Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19.1°C
    Clouds

    5 μικροσκοπικές χώρες που μπορείς να τις γυρίσεις σε μια μέρα

    BEST OF
    5 μικροσκοπικές χώρες που μπορείς να τις γυρίσεις σε μια μέρα

    Παρά το μικρό τους μέγεθος έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν.

    Πώς θα σας φαινόταν ένα ταξίδι σε μια χώρα που θα μπορούσατε να τη γυρίσετε και ανακαλύψετε τις ομορφιές της μέσα σε μία μόλις μέρα; Δείτε παρακάτω πέντε χώρες που, παρά το μικρό τους μέγεθος, μπορούν να σας εκπλήξουν με τα αξιοθέατα, τα φυσικά τοπία ή τους πολιτιστικούς θησαυρούς τους. Άλλες αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ άλλες συγκεντρώνουν πολύ μικρό αριθμό επισκεπτών. Όλες τους έχουν πολλούς λόγους που θα μας έκαναν να ετοιμάσουμε βαλίτσες.

    Ανδόρρα

    Ανδόρρα

    Το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας είναι ένα μικροσκοπικό κράτος στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας (περίπου 3,5 ώρες μακριά από τη Βαρκελώνη). Έχει έκταση 468 τ.χλμ. και μετρά μόλις 76.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα Ανδόρρα λα Βέλια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.023 μ., γεγονός που την κάνει την υψηλότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Χιονοσκέπαστες βουνοκορφές, πυκνά δάση, λίμνες, ιαματικά λουτρά και γραφικοί οικισμοί που θυμίζουν ελβετικά χωριά στις Άλπεις περιμένουν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει.

    Λίχτενσταϊν

    Λίχτενσταϊν

    Το μικροσκοπικό αυτό κράτος, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, έχει έκταση 160 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 38.000 κατοίκους. Το Λίχτενσταϊν έχει εντυπωσιακά ορεινά τοπία που προσφέρονται για χειμερινά σπορ, ενώ φημίζεται για τα κρασιά του. Σημαντικό αξιοθέατο είναι το Κάστρο της Βαντούζ (12ος αιώνας). Στην πρωτεύουσα Βαντούζ υπάρχουν το Μουσείο Τέχνης, ένα μουσείο γραμματοσήμων και ένα μουσείο σκι.

    Σαν Μαρίνο

    Σαν Μαρίνο

    Το περίκλειστο κράτος του Σαν Μαρίνο, το οποίο περιβάλλεται από την Ιταλία, είναι το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61 τ.χλμ. και 33.000 κατοίκους. Ό,τι του λείπει σε μέγεθος το κερδίζει σε φυσική ομορφιά. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Αγίου Μαρίνου έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταξύ των πιο γνωστών αξιοθέατων είναι οι τρεις πύργοι -Guaita, Cesta και Montale- χτισμένοι μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα πάνω στις τρεις κορυφές του Μόντε Τιτάνο.

    Μονακό

    Μονακό

    Το μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής αποτελεί το δεύτερο μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου, καθώς και το πιο πυκνοκατοικημένο. Επίσης, είναι ένα από τα πιο πλούσια, με το ένα τρίτο των κατοίκων του να είναι εκατομμυριούχοι. Εκτός από το εντυπωσιακό λιμάνι που γεμίζει με γιοτ και το θρυλικό καζίνο του Μόντε Κάρλο, το Μονακό διαθέτει επίσης ένα παγκοσμίου φήμης Ωκεανογραφικό Μουσείο, διευθυντής του οποίου υπήρξε ο Ζακ Υβ Κουστώ. Φυσικά, το πιο διάσημο αθλητικό γεγονός είναι το Grand Prix της Φόρμουλα 1, που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1929.

    Βατικανό

    Βατικανό

    Είναι το μικρότερο κρατίδιο στον κόσμο, με έκταση λιγότερο από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο. Κι όμως, το Βατικανό, ως «Αγία Έδρα» της Καθολικής εκκλησίας, ασκεί σήμερα μεγαλύτερη επιρροή ακόμη και από ολόκληρη την Ιταλία. Δεν γίνεται να επισκεφθείτε τη Ρώμη και να μην δείτε από κοντά τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την Καπέλα Σιξτίνα. Φροντίστε μόνο να πάτε προετοιμασμένοι και να αγοράσετε από πριν τα εισιτήρια για τα αξιοθέατα για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider