Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 33.3°C
    Clouds

    7 πολυσύχναστα αξιοθέατα πριν και μετά τον κοροναϊό

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 πολυσύχναστα αξιοθέατα πριν και μετά τον κοροναϊό

    Δρόμοι, πλατείες και εμβληματικά μνημεία που κάποτε έσφυζαν από κόσμο, τώρα μοιάζουν περίεργα άδεια και άψυχα.

    Η έξαρση του νέου κοροναϊού χτυπά -όπως είναι αναμενόμενο- και τον τουρισμό. Άδειες πλατείες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με λιγοστούς επισκέπτες, εστιατόρια και καφέ χωρίς πελάτες είναι οι εικόνες που συναντάει κανείς σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης- ιδίως στην Ιταλία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη εξάπλωση εκτός Ασίας. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες μερικά από τα διασημότερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα όπως ήταν πριν από την έξαρση του κοροναϊού και όπως είναι αυτή τη στιγμή.

     

    Piazza del Duomo, Μιλάνο

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Η Piazza del Duomo, η κεντρική πλατεία του Μιλάνου, πλαισιώνεται από μερικά από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κτήρια της πόλης, όπως τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο) και την εμβληματική Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄, που προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Τώρα η πολυσύχναστη πλατεία μοιάζει άψυχη, καθώς ο κοροναϊός σαρώνει στην Ιταλία.

     

    Ισπανικά Σκαλοπάτια, Ρώμη

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Η περίφημη Σκαλινάτα, η οποία συνδέει την εμβληματική Piazza di Spagna με την εκκλησία Trinità dei Monti, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Αιώνας Πόλης. Τους ανοιξιάτικους μήνες, στολίζεται με γλάστρες από ανθισμένες αζαλέες.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία, όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν να επισκεφθούν τα περίφημα σκαλοπάτια.

     

    Κολοσσαίο, Ρώμη

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Δεν γίνεται να βρεθείς στην ιταλική πρωτεύουσα και να μην το επισκεφθείς. Σύμβολο της Αρχαίας Ρώμης, το Κολοσσαίο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης αλλά κι ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα μνημεία παγκοσμίως.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Το εμβληματικό μνημείο φαίνεται ασυνήθιστα άδειο, καθώς οι τουρίστες λαμβάνουν προφυλάξεις και αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη.
     

    Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Το σιντριβάνι-σύμβολο της Ρώμης προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει ώρα που θα το επισκεφτείς και δεν θα σφύζει από κόσμο. Σύμφωνα με το μύθο, αν πετάξεις ένα κέρμα μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τότε θα επιστρέψεις στη Ρώμη κάποια στιγμή.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Πολύ λιγότεροι τουρίστες, φορώντας προστατευτικές μάσκες, φωτογραφίζονται μπροστά από το μεγαλοπρεπές μπαρόκ σιντριβάνι.

     

    Βατικανό

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Το μικρότερο κρατίδιο στον κόσμο είναι ένα γιγάντιο μουσείο. Δεν γίνεται να επισκεφθείς τη Ρώμη και να μην δεις από κοντά τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την Καπέλα Σιξτίνα.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Οι ορδές τουριστών στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και οι τεράστιες ουρές στα μουσεία του Βατικανού έχουν εξαφανιστεί.
     

    Πλατεία Αγίου Μάρκου, Βενετία

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Η καρδιά της Βενετίας χτυπά στη ρομαντική και πολυφωτογραφημένη Πλατεία του Αγίου Μάρκου, η οποία περιστοιχίζεται από κτήρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Τα τραπέζια έξω από τα café της ιστορικής πλατείας είναι άδεια. Μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού, οι περισσότεροι επισκέπτες έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους μια πόλη φάντασμα.

     

    Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

    ΠΡΙΝ

    travelgo image

    Το Μουσείο του Λούβρου είναι το μουσείο με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο. Πάνω από 9,5 εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν πέρυσι τις πύλες του.

    ΜΕΤΑ

    travelgo image

    Την 1η Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι το μουσείο δεν θα ανοίξει λόγω φόβου των εργαζομένων για εξάπλωση του κοροναϊού. Δύο μέρες μετά, άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες. Η Γαλλία αποτελεί μία από τις κύριες εστίες του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider