Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.2°C
    Clear

    Οι 10 πιο ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    BEST OF
    Οι 10 πιο ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    Αυτά είναι τα μέρη που μας προτείνει το European Best Destinations να επισκεφθούμε με το άλλο μας μισό.

    Μεσαιωνικές πόλεις, όμορφα δρομάκια για ατμοσφαιρικές βόλτες, κρουαζιέρες με ποταμόπλοια, εξαιρετική θέα και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να σχεδιάσει κανείς μια ρομαντική απόδραση στην Ευρώπη. Δείτε παρακάτω τους 10 πιο ρομαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τους επέλεξε η δημοφιλής ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί!

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Με μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία, πάρκα που σφύζουν από ζωντάνια, μουσεία γεμάτα με θησαυρούς και ρομαντικά ποταμόπλοια να προσφέρουν εκδρομές στον γραφικό Δούναβη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί ένα στολίδι, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

    Μπριζ, Βέλγιο

    Μπριζ, Βέλγιο

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Σαντορίνη, Ελλάδα

    Σαντορίνη, Ελλάδα

    Η εικόνα της Καλντέρας που σε μαγνητίζει όσες φορές κι αν την έχεις δει. Η μοναδική ενέργεια που εκλύει το ηφαιστειογενές τοπίο. Οι υπέροχες λευκές καμπύλες, οι γαλάζιοι τρούλοι που λούζονται στο φως, τα υπόσκαφα, τα πολυτελή ξενοδοχεία με τις πισίνες στο χείλος του γκρεμού και το παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμα. Είναι όλα αυτά που κάνουν τη Σαντορίνη όνειρο ζωής για πολλά ζευγάρια, είτε για να παντρευτούν, είτε για να περάσουν το μήνα του μέλιτος στη σκιά του ηφαιστείου.

    Φλωρεντία, Ιταλία

    Φλωρεντία, Ιταλία

    Υπάρχουν κάποια μέρη που δεν μπορείς παρά να τα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Η Φλωρεντία είναι ένα από αυτά. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Συνυφασμένη με την Αναγέννηση, την τέχνη, τον ρομαντισμό και την αισθητική, η Φλωρεντία είναι ένα μεγάλο και ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Το ιστορικό κέντρο της, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής.

    Μπιαρίτζ, Γαλλία

    Μπιαρίτζ, Γαλλία

    Η κομψή παραλιακή πόλη στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, λιγότερο από 25 χλμ. από τα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας, ήταν κάποτε αγαπημένος προορισμός των αριστοκρατών. Εδώ παραθέριζε η αυτοκράτειρα Ευγενία και μαζί με αυτήν όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Σήμερα, το Μπιαρίτζ είναι η αγαπημένη πόλη των σέρφερ αλλά και όλων αγαπούν την πολυτέλεια και τη χλιδή. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Rocher de la Vierge, μια βραχώδης προεξοχή με ένα άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή που αποτελεί το σύμβολο της πόλης.

    Aix-les-Bains, Γαλλία

    Aix-les-Bains, Γαλλία

    Η Αιξ-λε-Μπαιν είναι μια παραλίμνια πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Χτισμένη στις όχθες της λίμνης Μπουρζέ, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Λυών, αποτελεί την πρωτεύουσα ομώνυμης επαρχίας στο νομό της Σαβοΐας. Μπορείτε να επισκεφθείτε ερείπια ρωμαϊκής εποχής (όπως την αψίδα του Καμπανού και το ναό της Αρτέμιδας), το δημαρχείο του 16ου αιώνα, που ανακαινίστηκε και σήμερα λειτουργεί ως καζίνο, το Μουσείο Σύγχρονης Ζωγραφικής και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Σίντρα, Πορτογαλία

    Σίντρα, Πορτογαλία

    Εάν έχετε μία παραπάνω μέρα στη Λισαβόνα και θέλετε να κάνετε μια ρομαντική μονοήμερη εκδρομή, η απάντηση είναι μόνο μία: Σίντρα! Σαράντα λεπτά με το τρένο από την πορτογαλική πρωετεύουσα, βρίσκεται μια παραμυθένια πόλη - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- γεμάτη με παλάτια, κήπους και επαύλεις. Το επιβλητικό Palacio Nacional de Sintra, το πολύχρωμο Palacio Nacional da Pena, στην κορυφή απόκρημνου βράχου, το Castelo dos Mouros και το Palácio de Monserrate με τον πανέμορφο βοτανικό κήπο, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

    Cinque Terre, Ιταλία

    Cinque Terre, Ιταλία

    Τα πολυφωτογραφημένα Cinque Terre αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα, δημοφιλή και τουριστικά μέρη της Ιταλίας. Όχι άδικα, καθώς το τοπίο είναι μοναδικό και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι στην ουσία πέντε χωριά (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare), περίτεχνα σκαλισμένα στα βράχια της Λιγουρίας στη βόρεια Ιταλία. Εκεί δε θα πάτε για να δείτε μουσεία και αρχαία μνημεία, αλλά για να απολαύσετε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, ένα «μωσαϊκό» πολύχρωμων σπιτιών, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να περπατάτε μέσα σε μια ζωντανή καρτ ποστάλ.

    Παρίσι, Γαλλία

    Παρίσι, Γαλλία

    Λίστα με τις top ρομαντικές πόλεις χωρίς Παρίσι γίνεται; Δε γίνεται! Οι γαστρονομικές απολαύσεις και τα εκπληκτικά αξιοθέατα δουλεύουν τέλεια μαζί για να προσφέρουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που κάνει τη γαλλική πρωτεύουσα μία από τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου. Ο Πύργος του Άιφελ, φωτισμένος το βράδυ, το Μουσείο του Λούβρου, οι βόλτες στη Μονμάρτρη, τα μπιστρό, τα ζαχαροπλαστεία και οι ειδυλλιακοί περίπατοι στις όχθες του Σηκουάνα αποτελούν σοβαρές αφορμές για να ερωτευτείς το Παρίσι.

    Βενετία, Ιταλία

    Βενετία, Ιταλία

    Η ρομαντική πλωτή πόλη της Ιταλίας δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Τα 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες συνθέτουν έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ το να ζήσεις από κοντά το καρναβάλι της είναι μια πραγματική εμπειρία ζωής. Γόνδολες κινούνται στα μεγάλα και μικρότερα κανάλια της, ταξιδιώτες κατακλύζουν τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια ως τη μεγαλόπρεπη πλατεία του Αγίου Μάρκου, ανακαλύπτοντας τα δεκάδες μαγαζάκια με βενετσιάνικες μάσκες και φυσητό γυαλί. Μην αφήσετε τις ορδές τουριστών να επηρεάσουν τη ρομαντική σας διάθεση.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider