Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 14.5°C
    Clouds

    Τα πιο επικίνδυνα αξιοθέατα του κόσμου

    BEST OF
    Τα πιο επικίνδυνα αξιοθέατα του κόσμου

    Οκτώ τουριστικοί προορισμοί που συνδυάζουν την ομορφιά με τον κίνδυνο.

    Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για να χαλαρώσουν σε εξωτικές παραλίες και να επισκεφθούν πόλεις με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πηγαίνουν διακοπές για να νιώσουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει στα ύψη. Απότομοι και ψηλοί βράχοι, δρόμοι που κόβουν την ανάσα και επικίνδυνα μονοπάτια αποτελούν δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν για όσους αναζητούν... άλλου τύπου συγκινήσεις. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο επικίνδυνα αξιοθέατα του κόσμου που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

    «Δρόμος του Θανάτου», Βολιβία

    «Δρόμος του Θανάτου», Βολιβία

    Ο στενός και χωμάτινος δρόμος Yungas συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz με το χωριό Coroico και έχει μήκος σχεδόν 70 χλμ. Χτίστηκε από κρατούμενους της Παραγουάης το 1930. Αν αναλογιστεί κανείς το ύψος στο οποίο βρίσκεται, την έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και την περιορισμένη ορατότητα λόγω βροχής και ομίχλης, είναι εύκολο να καταλάβει γιατί αποκαλείται "δρόμος του θανάτου". Μάλιστα, το 1995 ανακοινώθηκε επίσημα ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου. Εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ. Ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία και αποτελεί προορισμό για περιπετειώδεις mountain bikers.

    Όρος Χούα Σαν, Κίνα

    Όρος Χούα Σαν, Κίνα

    Στο βουνό Χούα της Κίνας βρίσκεται ένα μονοπάτι που θεωρείται (όχι άδικα) το πιο επικίνδυνο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα δίκτυο δρόμων από σανίδες που κρέμονται σε ύψος εκατοντάδων μέτρων πάνω από τον γκρεμό! Πριν από εκατοντάδες χρόνια, ταοϊστές μοναχοί έκαναν αυτή την τρομακτική διαδρομή προσπαθώντας να φτάσουν στην κορυφή. Σήμερα, το συγκεκριμένο μονοπάτι προσελκύει ατρόμητους τουρίστες, οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για μια καλή φωτογραφία.

    Volusia, Φλόριντα, ΗΠΑ

    Volusia, Φλόριντα, ΗΠΑ

    Η ακτή της Νέας Σμύρνης (New Smyrna Beach), που βρίσκεται στην κομητεία Volusia στην πολιτεία της Φλόριντα, θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα σε επιθέσεις καρχαριών. Σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επίθεσης Καρχαριών ISAF και το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στην περιοχή έχουν σημειωθεί οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετραγωνικό μίλι! Ωστόσο, οι λευκές αμμώδεις παραλίες της πόλης προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

    Βράχοι του Μοχέρ, Ιρλανδία

    Βράχοι του Μοχέρ, Ιρλανδία

    Οι Βράχοι του Μοχέρ, στη νοτιοδυτική περιοχή Μπέρεν της Ιρλανδίας, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας. Έχουν εκπληκτική θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και ορθώνονται σε ύψος που φτάνει τα 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ωστόσο, το σημείο αυτό έχει μια σκοτεινή ιστορία. Τα τελευταία 20 χρόνια περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί.

    Half Dome, Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια

    Half Dome, Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια

    Το Half Dome είναι ένας απότομος και ψηλός βράχος στο ανατολικό άκρο της κοιλάδας Yosemite στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια. Για να φτάσει κανείς στην κορυφή του, πρέπει να ανέβει κάθετα στο βράχο χρησιμοποιώντας μεταλλικά καλώδια. Μεταξύ 10 και 20 ατόμων έχουν πεθάνει από τότε που εγκαταστάθηκαν τα καλώδια πριν από περίπου 100 χρόνια, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν χάσει τη ζωή τους στο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό. Από το 2011, χρειάζεται άδεια για να ανέβεις τη διαδρομή με τα καλώδια.

    Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνυον, Αριζόνα, ΗΠΑ

    Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνυον, Αριζόνα, ΗΠΑ

    Περίπου 12 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στο Γκραντ Κάνυον. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί τον Μάρτιο του 2019. Το Μεγάλο Φαράγγι σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο τα τελευταία δύο δισεκατομμύρια χρόνια. Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

    Mont Blanc, Σαμονί, Γαλλία

    Mont Blanc, Σαμονί, Γαλλία

    Το περιοδικό Atlantic χαρακτήρισε το 2012 το Mont Blanc ως «ένα από τα πιο θανατηφόρα βουνά του κόσμου» και ανέφερε ότι 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο βουνό κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το Atlantic, ένας από τους λόγους για τον υψηλό αριθμό θανάτων είναι η πληθώρα των ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται, με τους ξεναγούς να παραβλέπουν πολλές φορές τους κανόνες ασφαλείας για την άνοδο και την κάθοδο από το βουνό.

    Έβερεστ, Θιβέτ/Νεπάλ

    Έβερεστ, Θιβέτ/Νεπάλ

    Πίσω από την προσπάθεια κατάκτησης της πιο θρυλικής βουνοκορφής του κόσμου, υπάρχει μια εφιαλτική πραγματικότητα. Περίπου 300 άνθρωποι δεν γύρισαν ποτέ από εκεί. Η «ζώνη θανάτου» πάνω από τα 8.000 μέτρα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου, αλλά οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι οι χιονοστιβάδες και οι πτώσεις. Το 2019, συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλαγιές του Έβερεστ.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider