Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.4°C
    Clear

    4 ελληνικά νησιά στα πιο παραδεισένια μέρη της Ευρώπης

    BEST OF
    4 ελληνικά νησιά στα πιο παραδεισένια μέρη της Ευρώπης

    Δείτε ποια επέλεξε η ιστοσελίδα European Best Destinations.

    Κάποια είναι μικροσκοπικά, άλλα πολύχρωμα, μερικά είναι χτισμένα δίπλα στο κύμα κι άλλα σκαρφαλωμένα στο γκρεμό. Όλα είναι τόσο μαγευτικά που μοιάζουν σχεδόν ψεύτικα.

    Η ιστοσελίδα European Best Destinations, που παρουσιάζει τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ανά κατηγορίες, επέλεξε τα 15 πιο παραμυθένια μέρη της Ευρώπης. Βλέπεις τα τοπία και ονειρεύεσαι να διακτινιστείς εκεί!

    Φυσικά, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερα ελληνικά νησιά.

    Δείτε τους προορισμούς της λίστας και πάρτε ιδέες για τα επόμενα ταξίδια που θα κάνετε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Νησάκι Άγιου Σώστη (Cameo), Ζάκυνθος

    Νησάκι Άγιου Σώστη (Cameo), Ζάκυνθος

    Το ιδιόκτητο νησάκι του Άγιου Σώστη που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του κόλπου Λαγανά, παραπέμπει σε µακρινά εξωτικά μέρη. Το νησί συνδέεται με τη στεριά με μια μεγάλη ξύλινη γέφυρα. Είναι πευκόφυτο και έχει σπηλιές και μια όμορφη αμμώδη παραλία. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά σημεία του νησιού.

    Procida, Ιταλία

    Procida, Ιταλία

    Το μικρότερο νησί του κόλπου της Νάπολης επισκιάζεται από τα γειτονικά Κάπρι και Ίσκια. Όσοι όμως το επισκέπτονται, μαγεύονται από τα ψαροχώρια που θυμίζουν Πορτοφίνο, τα πολύχρωμα σπίτια που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, τη γραφική μαρίνα Coricella και την υπέροχη ακτογραμμή του. Δεν είναι τυχαίο που η Προτσίντα έχει επιλεγεί ως σκηνικό για διάσημες ταινίες όπως «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» και το «Il Postino».

    Ποζιτάνο, Ιταλία

    Ποζιτάνο, Ιταλία

    Στις απότομες πλαγιές της Ακτής Αμάλφι, βρίσκεται το Ποζιτάνο, ένα χωριό-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, με κατακόρυφα σκαλιά, πολύχρωμα σπίτια και μερικά από τα πιο κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

    Νήσοι Φερόες

    Νήσοι Φερόες

    Τα 18 νησάκια του βόρειου Ατλαντικού, ανάμεσα στη Σκωτία και την Ισλανδία, δεν μοιάζουν με κανένα άλλο μέρος στην Ευρώπη. Μικρά ξύλινα σπίτια με γρασίδι στις στέγες, φάροι, καταρράκτες και πολύχρωμα χωριά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

    Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Με απέραντες κοιλάδες και εντυπωσιακές δαντελένιες ακτές, το Αλγκάρβε είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πορτογαλίας και ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης. Η νοτιότερη επαρχία της Πορτογαλίας περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο και αποτελεί τον τόπο καταγωγής του σπουδαίου θαλασσοπόρου Βαρθολομαίου Ντιάζ.

    Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

    Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

    Απόκρημνα βουνά που βυθίζονται απότομα στη θάλασσα, γραφικά ψαροχώρια και άγρια τοπία καλωσορίζουν τον επισκέπτη στα νησιά Λοφότεν στα δυτικά της Νορβηγίας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Από τους ωραιότερους προορισμούς για όσους αναζητούν την περιπέτεια σε ονειρικά τοπία.

    Άσσος, Κεφαλονιά

    Άσσος, Κεφαλονιά

    Ολόκληρη η Κεφαλονιά είναι γεμάτη πανέμορφες γωνιές, πράσινα χωριά και κρυστάλλινα νερά. Ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη του νησιού είναι η καταπράσινη χερσόνησος της Άσσου, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κεφαλονιάς με τα χρωματιστά σπίτια και το ενετικό φρούριο να μαγεύουν τον επισκέπτη.

    Ρόβινι, Κροατία

    Ρόβινι, Κροατία

    Χτισµένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στη χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι γοητεύει µε τη µεσαιωνική οµορφιά του. Η παλαιά πόλη βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο που μέχρι το 1763 ήταν νησί και αποτελεί τον αρχικό πυρήνα της πόλης. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει τον μπαρόκ ναό της Αγίας Ευθυμίας, θα περιπλανηθεί σε στενά σοκάκια γεμάτα cafes και εργαστήρια καλλιτεχνών, θα κολυμπήσει σε ωραίες παραλίες στα νότια της πόλης και θα επισκεφθεί γειτονικά νησάκια.

    Σύμη

    Σύμη

    Πολύχρωμα νεοκλασικά που απλώνονται αμφιθεατρικά στους λόφους, κοσμοπολίτικος αέρας, πλούσια ιστορία και πολιτισμός είναι τα συστατικά αυτού του αρχοντικού νησιού δίπλα στη Ρόδο. Σήμα κατατεθέν της Σύμης και ο Ταξιάρχης Μιχαήλ ο Πανορμίτης, όπου οι προσκυνητές κάνουν ουρά. Σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο θα γευτείτε το ξακουστό συμιακό γαριδάκι, ενώ τα καραβάκια θα σας πάνε σε υπέροχες παραλίες.

    Omis, Κροατία

    Omis, Κροατία

    Η γραφική πόλη Omis είναι ένας υπέροχος προορισμός στην Κροατία. Έχει θέα στο διάσημο νησί Μπρατς και βρίσκεται κοντά στο Σπλιτ. Είναι γνωστή για την παραλία Bol που κατατάσσεται στις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης.

    Αζόρες, Πορτογαλία

    Αζόρες, Πορτογαλία

    Μια συστάδα από εννέα ηφαιστειογενή νησάκια, στα ανοιχτά της Πορτογαλίας, με σμαραγδένια νερά, εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, φαράγγια και καταρράκτες. Οι περιηγήσεις στις Αζόρες αποκαλύπτουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ευρώπης.

    Κότορ, Μαυροβούνιο

    Κότορ, Μαυροβούνιο

    Το απόλυτο αξιοθέατο στο Μαυροβούνιο είναι το Κότορ, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη με ένα περικυκλωμένο από τείχη λιμάνι και ενετικές επιρροές στην αρχιτεκτονική, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο κόλπος του Κότορ, γνωστός και ως το νοτιότερο «φιόρδ» της Ευρώπης, είναι ένα από τα πιο δαντελωτά τµήµατα της Αδριατικής ακτογραµµής.

    Κέρκυρα

    Κέρκυρα

    Με μεγαλοπρεπή παλάτια, επιβλητικά φρούρια, ρομαντικά καντούνια, απίθανες παραλίες και μοναδική γαστρονομία, η Κέρκυρα αποτελεί έναν καλοκαιρινό και όχι μόνο παράδεισο. Η αρχόντισσα του Ιονίου έχει τον τρόπο να κάνει οποιονδήποτε να περνάει καλά: αυτόν που αναζητά κοσμπολίτικη ατμόσφαιρα, αλλά κι εκείνον που επιθυμεί να περάσει ήρεμες οικογενειακές διακοπές.

    Κάπρι, Ιταλία

    Κάπρι, Ιταλία

    Το Κάπρι δεν είναι μόνο μια «παιδική χαρά» των πλούσιων και διασήμων, αλλά κι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ευρώπης. Το νησί διαθέτει δύο οικισμούς, το Κάπρι και το Ανακάπρι, και έχει απίστευτη θέα στην ακτογραμμή του Αμάλφι και στον κόλπο της Νάπολης. Προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και πολλά μονοπάτια στις καταπράσινες πλαγιές που αποτελούν παράδεισο για περιπατητές.

    Μαδέρα, Πορτογαλία

    Μαδέρα, Πορτογαλία

    Νησιά με οργιώδη βλάστηση, μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορίες με μαγευτική θέα και άγριες παραλίες συνθέτουν το παραδεισένιο σκηνικό σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Πρόκειται για ένα μέρος που είναι πάντα γεμάτο από τουρίστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίοι μαγεύονται από τη φυσική ομορφιά του τοπίου, αλλά και από το ξακουστό κρασί της Μαδέρας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider