Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Thu 18.8°C
    Clouds

    Δύο ελληνικές παραλίες στις ασφαλέστερες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι

    BEST OF
    Δύο ελληνικές παραλίες στις ασφαλέστερες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι

    Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και ασφαλέστερες παραλίες για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη σύμφωνα με το European Best Destinations.

    H ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations συνέταξε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το φετινό καλοκαίρι.

    «Έχετε μείνει στο σπίτι για μήνες και αυτό που σίγουρα χρειάζεστε είναι χώρος, καθαρός αέρας, ήλιος και πάνω απ' όλα ένα ασφαλές μέρος για εσάς και την οικογένειά σας», αναφέρει το EBD στην εισαγωγή του άρθρου του.

    Η επιλογή των παραλιών βασίστηκε σε διάφορα κριτήρια, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στον συγκεκριμένο προορισμό, το μέγεθος της παραλίας και o αριθμός τετραγωνικών μέτρων για κάθε άτομο στην παραλία.

    Επίσης, οι συγκεκριμένοι προορισμοί επιλέχθηκαν λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες. Επιπλέον, οι προορισμοί της λίστας βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

    «Αυτές οι παραλίες, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος πάνω από 100 χιλιόμετρα, είναι ιδανικές για ασφαλείς διακοπές: ακόμη και στο peak της σεζόν, η διατήρηση της απόστασης δεν θα είναι πρόβλημα», σχολιάζει το άρθρο.

    Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Μάλιστα, η χώρα μας εκπροσωπείται με δύο παραλίες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην πρώτη θέση!

    Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις 10 ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι.

    Binz, Rügen, Γερμανία

    Binz, Rügen, Γερμανία

    Αυτή η αμμώδης παραλία μήκους 5 χιλιομέτρων θεωρείται μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες στη Γερμανία. Το Rügen, το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας, είναι ένας τέλειος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Το Binz είναι ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα σε αυτό το νησί, αλλά οι επισκέπτες που θα επιλέξουν για τη διαμονή τους το Sellin, το Göhren ή οποιοδήποτε άλλο μέρος στο νησί, δεν θα απογοητευτούν.

    Nida, Λιθουανία

    Nida, Λιθουανία

    Θέλετε να χαλαρώσετε στη φύση και να αποσυνδεθείτε από τα πάντα σε ένα μοναδικό μέρος στην Ευρώπη; Η Nida βρίσκεται στο Curonian Spit – τη λεπτή λωρίδα γης που χωρίζει τη λιμνοθάλασσα Curonian από τη Βαλτική Θάλασσα. Περισσότερα από 100 χιλιόμετρα ψιλής άμμου σας περιμένουν σε αυτό το παραδεισένιο μέρος, που είναι σχεδόν αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

    Jurmala, Λετονία

    Jurmala, Λετονία

    Η Jurmala είναι ένας προορισμός με τη σήμανση "EDEN". Αυτή η αναγνώριση απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιβράβευση των καλύτερων βιώσιμων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη. Τριάντα τρία χιλιόμετρα λεπτής, καθαρής άμμου σας περιμένουν σε έναν από τους καλύτερους βιώσιμους προορισμούς ευεξίας στην Ευρώπη.

    Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας αποτελεί ιδανική επιλογή για ταξιδιώτες που αναζητούν ασφαλείς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, καθώς είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο στην Ευρώπη από την πανδημία. Το Lagos διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με παραδοσιακά καταστήματα, μοντέρνα μπαρ και καφέ, μία αγορά φρούτων και ψαριών και μερικές υπέροχες παραλίες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η Meia Praia με σχεδόν 5 χιλιόμετρα χρυσής άμμου.

    Ghajn Tuffieha, Riviera Bay, Μάλτα

    Ghajn Tuffieha, Riviera Bay, Μάλτα

    Η Μάλτα βρίσκεται επίσης μεταξύ των χωρών που σημείωσαν τα λιγότερα κρούσματα. Αν ταξιδέψετε εκεί, στρώστε την πετσέτα σας στην παραλία Riviera Bay ή σε μία από τις πολλές άλλες παραλίες της Μάλτας. Αν θέλετε πραγματικά να απομακρυνθείτε από το πλήθος αυτό το καλοκαίρι, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Gozo, ένα νησάκι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης.

    Χαλικούνας, Κέρκυρα

    Χαλικούνας, Κέρκυρα

    Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, σχολιάζει το άρθρο του European Best Destinations και συμπληρώνει ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί έως και 50 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό από οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη. Μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ο Χαλικούνας είναι μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Εξαιτίας του μεγέθους της, δεν παρατηρείται ποτέ συνωστισμός. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις του surfing και kite surfing.

    Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία

    Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία

    Η Μαδέρα, η λιγότερο επηρεασμένη από τον κορονοϊό περιοχή της Πορτογαλίας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση στη φύση μετά από τόσες εβδομάδες εγκλεισμού. Η Μαδέρα είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από πολλά νησιά. Υπάρχει η Μαδέρα, το κύριο νησί, αλλά και άλλα μικρά νησιά όπως το Porto Santo των 5.500 κατοίκων, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για τις χρυσές παραλίες του με την άμμο που έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

    Χερσόνησος Hel, Πολωνία

    Χερσόνησος Hel, Πολωνία

    Η Πολωνία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό. Αφού φτάσει κανείς με αεροπλάνο στο Γκντανσκ, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, μπορεί να οδηγήσει μέχρι τη χερσόνησο Hel. Πρόκειται για μια τεράστια λωρίδα άμμου (μήκους 35 χλμ. και πλάτους 30 μέτρων έως 3 χλμ.), η οποία, παρά το όνομά της, είναι πραγματικός παράδεισος επί Γης.

    Comporta, Alentejo, Πορτογαλία

    Comporta, Alentejo, Πορτογαλία

    Είναι από εκείνες τις παραλίες που μπορείς να μείνεις για ώρες και να μην συναντήσεις κανέναν. Μέχρι πρόσφατα, η Μαντόνα έκανε ιππασία εδώ τα κυριακάτικα πρωινά και απολάμβανε την ηρεμία αυτής της παραλίας μήκους 20 χιλιομέτρων που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα. Η Comporta δεν είναι ποτέ γεμάτη με κόσμο- ακόμη και τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

    Μονολίθι, Πρέβεζα

    Μονολίθι, Πρέβεζα

    Το European Best Destinations κατατάσσει το Μονολίθι στην Πρέβεζα στην πρώτη θέση των δέκα ασφαλέστερων παραλιών της Ευρώπης! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό και έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα ασφάλειας και υγείας για να εξασφαλίσει στους ταξιδιώτες ασφαλείς διακοπές. Με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα, η παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Σε αυτή την υπέροχη παραλία δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα ωραίο σημείο, να φτιάξετε την ομπρέλα σας και να περάσετε χαλαρωτικές μέρες στον ήλιο. Το EBD τονίζει ότι η Πρέβεζα είναι ίσως ο μοναδικός ηλιόλουστος προορισμός στην Ευρώπη με εξαιρετικά μεγάλες παραλίες, που βρίσκεται κοντά σε τρία νοσοκομεία και σε απόσταση 10 λεπτών από το αεροδρόμιο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider