Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.5°C
    Clear

    New York Times: Πώς να επιλέξετε το ελληνικό νησί που σας ταιριάζει

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    New York Times: Πώς να επιλέξετε το ελληνικό νησί που σας ταιριάζει

    Τι προτείνει η αμερικανική εφημερίδα στους αναγνώστες της ανάλογα με τον τύπο των διακοπών που επιθυμούν.

    Με τίτλο «Η Ελλάδα έχει 227 νησιά. Δείτε πώς να διαλέξετε», το πρόσφατο άρθρο των New York Times προτείνει στους αναγνώστες πού να κάνουν διακοπές στη χώρα μας ανάλογα με τα γούστα τους.

    «Η Ελλάδα υποδέχεται περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, με πολλούς από αυτούς να επισκέπτονται τις έξι κύριες νησιωτικές περιοχές της χώρας», σημειώνεται στην εισαγωγή του άρθρου.

    Άλλοι αναζητούν χαλάρωση, κάποιοι διασκέδαση και άλλοι ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Ευτυχώς, τα ελληνικά νησιά έχουν κάτι για όλους. Ιδού τι προτείνει η αμερικανική εφημερίδα στους αναγνώστες της:

     

    Νησιά Αργοσαρωνικού: Για χαλαρούς ρυθμούς

    travelgo image

    Τα νησιά του Σαρωνικού απέχουν μία ανάσα από την Αθήνα και αποτελούν ιδανική επιλογή για κοντινές αποδράσεις. Η Ύδρα είναι ιδανική για όσους ψάχνουν ένα γαλήνιο νησί, χωρίς αυτοκίνητα, για βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια ή με τα γαϊδουράκια. Στην Αίγινα θα βρείτε πολλά ψαροχώρια και αξιόλογες ψαροταβέρνες.

     

    Κυκλάδες και Κρήτη: Και για πάρτι και για ηρεμία

    travelgo image

    Η Μύκονος, η Ίος και η Πάρος είναι γνωστές για την έντονη νυχτερινή ζωή τους. Στη διάσημη Σαντορίνη θα απολαύσετε απίστευτη θέα στο ηλιοβασίλεμα και το ηφαίστειο, ενώ στην Κρήτη θα βρείτε μοναδικά τοπικά προϊόντα και θα απολαύσετε αξέχαστες διαδρομές με το αυτοκίνητο.

     

    Νησιά Ιονίου: Για την αρχιτεκτονική

    travelgo image

    Η Κέρκυρα φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, με τους Ενετούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς να έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα: από πεζοπορικές διαδρομές στη φύση μέχρι μαγευτικές παραλίες όπως ο Μύρτος και πανέμορφα χωριά όπως η Άσσος.

     

    Δωδεκάνησα: Για τις παραλίες

    travelgo image

    Οι New York Times εξυμνούν την Κω, που είναι γνωστή για την ιστορία της, τις παραλίες της, αλλά και το windsurfing. Επισκεφθείτε την παραλία του Αγίου Φωκά με τα ιαματικά λουτρά και κολυμπήστε μέχρι το νησάκι με το μικρό ξωκλήσι που βρίσκεται κοντά στην κεντρική παραλία της Κεφάλου.

     

    Σποράδες: Για τη φύση

    travelgo image

    Στη Σκιάθο και τη Σκόπελο το πράσινο των πεύκων σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. Οι παραλίες Κουκουναριές, Μπανάνα και Λαλάρια στη Σκιάθο και το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί της Σκοπέλου συγκαταλέγονται στα must-see των δύο νησιών.

     

    Βόρειο Αιγαίο: Για χαλάρωση

    travelgo image

    Επισκεφθείτε την Ικαρία για να μάθετε τα μυστικά της μακροζωίας (ένας στους τρεις κατοίκους του νησιού φτάνει στην ηλικία των 90 ετών), δοκιμάστε μαστίχα στη Χίο και ούζο στη Λέσβο. Τα ιαματικά λουτρά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider