BEST OF

Έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Big 7 Travel αποκαλύπτει τους πιο «ινσταγκραμικούς» προορισμούς για το 2020.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram έχει φέρει επανάσταση και στην τουριστική βιομηχανία, δημιουργώντας τάσεις και επηρεάζοντας τις ταξιδιωτικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ιστοσελίδα της ταξιδιωτικής εταιρείας Big 7 Travel μόλις δημοσίευσε μια λίστα με τους 50 πιο «ινσταγκραμικούς» προορισμούς του 2020. Η κατηγοριοποίηση βασίστηκε σε ένα σύστημα αξιολόγησης που αναλύει τον αριθμό των hashtags ανά προορισμό, τα αποτελέσματα έρευνας στους αναγνώστες και τις ψήφους της διεθνούς συντακτικής ομάδας της εταιρείας.

Όπως ίσως θα μαντέψατε, μέσα στη λίστα βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί. Συγκεκριμένα, στην 31η θέση φιγουράρει η Σαντορίνη.

Ας δούμε όμως την πρώτη δεκάδα της λίστας:

Τζαϊπούρ, Ινδία

Η όμορφη πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία είναι γνωστή και ως η Ροζ Πόλη εξαιτίας του χρώματος που είναι βαμμένα τα κτήρια στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Οι πολύχρωμες αγορές, το παλάτι, όπου εξακολουθούν να κατοικούν οι απόγονοι του Μαχαραγιά της Τζαϊπούρ, το Hawa Mahal (το Παλάτι των Ανέμων) και το εντυπωσιακό αστεροσκοπείο που μοιάζει με συλλογή γλυπτών, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι ένα από τα πιο «ινσταγκραμικά» μέρη στον κόσμο για το 2020. Με μια αναζήτηση στο Instagram θα ανακαλύψετε περισσότερες από 130 εκατομμύρια φωτογραφίες με hashtag #london. Από κλασικά αξιοθέατα και κορυφαία μουσεία μέχρι πρωτότυπα εστιατόρια και μπαρ, πολύχρωμα παζάρια και ουρανοξύστες που προσφέρουν πανοραμική θέα, το Λονδίνο είναι μια πόλη που δεν χορταίνεις να φωτογραφίζεις.
 

Μπαλί, Ινδονησία

Λευκές αμμουδιές, υπέροχη τροπική βλάστηση, καταρράκτες, πολυτελή ξενοδοχεία και εντυπωσιακές πισίνες υπερχείλισης περιμένουν τους ταξιδιώτες στον απόλυτο προορισμό της Ινδονησίας. Ένας επίγειος παράδεισος είναι αυτό το εξωτικό νησί που τρελαίνει τους Instagrammers.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η πορτογαλική πρωτεύουσα κάνει θραύση στο Instagram. Σύμφωνα με την Big 7 Travel, η χρήση του hashtag της πόλης αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια μόνο το 2019, ενώ το 2020 αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές. Aπλωμένη σε επτά λόφους, με τις ατμοσφαιρικές γειτονιές της, τα ρετρό τραμ που σκαρφαλώνουν στις ανηφόρες, τις γραφικές πλατείες και τα ιστορικά μνημεία της, η Λισαβόνα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο μια ρομαντική, παλιομοδίτικη γοητεία με τους ρυθμούς μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.

Τόκιο, Ιαπωνία

To ταξίδι στο Τόκιο μοιάζει με ταξίδι στο μέλλον. Ουρανοξύστες, φώτα νέον, απίστευτη τεχνολογία. Ωστόσο, εδώ η τάση για το καινούργιο συνυπάρχει με μια πλούσια ιστορία. Από τις σύγχρονες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις μέχρι τους αρχαίους ναούς, το Τόκιο είναι η πόλη των ονείρων κάθε Instagrammer. Σε αυτό τα ταξίδι δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες.

Σιγκαπούρη

Κοσμοπολίτικη και εξωτική, η Σιγκαπούρη είναι μια μητρόπολη με μοναδική ταυτότητα. Συνδυάζει ουρανοξύστες και σύγχρονη αρχιτεκτονική, μικρές γειτονιές με πλανόδιους μικροπωλητές, μεγάλα εμπορικά κέντρα και ινδουιστικούς ναούς, τροπική βλάστηση και μυθικούς κήπους που τραβάνε τα βλέμματα. Η Σιγκαπούρη πάντα βρίσκει τον τρόπο να εκπλήσσει τους ταξιδιώτες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

New York, New York… Μαγική, ανατρεπτική, πολυπολιτισμική, θορυβώδης. Η πόλη που έχουμε θαυμάσει άπειρες φορές μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το μέρος που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου. Μια πόλη που αποπλανεί το Instagram με υπέροχες εικόνες από street art, πρωτότυπα παγωτατζίδικα, rooftop bars σε ουρανοξύστες και πανέμορφα πάρκα.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η πόλη που υπηρετεί την υπερβολή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Με το εμβληματικό και ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου Burj Al Arab, άπειρα malls, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια, χιονοδρομικές πίστες και ευκαιρίες για εκδρομές στην έρημο, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Instagram. Το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά του, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 190 χώρες.

Χονγκ Κονγκ

Διάσημο για τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες και τη γαστρονομική σκηνή του, το κοσμοπολίτικο Χονγκ Κονγκ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ασία. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι το 70% του Χονγκ Κονγκ αποτελείται από βουνά και καταπράσινα πάρκα. Η πολυτέλεια και η τεχνολογία συναντούν τις παραδόσεις αιώνων και τη μαγευτική φύση, δημιουργώντας ένα μοναδικό μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Η Αυστραλία, που βρέθηκε και πέρυσι στην πρώτη θέση της ίδιας λίστας, διατηρεί φέτος την πρωτιά λόγω των hashtags και της παγκόσμιας προσοχής γύρω από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της Big 7 Travel, το Σίδνεϊ θα συνεχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και χρηστών του Instagram με τις υπέροχες παραλίες, τα πανέμορφα μαγαζιά και την ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης που προσφέρει.