Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 14.9°C
    Clear

    12 ταινίες που θα σε ταξιδέψουν χωρίς να βγεις από το σπίτι

    BEST OF
    Κείμενο: Μίλτος Μιχαλάς
    12 ταινίες που θα σε ταξιδέψουν χωρίς να βγεις από το σπίτι

    Ταινίες που θα απολαύσεις από τον καναπέ σου και θα σε ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

    Ξέρουμε ότι έχεις μεγάλα όνειρα για ταξίδια και ότι αυτή τη στιγμή θα ήθελες να βρίσκεσαι κάπου αλλού. Όταν όμως δεν μπορείς να ταξιδέψεις, υπάρχουν και οι ταινίες. Αυτές που έχουν μια ταξιδιάρικη διάθεση και είναι γυρισμένες σε εκπληκτικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο και αγαπημένους προορισμούς. Δώδεκα τέτοιες ταινίες συγκεντρώσαμε και σου προτείνουμε να δεις για πρώτη ή πολλοστή φορά.

    Roman Holiday (1953)

    Roman Holiday (1953)

    Όντρεϊ Χέπμπορν και Γκρέγκορι Πεκ σε ένα love story με φόντο την Αιώνια Πόλη. Μια νεαρή πριγκίπισσα αποφασίζει να το σκάσει και να ζήσει ινκόγκνιτο για ένα 24ωρο στη Ρώμη όπου γνωρίζει και ερωτεύεται ένα μποέμ δημοσιογράφο. Το «Roman Holiday» («Διακοπές στη Ρώμη») βραβεύτηκε με τρία Όσκαρ- ένα για τα κοστούμια, ένα για την ερμηνεία της Όντρεϊ Χέπμπορν και ένα για το σενάριο που κρύβει ευχάριστες ανατροπές.

    Out of Africa (1985)

    Out of Africa (1985)

    Βασισμένη σε αληθινή ιστορία και στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Κάρεν Μπλίξεν, η ταινία «Out of Africa» («Πέρα από την Αφρική») του Σίντνεϊ Πόλακ αποτελεί μία από τις πολυβραβευμένες ταινίες όλων των εποχών (7 όσκαρ). Με τη Μέριλ Στριπ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αφηγείται την ιστορία μιας Δανής, της Κάρεν, που μετακομίζει με τον σύζυγό της στην Αφρική και αναλαμβάνει να διευθύνει μια φυτεία καφέ δημιουργώντας ταυτόχρονα δεσμό με έναν κυνηγό. Η ταινία περιέχει υπέροχες εικόνες από την Κένυα και τις αφρικανικές σαβάνες.

    The Talented Mr. Ripley (1999)

    The Talented Mr. Ripley (1999)

    Τοποθετημένη στο σκηνικό της ιταλικής Ριβιέρας, στα τέλη της δεκαετίας του ΄50, η ταινία ακολουθεί έναν Αμερικανό μικροαπατεώνα που σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του. Ένα βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ μετατρέπεται, δια χειρός Άντονι Μινγκέλα, σε μια ταινία που αναδεικνύει το ιταλικό τοπίο με έναν από τους ωραιότερους τρόπους που έχουμε δει στον κινηματογράφο.

    Lost in Translation (2003)

    Lost in Translation (2003)

    Η Σοφία Κόπολα μας ξεναγεί στο πολύβουο Τόκιο με τον καλύτερο τρόπο. Το «Χαμένοι στη Μετάφραση» αφηγείται την παράξενη σχέση δύο Αμερικανών που συναντιούνται τυχαία στο Τόκιο, όπου έχουν ταξιδέψει για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το πολιτισμικό σοκ δυναμώνει τη σχέση τους. Μαζί θα περιπλανηθούν στην πόλη και θα γνωρίσουν τους κατοίκους της, έστω κι αν δεν ξέρουν λέξη από ιαπωνικά.

    Under the Tuscan Sun (2003)

    Under the Tuscan Sun (2003)

    Τα ονειρικά τοπία της Τοσκάνης κλέβουν τις εντυπώσεις σε αυτή τη ρομαντική κομεντί. Όταν η τέλεια ζωή της 35χρονης συγγραφέα Φράνσις Μάγιες (Νταϊάν Λέιν) γίνεται άνω κάτω, εκείνη αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την μαγευτική Τοσκάνη. Εκεί, γοητευμένη από το τοπίο και ενθουσιασμένη από τους ανθρώπους, αγοράζει μια παλιά βίλα και εγκαθίσταται εκεί. Αποκτά φίλους, ανακαλύπτει τον εαυτό της και- φυσικά- ερωτεύεται έναν Ιταλό νεαρό.

    The Motorcycle Diaries (2004)

    The Motorcycle Diaries (2004)

    Μια ταινία βασισμένη σε ημερολόγια του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Το 1952, ο φοιτητής ιατρικής Ερνέστο Γκεβάρα και ο φίλο του Αλμπέρτο Γκρανάδο παίρνουν τις μοτοσικλέτες τους και ξεκινούν ένα road trip στη Νότια Αμερική, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Με αφετηρία τους το Μπουένος Άιρες, ο Γκεβάρα και ο Γκρανάδο διένυσαν πολλά μίλια, περνώντας από την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Τα υπέροχα τοπία της ταινίας θα σε κάνουν να θέλεις να οργανώσεις τώρα εκείνο το ταξίδι στη Νότια Αμερική που πάντα ονειρευόσουν.

    Into the Wild (2007)

    Into the Wild (2007)

    Η πραγματική ιστορία ενός νέου άνδρα, του Christopher McCandless (Emile Hirsch), που μετά την αποφοίτησή του από το κολλέγιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια και την ευκολία της καθημερινής του ζωής και να αναχωρεί για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στην Αλάσκα. Το συναρπαστικό του ταξίδι θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πιο ουσιαστική πρόκληση της ζωής του.

    Vicky Cristina Barcelona (2008)

    Vicky Cristina Barcelona (2008)

    Ταξίδι στα ηλιόλουστα τοπία της Καταλονίας θα σας πάει αυτή η ταινία του Γούντι Άλεν, με τον Χαβιέ Μπαρδέμ, τη Σκάρλετ Γιόχανσον και την Πενέλοπε Κρουζ. Δύο φίλες πηγαίνουν να περάσουν το καλοκαίρι τους στη Βαρκελώνη και πέφτουν θύματα της γοητείας ενός καταφερτζή ζωγράφου. Όμορφες εικόνες τη Βαρκελώνη, την ισπανική εξοχή και το Οβιέδο, γεμίζουν την οθόνη.

    Eat Pray Love (2010)

    Eat Pray Love (2010)

    Η Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) έχει τα πάντα (σύζυγο, σπίτι, καριέρα), αλλά τίποτα δεν την ικανοποιεί. Σε μια υπαρξιακή κρίση μέσης ηλικίας, αποφασίζει να δραπετεύσει από τον γάμο και τη δουλειά της και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να βρει τον πραγματικό εαυτό της. Πρώτη στάση η Ρώμη, όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει την αληθινή απόλαυση του φαγητού. Επόμενη στάση, για διαλογισμό, η Ινδία. Η Λιζ καταλήγει στο Μπαλί, όπου ερωτεύεται τον γοητευτικό Felipe (Χαβιέρ Μπαρδέμ) και βρίσκει επιτέλους την εσωτερική της ηρεμία.

    Midnight in Paris (2011)

    Midnight in Paris (2011)

    Συνεχίζουμε με Γούντι Άλεν και με μια ταινία που σε κάνει να λατρέψεις το Παρίσι- αν δεν το λατρεύεις ήδη. Το «Midnight in Paris» μεταδίδει εκπληκτικά την ατμόσφαιρα της Πόλης του Φωτός. Πρόκειται για την ιστορία ενός ρομαντικού χολυγουντιανού σεναριογράφου που κάνει διακοπές με τη μνηστή του στο Παρίσι. Ένα βράδυ, μόλις σημάνουν μεσάνυχτα κάτι μαγικό θα συμβεί. Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στο Παρίσι.

    Tracks (2013)

    Tracks (2013)

    Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που διέσχισε την έρημο της Αυστραλίας. Η συγγραφέας και φωτογράφος Robyn Davidson (Mia Wasikowska) ξεκινάει από το Αλις Σπρινγκς της Αυστραλίας για να φτάσει στον Ινδικό Ωκεανό, διασχίζοντας 1700 μίλια μόνη της, μαζί με τον πιστό σκύλο της και τρεις καμήλες. Ο John Curran στήνει ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό γεμάτο εκπληκτικές εικόνες του αυστραλιανού τοπίου. Μια ταίνια-έμπνευση για τους μοναχικούς ταξιδιώτες.

    Call Me by Your Name (2017)

    Call Me by Your Name (2017)

    Η ιταλική ύπαιθρος και αρχιτεκτονική γεμίζουν σχεδόν κάθε σκηνή σε αυτήν την ταινία του Luca Gaudagnino, η οποία ήταν υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ. Το υπέροχο εξοχικό σπίτι στην Crema της Λομβαρδίας, το καλοκαιρινά τραπέζια, οι λίμνες, οι βόλτες με τα ποδήλατα σε παλιές πλατείες, όλες οι εικόνες του «Call me by your name» σε κάνουν να θέλεις να κλείσεις διακοπές στην Ιταλία.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider