Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 25.1°C
    Clouds

    10 ταξίδια για το 2020 που θα κάνουν καλό στην υγεία σου

    BEST OF
    10 ταξίδια για το 2020 που θα κάνουν καλό στην υγεία σου

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph επιλέγει 10 προορισμούς σε όλο τον κόσμο για ταξίδια υγείας και ευεξίας.

    Οι διακοπές που συνδυάζουν την επαφή με τη φύση, την περιπέτεια, τις δραστηριότητες wellness, τα ιαματικά λουτρά και το υγιεινό φαγητό, αποτελούν πλέον μία από τις πιο δυναμικές ταξιδιωτικές τάσεις. Με μία απαιτητική καθημερινότητα που τρέχει με χίλια και το άγχος της πόλης, αυτό το στυλ διακοπών φαντάζει ιδανικό για πλήρη αναζωογόνηση, σωματική και πνευματική.

    Σε πρόσφατο άρθρο της, η βρετανική Telegraph προτείνει 10 μέρη σε όλο τον κόσμο για ταξίδια υγείας και ευεξίας το 2020. Δείτε ποια είναι και πάρτε ιδέες!

    Κοιλάδα Gastein, Αυστρία

    Κοιλάδα Gastein, Αυστρία

    Η περιοχή Gastein της Αυστρίας είναι διάσημη για τα χειμερινά θέρετρά της και τις ιαματικές πηγές της. Τα ιαματικά νερά που τροφοδοτούν τα σπα τραβούν χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, ενώ οι χιονισμένες βουνοπλαγιές αποτελούν παράδεισο για τους ορειβάτες, τους σκιέρ και όσους αναζητούν την περιπέτεια.

    Πούλια, Ιταλία

    Πούλια, Ιταλία

    Η περιοχή της Πούλια, το «τακούνι» της ιταλικής μπότας, αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες που αγαπούν το φαγητό και τη μεσογειακή διατροφή. Η κουζίνα της έχει τις ρίζες της στην cucina povera, δηλαδή την κουζίνα των φτωχών της Ιταλίας και βασίζεται σε απλά προϊόντα της γης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πούλια παρέχει το 40% του ελαιολάδου της Ιταλίας.

    Ισλανδία

    Ισλανδία

    Η χερσόνησος Troll στη βόρεια Ισλανδία, μια περιοχή με αληθινή παρθένα ομορφιά, προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ευεξίας με δραστηριότητες όπως κολύμπι σε γεωθερμικές πισίνες, ιππασία σε χωράφια, πεζοπορίες και ψάρεμα σολομού τη νύχτα. Εκεί βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία του κόσμου, το Deplar Farm. Ένας στάβλος που φιλοξενούσε πρόβατα μετατράπηκε σε εκπληκτικό ορεινό θέρετρο με σπα, περιτριγυρισμένο από ένα μαγευτικό τοπίο.

    Πουκέτ, Ταϊλάνδη

    Πουκέτ, Ταϊλάνδη

    Το Πουκέτ, το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης, που βρέχεται από τη θάλασσα Ανταμάν, είναι ο ιδανικός προορισμός για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον ήλιο και τις τροπικές παραλίες. Το Πουκέτ είναι κυρίως ορεινό, κατά 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% αποτελείται από πεδιάδες που βρίσκονται κεντρικά και ανατολικά του νησιού. Αν καταφέρεις να αποχωριστείς τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, θα ανακαλύψεις βουδιστικούς ναούς, μεγαλοπρεπή αποικιακά αρχοντικά και δάση από μπαμπού και φοινικόδεντρα. Το Thanyapura Health & Sports Resort δίνει έμφαση στην υγεία και τη βελτίωση της ζωής προσφέροντας παγκόσμιας κλάσης αθλητικές εγκαταστάσεις και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

    Καμπότζη

    Καμπότζη

    Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα κάνοντας ένα μακρινό ταξίδι στην Καμπότζη, η Telegraph προτείνει την πόλη Siem Reap. Εκεί, το περίφημο Anantara Angkor Resort προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι επισκέπτες κατευθύνονται προς το Angkor λίγο πριν την αυγή για να τρέξουν κατά μήκος της πιο μοναδικής διαδρομής του κόσμου, ξεκινώντας και τελειώνοντας στο σύμπλεγμα των ναών Angkor Wat και περνώντας από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του αρχαιολογικού πάρκου.

    Αλεντέζου, Πορτογαλία

    Αλεντέζου, Πορτογαλία

    Η περιοχή Alentejo στην Πορτογαλία καταλαμβάνει το ένα τρίτο της χώρας, αλλά μόνο το 5% του πληθυσμού της Πορτογαλίας κατοικεί εκεί. Το Alqueva Dark Sky Reserve, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων. Η διαμονή στο υπέροχο ξενοδοχείο-αγρόκτημα São Lourenço do Barrocal, που διαθέτει οινοποιείο και spa, συμπληρώνει το παζλ για μια αξέχαστη εμπειρία.

    Κορνουάλη

    Κορνουάλη

    Το Mounts Bay στην Κορνουάλη είναι μια περιοχή που σφύζει από δημιουργία χάρη στα εργαστήρια, τις κινηματογραφικές προβολές, τις σύγχρονες γκαλερί τέχνης στο Penzance και τη μικρή κοινότητα καλλιτεχνών στο Marazion. Επιπλέον, οι ακτές, τα καταπράσινα βοσκοτόπια, τα γραφικά ψαροχώρια με τα θεσπέσια θαλασσινά εδέσματα και τα αρχαία μνημεία κάνουν το ταξίδι σε αυτό το μέρος μια μοναδική εμπειρία.

    Μογγολία

    Μογγολία

    Η απέραντη και απομακρυσμένη έρημος Gobi στη Μογγολία- η πέμπτη μεγαλύτερη στη Γη και η μεγαλύτερη στην Ασία- είναι ιδανικός προορισμός για να «αποσυνδεθείς» από τα πάντα. Εδώ αδειάζεις το μυαλό σου από κάθε σκέψη, απενεργοποιείς τις συσκευές και απλά απολαμβάνεις τη μαγεία της φύσης.

    Fuerteventura, Κανάρια Νησιά

    Fuerteventura, Κανάρια Νησιά

    Η Φουερτεβεντούρα είναι ένα από τα Κανάρια Νησιά, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση στο νησιωτικό σύμπλεγμα. Έχει καλό καιρό όλο τον χρόνο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing. Πρόκειται για ένα μικρό νησί, που όμως διαθέτει 150 χλμ. παραλιών με λευκή άμμο, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεσαι πάντα κοντά σε μια ακτή. Το Sol Beach House στην ειδυλλιακή παραλία Sotavento προσφέρει θεραπείες, γιόγκα και πιλάτες, ενώ βρίσκεται κοντά σε σχολή για windsurfing και kitesurfing.

    Νέα Ζηλανδία

    Νέα Ζηλανδία

    Η γη του «μακριού, λευκού σύννεφου» Aotearoa, όπως είναι το όνομά της στη γλώσσα των ιθαγενών Μαορί, είναι παράδεισος για ταξιδιώτες που αποζητούν πνευματική και σωματική αναζωογόνηση. O απόλυτος πρωταγωνιστής στη Νέα Ζηλανδία είναι η φύση. Η Telegraph προτείνει ένα ταξίδι στις Νότιες Άλπεις, την οροσειρά που διατρέχει κατά μήκος της δυτικής πλευράς του Νοτίου Νησιού. Εκεί θα ανακαλύψεις ένα μοναδικό τοπίο με βουνά, παγετώνες, λίμνες, ποτάμια και φιόρδ.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider