Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    Υποστηρίζοντας το thegreeks.com, υποστηρίζεις τον ελληνικό τουρισμό

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Υποστηρίζοντας το thegreeks.com, υποστηρίζεις τον ελληνικό τουρισμό

    Η ελληνική πλατφόρμα με τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ταξιδιών.

    Διανύουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, όχι μόνο σαν τουριστική χώρα αλλά και σαν μια οικονομία άμεσα εξαρτώμενη από τον τουρισμό. Η χρονιά αυτή θα φέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που ο κόσμος ταξιδεύει, κάνει διακοπές και μετακινείται για επαγγελματικούς λόγους. Όλα αυτά είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν, πριν την κρίση του κορονοϊού, απλώς πλέον οι αλλαγές αυτές επισπεύδονται.

    travelgo image

     

    Ήδη από το πρώτο εξάμηνο του '20 μπορουμε να βγαλουμε σαφή συμπεράσματα για τις αλλαγές που έρχονται, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις προοπτικές.

    Οι αεροπορικές εταιρείες κολοσσοί, που θεωρούνται “εθνικοί αερομεταφορείς” σε διάφορες χώρες, εμφάνισαν τεράστια οικονομικά προβλήματα, χρειάστηκαν ενισχύσεις κι ακόμη και με αυτές είναι αμφίβολο αν θα επιβιώσουν.

    Οι low cost εταιρείες, έχοντας αναπτύξει τεραστιο δίκτυο, διατηρώντας χαμηλό κόστος κι επιλέγοντας σωστά δρομολόγια κι αεροδρόμια, έδειξαν να έχουν αντοχές και να επανέρχονται πολύ πιο άμεσα.

    Οι tour operator δεν είχαν καν πλάνο. Η πρώτη λέξη που .. άρθρωσαν ήταν “βοήθεια” κι οι αμέσως επόμενες “αναδιάρθρωση” και “δανεισμός”. Ηδη κάποιοι ρευστοποιούν περιουσιακά στοιχεία, ξενοδοχεία κι αεροπλάνα (άραγε ποιος θα τα αγοράσει;), ελπίζοντας να πάρουν μια παράταση ζωής, ωστόσο η χρεοκοπία φαντάζει πολύ πιθανή.

    Έχουν πλέον όλοι καταλάβει πως το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, των καρτέλ και της βιομηχανοποίησης έφτασε στο τέλος του. Ήταν ένα ξεπερασμένο μοντέλο, βασισμένο σε αναχρονιστικές μεθόδους προσέγγισης και πώλησης στον πελάτη, με υψηλό κόστος. Βασίζεται στον περιορισμό των επιλογών και στην καθοδήγηση του κόσμου σε συγκεκριμένα προϊόντα. Ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει…

    travelgo image

     

    Όλα αυτά, τα αντιληφθήκαμε εδώ και τρία χρόνια. Κι επενδύσαμε στη σωστή κατεύθυνση, δημιουργώντας το www.thegreeks.com. Μια πλατφόρμα που σε καταστάσεις όπως αυτή που ζούμε μπορεί να δώσει λύσεις, εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχουν. Το www.thegreeks.com πουλάει ολοκληρωμένα ταξίδια. Ταξίδια που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά μεταφορά και διαμονή, σε μορφή πακέτου, συνδυάζοντας άπειρους τρόπους μεταφοράς με ξενοδοχεία και δημιουργώντας πακέτα από οπουδήποτε για παντού.

    Το παραδειγμα της Μήλου

    Η Μήλος  φέτος, δεν έχει πτήσεις από το εξωτερικό. Συνδέεται αεροπορικά μόνο με την Αθήνα. Κι όμως, μέσα στο thegreeks.com, η Μήλος είναι τουριστικός προορισμός από 22 πόλεις στην Ευρώπη. Το λογισμικό της σελίδας δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού δρομολογίων, καθιστώντας σημαντικό προορισμο ένα νησί που φέτος είναι τουριστικά απομονωμένο. Κι αυτό, χωρίς να εμπλέκεται κάποιος μεσάζοντας, tour operator, μεταφορέας με κλειστό συμβόλαιο κ.ο.κ.

    Δουλέψαμε πάνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα σχεδόν τρία χρόνια κι αποφασίσαμε να τη βγάλουμε στον αέρα, ακόμη κι αυτή την κακή χρονιά. Μια χρονιά που όλοι υπόσχονται χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν, που πτήσεις προγραμματίζονται και μετά ακυρώνονται. Μια χρονιά που μοιάζει χαμένη, αλλα ίσως να αποτελεί ευκαιρία για ένα πραγματικό restart.

    Σε μια τέτοια χρονιά, είναι λογικό να μην μπορείς και να μην έχεις τη δυνατότητα να επενδύσεις κι άλλο. Χρειάζεσαι κι αποτελέσματα, για να μπορείς να έχεις συνέχεια. Στη λογική αυτή, η βοήθεια όλων αλλά κυρίως των ελλήνων του εξωτερικού είναι πολύ σημαντική. Ένα share στα social, ένα link σε μια σελίδα που διαχειρίζεται κάποιος, ένα post, είναι αρκετά σημαντικά. Με το support στο thegreeks.com πετυχαίνουμε κάτι μεγαλύτερο. Βάζουμε νερό στο μύλο της ανάκαμψης, βοηθάμε να ξαναχτιστεί ο οικονομικός κύκλος του τουρισμού.

    Και σ' αυτό θέλουμε να βοηθήσουν όλοι. Να μεγαλώσει, να αποκτήσει επισκεψιμότητα, να φέρει κόσμο στην Ελλάδα!

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider