελαιώνες που καλύπτουν περιμετρικά την ακτή και εκπληκτικά γαλανά και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

    Αμμόλοφοι, Καβάλα

    Αμμόλοφοι, Καβάλα

    Σε απόσταση 20 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από την περιοχή της Νέα Περάμου, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Οι Αμμόλοφοι είναι ένα πραγματικό στολίδι του Δήμου Παγγαίου. Τρεις μαγευτικοί κολπίσκοι, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες που αναζητούν χαλάρωση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Στους Αμμόλοφους θα βρείτε beach bars, θαλάσσια σπορ αλλά και πιο ήσυχες γωνιές για να κάνετε τις βουτιές σας.

    Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

    Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

    Μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απλωτή ακρογιαλιά, αλλά για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.

    Μυλοπόταμος, Πήλιο

    Μυλοπόταμος, Πήλιο

    Στην πλευρά του Αιγαίου, σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος είναι μία από τις διασημότερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Πηλίου. Το τοπίο είναι επιβλητικό: γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος, λευκό βοτσαλάκι και ένας βράχος με άνοιγμα που χωρίζει την παραλία στα δύο. Η πρόσβαση είναι εύκολη κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια.

    Φακίστρα, Πήλιο

    Φακίστρα, Πήλιο

    Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας είναι μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές του ανατολικού Πηλίου. Έχει βραβευτεί από πολλά διεθνή ταξιδιωτικά sites και έχει μπει σε ουκ ολίγες λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο. Έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια. Για να την προσεγγίσετε θα ακολουθήσετε την ταμπέλα από την Τσαγκαράδα και στη συνέχεια θα περπατήσετε σε ένα κατηφορικό μονοπάτι για 15 λεπτά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και θα χρειαστεί να έχετε τις δικές σας προμήθειες.

    Καλογριά, Αχαΐα

    Καλογριά, Αχαΐα

    Η παραλία της Καλογριάς στην Αχαΐα, 45 χλμ. δυτικά της Πάτρας, έχει φανατικούς φίλους- κι όχι άδικα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο όμορφες της Πελοποννήσου. Η χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς θα σας μαγέψουν. Σε αυτήν βρίσκονται και αμμόλοφοι (θίνες), με εντυπωσιακότερο αυτόν στο βόρειο τμήμα της. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά και για εκείνους προτιμούν τη χαλάρωση και την απομόνωση.

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία

    Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τον Πύργο, βρίσκεται αυτή η τεράστια παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Είναι ιδανική για οικογένειες, θαλάσσια σπορ αλλά και για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η παραλία της Ζαχάρως είναι ουσιαστικά η αρχή της απέραντης αμμουδιάς του Καϊάφα.

    Φωκιανός, Αρκαδία

    Φωκιανός, Αρκαδία

    Πεντακάθαρα νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο για να απολαύσεις το μπάνιο σου σε περιμένουν στην υπέροχη παραλία του Φωκιανού με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Υπάρχουν τρία μαγαζιά για να φας και να πιεις τον καφέ σου. Το κοντινότερο χωριό, τα Πούλιθρα απέχει μία ώρα από την παραλία και ο δρόμος έχει αρκετές στροφές που θέλουν προσοχή, όμως το τοπίο και τα νερά σε αυτό τον απομονωμένο ημικυκλικό κολπίσκο θα σε αποζημιώσουν.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    Η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με σχήμα μισοφέγγαρου, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider