Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 23.9°C
    Clear

    Telegraph: Νούμερο ένα προορισμός η Ελλάδα μετά την κρίση του κορονοϊού

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Νούμερο ένα προορισμός η Ελλάδα μετά την κρίση του κορονοϊού

    Η βρετανική εφημερίδα επιλέγει την Ελλάδα ως πρώτο ταξιδιωτικό προορισμό μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού.

    Μπορεί να ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που δυστυχώς έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό, ωστόσο η χώρα μας συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αφιερώματα του ξένου Τύπου και να μαγεύει το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό.

    Την Ελλάδα ως πρώτο ταξιδιωτικό προορισμό μετά την κρίση του κορονοϊού επιλέγει δημοσιογράφος της εφημερίδας Telegraph, σε ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τη χώρα μας.

    Συγκεκριμένα, ο Oliver Smith ξεκαθαρίζει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφθεί μετά τον κορονοϊό θα είναι η Ελλάδα και παρουσιάζει τη χώρα μας ως έναν ονειρικό προορισμό όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες ώρες με το αεροπλάνο.

    travelgo image

    «Αυτό που θέλω είναι η παρθένα ζωή του νησιού, απλό φαγητό και διαμονή, ήσυχες παραλίες, βόλτες στην καταπράσινη ορεινή ενδοχώρα και απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής», σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια, είναι ότι μία είναι η χώρα που προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα».

    Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οκτώ ελληνικά νησιά (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) και ποτέ δεν είχε καμία κακή εμπειρία σε αυτά.

    Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ταξιδιού με πλοίο και προτείνει νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο. Μάλιστα, αναφέρει ως καλές επιλογές τη Σκόπελο και την Τήνο.

    Ειδική μνεία κάνει στα παραδοσιακά χωριά με τα καφενεία και τα ασβεστωμένα σπίτια, στα μοναστήρια με τις υπέροχες αυλές όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, στις απλές οικογενειακές ταβέρνες και στις γραφικές και ήσυχες παραλίες που περιτριγυρίζονται από καταπράσινους λόφους.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider