Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.2°C
    Clear

    Τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου

    BEST OF
    Τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου

    Από τα νησιά της Καραϊβικής μέχρι τους δρόμους της Ευρώπης.

    Με εντυπωσιακές παρελάσεις, περίτεχνα κοστούμια, μπόλικη φαντασία και ξέφρενα πάρτι στους δρόμους, τα καρναβάλια ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε διεθνή φεστιβάλ που προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Πίσω από το φαντασμαγορικό θέαμα, υπάρχει και μια πλούσια ιστορία που αξίζει να γνωρίσει κανείς. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου, όπως τα επέλεξε το Conde Nast Traveller.

    Μπινς, Βέλγιο

    Μπινς, Βέλγιο

    Το καρναβάλι της μικρής πόλης Μπινς στο Βέλγιο έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «Αριστούργημα της προφορικής και άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας». Πρόκειται για μια παράδοση που ανάγεται στον 14ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, μασκαρεμένοι άντρες με παραδοσιακές φορεσιές, οι «Gilles», ξεχύνονται στους δρόμους, κουνώντας τα ξύλινα ραβδιά τους για να διώξουν τα κακά πνεύματα, ενώ παράλληλα πετούν πορτοκάλια στους θεατές για καλή τύχη!

    Ημερομηνίες: 23-25 Φεβρουαρίου 2020

    Βασιλεία, Ελβετία

    Βασιλεία, Ελβετία

    Στη Βασιλεία της Ελβετίας πραγματοποιούνται οι μεγαλύτεροι καρναβαλικοί εορτασμοί της χώρας. Το καρναβάλι της Βασιλείας ξεκινά κάθε χρόνο στις 4 το πρωί της πρώτης Δευτέρας από την έναρξη της Σαρακοστής με την παραδοσιακή παρέλαση «Morgenstreich». Όλα τα φώτα στην παλιά πόλη σβήνουν και οι καρναβαλιστές παρελαύνουν με αναμμένα φαναράκια. Από τις 4 το πρωί, πολλά εστιατόρια και μπαρ ανοίγουν και παραμένουν ανοιχτά για τις επόμενες 72 ώρες.

    Ημερομηνίες: 2-4 Μαρτίου 2020

    Κολωνία, Γερμανία

    Κολωνία, Γερμανία

    Ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα καρναβάλια της Ευρώπης είναι αυτό της Κολωνίας στη Γερμανία. O βασικός «κορμός» των εορτασμών, οι «τρελές ημέρες» όπως τις αποκαλούν, αρχίζουν την Πέμπτη (τη δική μας Τσικνοπέμπτη) πριν την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής (Ash Wednesday). Μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους, χορεύουν, τραγουδούν, γλεντούν. Τα ευφάνταστα κοστούμια και η άφθονη μπύρα είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών.

    Ημερομηνίες: 20-26 Φεβρουαρίου 2020

    Ορούρο, Βολιβία

    Ορούρο, Βολιβία

    Το καρναβάλι του Ορούρο είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στη Βολιβία. Μια παρέλαση με θεατρικό χαρακτήρα που αφηγείται τη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό με την πάλη του διαβόλου με τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Σε αυτό το ιδιαίτερο καρναβάλι την παράσταση κλέβει η Diablada, η ομάδα των διαβόλων, η οποία ανοίγει κατά παράδοση την πομπή. Οι στολές των χορευτών είναι πολύχρωμες, εντυπωσιακές και ζυγίζουν έως και πενήντα κιλά η μία!

    Ημερομηνίες: 21-24 Φεβρουαρίου 2020

    Σαλβαδόρ, Βραζιλία

    Σαλβαδόρ, Βραζιλία

    Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια καρναβαλιστές συμμετέχουν κάθε χρόνο στο διονυσιακό καρναβάλι του Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα. Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο καρναβάλι είναι τα trio eletricos, τρέιλερ πάνω στα οποία παίζουν ζωντανά μουσικά συγκροτήματα με ηχητικά συστήματα… πολλών ντεσιμπέλ. Γύρω τους, μεγάλες ομάδες μουσικών, χορευτών και καρναβαλιστών παρελαύνουν και ξεφαντώνουν μέχρι το πρωί.

    Ημερομηνίες: 20-26 Φεβρουαρίου 2020

    Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Καραϊβική

    Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Καραϊβική

    Οι ντόπιοι προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλον - και τους χιλιάδες θεατές - κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Καραϊβικής, όπου πρωταγωνιστούν τα φανταχτερά κοστούμια-μαγιό, το street food και ο ξέφρενος χορός στους δρόμους.

    Ημερομηνίες: 24-25 Φεβρουαρίου 2020

    Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

    Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

    Η Νέα Ορλεάνη εκτός από γενέτειρα της τζαζ, έχει και μια μακρά καρναβαλική παράδοση. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού κορυφώνονται την ημέρα που είναι γνωστή ως Mardi Gras («Aμαρτωλή Τρίτη»). Εγχώριες μπάντες πνευστών γυρνούν στους δρόμους παίζοντας μουσική, ενώ χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες χορεύουν και τραγουδούν στην Λεωφόρο Αγίου Καρόλου, τον κύριο δρόμο του καρναβαλιού. Είναι μέρος της παράδοσης να φοράς τα χρώματα του Mardi Gras- ακόμα κι αν δεν είσαι ντυμένος- το οποία είναι το μοβ, το πράσινο και το χρυσό.

    Ημερομηνία: 25 Φεβρουαρίου 2020

    Σάντα Κρουζ, Τενερίφη, Ισπανία

    Σάντα Κρουζ, Τενερίφη, Ισπανία

    Το καρναβάλι της Σάντα Κρουζ της Τενερίφης θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως, μετά από εκείνο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Κάθε χρόνο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες συρρέουν στους δρόμους της πρωτεύουσας των Καναρίων Νήσων για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, που από το 1980 έχει ανακηρυχθεί Φεστιβάλ Διεθνούς Τουριστικού Ενδιαφέροντος. Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του είναι η εκλογή της βασίλισσας του καρναβαλιού, με τις υποψήφιες να παρελαύνουν με τα πιο φανταχτερά και... ασήκωτα κοστούμια με την ελπίδα να κερδίσουν το στέμμα.

    Ημερομηνίες: 21 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2020

    Βενετία, Ιταλία

    Βενετία, Ιταλία

    Το καρναβάλι αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να επισκεφθεί κανείς τη ρομαντική πλωτή πόλη της Ιταλίας. Πρόκειται για το μακροβιότερο καρναβάλι του κόσμου και έχει τις ρίζες του στον 14ο αιώνα. Η πόλη μετατρέπεται σε ένα απέραντο θεατρικό σκηνικό, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει στην Αναγέννηση. Αρλεκίνοι, δόγηδες, κοντεσίνες, ντόμινα, σάτυροι, βαρόνοι, μαρκήσιοι και καζανόβες συναντιούνται αυτή την εποχή στους δρόμους της Βενετίας. Οι εντυπωσιακές χειροποίητες μάσκες με περίτεχνα κεντήματα και οι στολισμένες γόνδολες στα κανάλια προσφέρουν μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες.

    Ημερομηνίες: 8-25 Φεβρουαρίου 2020

    Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

    Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

    Το μεγαλύτερο και διασημότερο καρναβάλι του κόσμου προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες για μια εκρηκτική και φανταχτερή εβδομάδα διασκέδασης. Η παρέλαση στο 720 μέτρων Σαμπαδρόμιο είναι το αποκορύφωμα των εορτασμών. Λαμπερά κουστούμια, πελώρια άρματα και ξεσηκωτική σάμπα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους παρευρισκομένους και μοναδικές εικόνες στους φωτογράφους.

    Ημερομηνίες: 21-29 Φεβρουαρίου 2020

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider