Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 19.9°C
    Clear

    5 παραλίες της Αττικής για να νιώσεις σαν σε νησί

    BEST OF
    5 παραλίες της Αττικής για να νιώσεις σαν σε νησί

    Ελεύθερες και ωραίες παραλίες για τις πρώτες βουτιές.

    Μπορεί να ονειρευόμαστε διακοπές σε νησιά για να χαλαρώσουμε μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊού, ωστόσο και η Αττική έχει πανέμορφα μέρη που προσφέρονται για μικρές και αναζωογονητικές εξορμήσεις. Καθώς η θερμοκρασία έχει την πάρει την ανιούσα και η ανάγκη για βουτιές ολοένα και μεγαλώνει, επιλέξαμε και σου προτείνουμε 5 υπέροχες παραλίες της Αττικής που θα σε κάνουν να νομίσεις πως βρίσκεσαι σε νησί!

    ΚΑΠΕ Λεγραινά

    ΚΑΠΕ Λεγραινά

    Δεν αποτελεί πλέον μυστικό, αλλά παραμένει μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Αττικής που θα σου δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Η παραλία αυτή βρίσκεται λίγο πριν τα Λεγραινά με κατεύθυνση προς το Σούνιο και μετά τον Χάρακα. Μόλις δεις την ταμπέλα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» ακολουθείς τον χωματόδρομο που οδηγεί σε ένα πάρκινγκ. Αφήνεις το αυτοκίνητο, κατεβαίνεις τα σκαλιά και βρίσκεσαι σε μια υπέροχη παραλία με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και ειδικά τα Σαββατοκύριακα μαζεύει πολύ κόσμο. Πριν κατηφορίσεις για την παραλία θα βρεις μια καντίνα για να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Για πιο ήσυχες βουτιές, υπάρχει ο διπλανός και εξίσου μαγευτικός κολπίσκος, τον προτιμούν όσοι θέλουν να κάνουν γυμνισμό.

    Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

    Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

    Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την πόλη. Λίγο πριν τη μεγάλη παραλία της Αναβύσσου και αφού συναντήσεις την πινακίδα με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στρίβεις δεξιά και ακολουθείς το δρόμο για να βρεθείς στην παραλία. Το τοπίο είναι υπέροχο με μια φαρδιά λωρίδα άμμου να ενώνει την Αττική με το νησάκι όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Η παραλία είναι μεγάλη σε έκταση και οργανωμένη σε ένα μέρος της. Tip: Αν ανηφορίσεις το λόφο όπου βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι και ακολουθήσεις το δεξί μονοπάτι που υπάρχει από την πίσω πλευρά θα βρεθείς σε έναν αθέατο κολπίσκο με κρυστάλλινα νερά, ιδανικό για πιο πριβέ καταστάσεις.

    Χαμολιά

    Χαμολιά

    Στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα, ακολουθώντας τις ταμπέλες για Χαμολιά θα βρεθείς στην κεντρική παραλία του οικισμού για να απολαύσεις τις βουτιές σου σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό περιβάλλον. Αν θέλεις όμως πιο πριβέ καταστάσεις, μπορείς να συνεχίσεις προς τα δεξιά και μετά από 500 μέτρα θα βρεις στο αριστερό σου χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στη Μικρή Χαμολιά. Πρόκειται για έναν κόλπο με υπέροχα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά που όμοια του δύσκολα θα συναντήσεις εντός της Αττικής.

    Πόρτο Γερμενό

    Πόρτο Γερμενό

    Μία ωρίτσα και κάτι απόσταση από την Αθήνα, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, το Πόρτο Γερμενό με τις πέντε διαδοχικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά του, υπόσχεται μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείς και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους.

    Ψάθα

    Ψάθα

    Σε απόσταση 65 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, δέκα λεπτά από το Αλεποχώρι, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Αξίζει να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι την Ψάθα για να απολαύσεις το μπάνιο σου και τη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την τεράστια και ωραία παραλία που θυμίζει νησάκι του Αιγαίου. Ταβέρνες και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Μείνε μέχρι αργά για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα!

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider