Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.8°C
    Clear

    Τα καλύτερα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix

    BEST OF
    Τα καλύτερα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix

    Για να εμπνευστούμε για τις επόμενες περιπέτειές μας.

    Τα ταξίδια έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας, αλλά τα όνειρα όχι. Ευκαιρία τώρα που μένουμε σπίτι να ανακαλύψουμε τον συναρπαστικό κόσμο των ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ και να πάρουμε έμπνευση και πληροφορίες για τις επόμενες περιπέτειες μας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αξιόλογα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix, τα οποία θα σας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

    Ιστορίες Φωτός (Tales by Light)

    Ιστορίες Φωτός (Tales by Light)

    Φωτογράφοι και σκηνοθέτες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο απαθανατίζοντας ανεξίτηλες εικόνες ανθρώπων, τόπων, πλασμάτων και πολιτισμών μέσα από γωνίες που δεν έχουμε ξαναδεί. Η τρίτη σεζόν παρουσιάζει το περιηγητικό ταξίδι τριών φωτογράφων στις γειτονιές του Μπαγκλαντές, τους υφάλους της Ινδονησίας και την ύπαιθρο της Αυστραλίας.

    Street Food

    Street Food

    Αξίζει να το δείτε αν είστε από εκείνους που τους αρέσει να δοκιμάζουν νέες γεύσεις στα ταξίδια τους. Εξερευνήστε το φαγητό του δρόμου σε εννέα πόλεις της Ασίας και ανακαλύψτε τις ιστορίες των ανθρώπων που το φτιάχνουν. Από τη σεφ Τζέι Φάι στη Μπανγκόκ που έχει πάρει αστέρι Michelin για τις ομελέτες της με καβούρι μέχρι τα φαγητά του δρόμου στο Δελχί που είναι στενά συνδεδεμένα με οικογενειακές ιστορίες και με την πολιτική ιστορία. Το Street Food θα σας ταξιδέψει και θα σας ανοίξει την όρεξη.

    Αλάτι, Λιπαρά, Οξέα, Θερμοκρασία (Salt, Fat, Acid, Heat)

    Αλάτι, Λιπαρά, Οξέα, Θερμοκρασία (Salt, Fat, Acid, Heat)

    Άλλη μια εξαιρετική επιλογή για καλοφαγάδες ταξιδιώτες. Η σεφ και συγγραφέας Samin Nosrat ταξιδεύει στον κόσμο και εξερευνά τέσσερα βασικά στοιχεία της εξαιρετικής μαγειρικής, προσφέροντας παράλληλα γεύματα και συμβουλές. Στο πρώτο επεισόδιο, για παράδειγμα, η Σαμίν ταξιδεύει στις φάρμες της βόρειας Ιταλίας, όπου χαίρεται τις μαγικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, του χοιρινού λίπους και του τυριού και βοηθά στην παρασκευή τοπικών πιάτων. Σας προτείνουμε να το δείτε με γεμάτο στομάχι!

    Dark Tourist (Σκοτεινός Τουρισμός)

    Dark Tourist (Σκοτεινός Τουρισμός)

    Ο «σκοτεινός τουρισμός» ή αλλιώς «dark tourism» αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία έχει να κάνει με μέρη που έχουν ιστορική σημασία και συνδέονται με θανάτους, τραγωδίες ή ακόμα και σκοτεινά μυστικά. Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Φάριερ επισκέπτεται ασυνήθιστα και συχνά μακάβρια τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, όπως μια πυρηνική λίμνη στο Καζακστάν, ένα στοιχειωμένο δάσος στην Ιαπωνία κι ένα ανατριχιαστικό μουσείο στην Αγγλία.

    Περιπέτεια στα Εθνικά Πάρκα (National Parks Adventure)

    Περιπέτεια στα Εθνικά Πάρκα (National Parks Adventure)

    Σε αφήγηση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το «National Parks Adventure» σάς ξεναγεί σε τοπία που προκαλούν δέος, σε ιστορικά μέρη και σε άγριες ερημιές των μεγάλων πάρκων της Αμερικής. Ένα ντοκιμαντέρ που θα σας κάνει να θέλετε να εγκαταλείψετε την πόλη και να γνωρίσετε τη μαγεία της φύσης.

    Τζακ Γουάιτχολ: Ταξίδια με τον Πατέρα μου (Jack Whitehall: Travels With My Father)

    Τζακ Γουάιτχολ: Ταξίδια με τον Πατέρα μου (Jack Whitehall: Travels With My Father)

    Εσείς θα ταξιδεύατε στο εξωτερικό με τον πατέρα σας; Ο κωμικός Τζακ Γουάιτχολ και ο συντηρητικός πατέρας του, Μάικλ, κάνουν ασυνήθιστα και διασκεδαστικά ταξίδια στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να δυναμώσουν τη σχέση τους. Οι διαφορές στα γούστα τους προκαλούν κάποιες ενδιαφέρουσες (και συχνά αστείες) διαφωνίες. Για παράδειγμα, ο ένας θέλει να μείνει σε hostel κι ο άλλος σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ποιος νομίζετε ότι κερδίζει;

    Ταΐστε τον Φιλ (Somebody Feed Phil)

    Ταΐστε τον Φιλ (Somebody Feed Phil)

    Ο Αμερικανός σεναριογράφος και παραγωγός Φιλ Ρόζενταλ, δημιουργός της κωμικής σειράς των 90’s «Ο Αξιαγάπητος Ρέιμοντ», ταξιδεύει για να γνωρίσει την τοπική κουζίνα και κουλτούρα της Μπανγκόκ, της Λισαβόνας και άλλων τόπων. «Ταξιδέψτε» μαζί του και πάρτε λίγη από τη θετική ενέργειά του, ενώ τρώει, κάνει πλάκες και γνωρίζει κόσμο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σιγκαπούρη, το Δέλτα του Μισισιπή και τη Χαβάη.

    Αποστολή: Ευτυχία (Expedition Happiness)

    Αποστολή: Ευτυχία (Expedition Happiness)

    Ένα ζευγάρι Γερμανών, ένας σκηνοθέτης και η τραγουδίστρια κοπέλα του, μαζί με το σκυλί τους, ξεκινούν ένα μεγαλειώδες οδικό ταξίδι στη Βόρεια Αμερική μέσα σε ένα ανακαινισμένο σχολικό. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη ζωή τους στο λεωφορείο και τις περιπέτειές τους στην Αμερική μέχρι τον τελικό, συγκινητικό τους γυρισμό στη Γερμανία.

    Ο Γύρος του Κόσμου με τον Ζακ Έφρον (Down to Earth with Zac Efron)

    Ο Γύρος του Κόσμου με τον Ζακ Έφρον (Down to Earth with Zac Efron)

    Ο ηθοποιός Ζακ Έφρον ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με τον ειδικό σε θέματα ευεξίας Ντάριν Ολίν, σε μια σειρά που εξερευνά έναν υγιή, βιώσιμο τρόπο ζωής. Ο Έφρον και ο Ολίν επισκέπτονται τη Γαλλία, το Πουέρτο Ρίκο, το Λονδίνο, την Ισλανδία, την Κόστα Ρίκα, το Περού και τη Σαρδηνία και συναντούν πρωτοπόρους της εναλλακτικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης της τροφής, του νερού και της ενέργειας.

    Ο Πλανήτης μας (Our Planet)

    Ο Πλανήτης μας (Our Planet)

    Απολαύστε τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και μάθετε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς σε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ σε αφήγηση του Sir David Attenborough. Απολαυστικές εικόνες και εκπληκτικά πλάνα από σπάνια ζώα παντρεύονται με δυσάρεστες αλήθειες για τον αντίκτυπο της ανθρωπότητας στα οικοσυστήματα και τα είδη του πλανήτη. Το «Our Planet» θα σας ταξιδέψει από τα λιβάδια της Βόρειας Αμερικής και την τούνδρα της Αρκτικής μέχρι τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider