Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Θάσου
    Thu 12.6°C
    Clear

    Οι 7 πιο ξεχωριστές παραλίες στο Βόρειο Αιγαίο

    BEST OF
    Οι 7 πιο ξεχωριστές παραλίες στο Βόρειο Αιγαίο

    Αυτή η πλευρά του Αιγαίου κρύβει μοναδικές ομορφιές και εκπλήξεις.

    Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν μια δική τους γοητεία που συναρπάζει όσους αναζητούν ποιοτικές και ήρεμες διακοπές. Παρακάτω επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες τους. Χρυσές αμμουδιές, κολπίκοι με επιβλητικά βράχια και απομονωμένες γωνιές εξωτικής ομορφιάς σας περιμένουν για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Καλές βουτιές!

    Άγιος Ισίδωρος, Λέσβος

    Άγιος Ισίδωρος, Λέσβος

    Η παραλία του Αγίου Ισιδώρου βρίσκεται μόλις 2 χλμ. ανατολικά από το γραφικό Πλωμάρι και έχει πάρει το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που είναι χτισμένη εκεί κοντά. Πρόκειται για μια απέραντη και καλά οργανωμένη παραλία με κρυστάλλινα δροσερά νερά και ψιλό άσπρο χαλικάκι. Εκεί θα βρείτε παραθαλάσσιες ταβέρνες και εστιατόρια για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις και να τις συνοδεύσετε με το φημισμένο ούζο της περιοχής. Η περιοχή είναι επίσης κατάλληλη για καταδύσεις λόγω του πλούσιου βυθού της.

    Θάνος, Λήμνος

    Θάνος, Λήμνος

    Η παραλία του Θάνους είναι μία από τις πιο δημοφιλείς της Λήμνου- κι όχι άδικα. Θα τη συναντήσετε στα νοτιοδυτικά παράλια του νησιού, κοντά στο ομώνυμο χωριό, περίπου 6 χλμ. από τη Μύρινα. Καλά οργανωμένη, με ανοιχτόχρωμη άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας είτε στο οργανωμένο τμήμα της, είτε να αποσυρθείτε στην άκρη της για πιο απομονωμένες βουτιές.

    Παχιά Άμμος, Σαμοθράκη

    Παχιά Άμμος, Σαμοθράκη

    Φημίζεται ως η ωραιότερη παραλία του νησιού και είναι από τις ελάχιστες αμμουδερές παραλίες της Σαμοθράκης. Αυτή η παραλία βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού, περίπου 17 χλμ. από την Καμαριώτισσα. Η παχιά άμμος και τα καταγάλανα νερά θα σας μαγέψουν. Η παραλία διαθέτει beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά η αριστερή πλευρά προσφέρει ευκαιρίες για απομόνωση. Πάνω από την παραλία αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας με τη μαγευτική θέα.

    Σαλιάρα, Θάσος

    Σαλιάρα, Θάσος

    Χαριτολογώντας θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή ολόλευκη εξωτική παραλία μάλλον δικαιολογεί το περίεργο όνομα της, καθώς βλέποντάς την λαχταράς να βουτήξεις στα νερά της! Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Θάσου, 7 χλμ. από το Λιμένα και είναι οργανωμένη με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ το εκτυφλωτικό άσπρο συναντά τις αμέτρητες αποχρώσεις του γαλάζιου. Αποκαλείται και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται ένα εργοστάσιο μαρμάρων.

    Μαύρα Βόλια, Χίος

    Μαύρα Βόλια, Χίος

    Στο νότιο τμήμα του Χίου και πιο συγκεκριμένα 30 περίπου χλμ. από την πόλη και 5 χλμ. από το ξακουστό χωριό Πυργί, θα βρείτε τη διασημότερη παραλία του νησιού αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές του Αιγαίου. Η παραλία Μαύρα Βόλια αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο καθώς τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της προέκυψαν από την έκρηξη κοντινού (ανενεργού πλέον) ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα με ένα βαθύ σκούρο μπλε χρώμα λόγω των μαύρων βότσαλων.

    Ποτάμι, Σάμος

    Ποτάμι, Σάμος

    Στη βορειοανατολική ακτή της Σάμου, μετά το λιμάνι Καρλοβάσου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες παραλίες του νησιού. Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της ακτής αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πάνω από την παραλία. Πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Αξίζει να κάνετε τη διαδρομή από την παραλία μέχρι τους καταρράκτες (περίπου 2 χλμ.). Θα περάσετε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος για να καταλήξετε σε μια μικρή και γραφική λίμνη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τα ψηλά βράχια τριγύρω.

    Σεϋχέλλες, Ικαρία

    Σεϋχέλλες, Ικαρία

    Οι Σεϋχέλλες είναι η παραλία-σταρ της Ικαρίας. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 25 χλμ. περίπου δυτικά από τον Άγιο Κήρυκο, και δημιουργήθηκε από την διάνοιξη ενός τούνελ. Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμα βότσαλα και λευκή άμμο και είναι περιτριγυρισμένη από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθετε εδώ αλλά αξίζει τον κόπο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider