Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Sat 18.8°C
    Clear

    Κέρκυρα: Η σταθερή αξία του Ιονίου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κέρκυρα: Η σταθερή αξία του Ιονίου

    Το Travel by Reader.gr σε ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2021 με την AEGEAN

    Νησί αρχοντικό, κοσμοπολίτικο και πλούσιο σε εικόνες, η Κέρκυρα μαγεύει εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο με τη βενετσιάνικη αύρα, την υπέροχη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της. Τα πάντα σε αυτό το νησί σε προκαλούν να σταματήσεις και τα εξερευνήσεις.

    Με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN στην Κέρκυρα όλο το χρόνο, μπορείς να ανακαλύψεις τη γοητεία και τις κρυμμένες ομορφιές της. Αυτός ο mini οδηγός περιλαμβάνει όλα εκείνα που θα σε πείσουν να τη βάλεις φέτος στο πρόγραμμα!

    travelgo.gr
    Ο πεζόδρομος του Λιστόν (πηγή: Shutterstock)

    Γιατί να πας

    Από τα πιο κοσμοπολίτικα, αρχοντικά και πλούσια σε εικόνες νησιά της Ελλάδας, η Κέρκυρα έχει φανατικούς θαυμαστές από κάθε γωνιά του κόσμου κι όχι άδικα. Κοσμική αλλά και παραδοσιακή, τουριστική και συγχρόνως αυθεντική, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα. Εδώ θα βρεις οτιδήποτε μπορείς να ζητήσεις από τις διακοπές σου. Πανέμορφη φύση, γραφικά χωριά, υπέροχες παραλίες, έντονη ζωή όλο τον χρόνο, καλό φαγητό και μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας. Θέλεις κι άλλους λόγους για να ετοιμάσεις βαλίτσα;

    Τα top αξιοθέατα

    Η Παλιά Πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρά της. Η βόλτα στα καντούνια με τις απλωμένες μπουγάδες, στην παλιά συνοικία Καμπιέλο, στη Σπιανάδα - τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων- και στον πεζόδρομο του Λίστον, που θυμίζει έντονα τη Rue de Rivoli του Παρισιού, είναι σαν να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα με το ψηλό του καμπαναριό και τα δύο καλοδιατηρημένα φρούρια, το Παλαιό και το Νέο, αξίζουν την προσοχή σου.

    travelgo.gr
    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)

    Εκτός Παλιάς Πόλης, κάνε μια στάση στο αξιόλογο και πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς κι έναν περίπατο στο Μον Ρεπό, το κτήμα 258 στρεμμάτων πάνω από τη θάλασσα, με το παλάτι που στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης. Στη λίστα με τα μέρη που σίγουρα θα επισκεφτείς είναι το πολυτραγουδισμένο Ποντικονήσι στην περιοχή Κανόνι και το πανέμορφο Αχίλλειο, το θρυλικό ανάκτορο της πριγκίπισσας Σίσσυ, στο χωριό Γαστούρι.

    Θέλεις λίγο sightseeing ακόμα; Σκαρφαλωμένο σε λόφο πάνω από τη διάσημη παραλία, το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα εκτός πόλης. Οι φυσιολάτρες δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία για μια εκδρομή μέχρι τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, τον κερκυραϊκό υδροβιότοπο που φιλοξενεί περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη πουλιών και προστατεύεται ως περιοχή Natura.

    Τα πιο γραφικά χωριά

    Σε απόσταση 48 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, στις πλαγιές του Παντοκράτορα, η Παλιά Περίθεια είναι ένα ενετικό «χωριό-φάντασμα» που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Αφού κάνεις τη βόλτα σου ανάμεσα στα ερειπωμένα αρχοντικά, πιάσε τραπέζι σε μία από τις λίγες ταβέρνες του χωριού που σερβίρουν καλή κερκυραϊκή κουζίνα. Άλλα χωριά που πρέπει να επισκεφτείς είναι ο Πέλεκας με το φανταστικό ηλιοβασίλεμα, οι γραφικοί Λάκωνες με την εντυπωσιακή θέα στους όρμους της Παλαιοκαστρίτσας και οι Περουλάδες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός.

    travelgo.gr
    Η Παλιά Περίθεια (πηγή: Shutterstock)

    Μυστικά από ντόπιους

    Στο Αγγελόκαστρο, το ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα, θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ. Αν σου αρέσουν οι βόλτες στη φύση, αξίζει η εκδρομή μέχρι το χωριό Νυμφές όπου θα δεις καταρράκτες και το μοναστηριακό συγκρότημα του Ασκηταριού (ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μνημεία της Κέρκυρας). Το νοτιότερο άκρο του νησιού κρύβει μια έκπληξη για τους φυσιολάτρες: το δάσος του Αρκουδίλα. Αφού φωτογραφίσεις το ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται εκεί, ακολούθησε το απόκρημνο μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στην παραλία κάτω από τον γκρεμό.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    Οι παραλίες της Κέρκυρας είναι άπειρες και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παλαιοκαστρίτσα, Γλυφάδα, Μυρτιώτισσα (προσφέρεται και για γυμνισμό), Δασιά, Ίσσος, Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος Πάγων, Αϊ-Γόρδης, Σιδάρι- Canal d’ Amour, Δράστης, Πόρτο Τιμόνι, Μπαρμπάτι, Καλάμι και Κερασιά είναι μερικές από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες επιλογές για βουτιές.

    travelgo.gr
    Η Παλαιοκαστρίτσα (πηγή: Shutterstock)

    Οι γεύσεις

    Η παστιτσάδα, το σοφρίτο και το μπουρδέτο είναι τα πιάτα που σίγουρα θα δοκιμάσεις και θα λατρέψεις. Φεύγοντας, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου νούμπουλο φουμικάδο (γνωστό ως το «κερκυραϊκό προσούτο»), κουμκουάτ (σε λικέρ ή γλυκό του κουταλιού), συκομαΐδες (γλυκός μεζές που φτιάχνεται με ξερά σύκα) και το τοπικό αναψυκτικό τσιτσιμπύρα.

    Κοντινές εξορμήσεις

    Αγαπημένος προορισμός για κοντινή εκδρομή με καραβάκι είναι τα παραδεισένια Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι), στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, με ανέγγιχτες παραλίες που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία ακόμα και τον Αύγουστο.

    Πώς να πας

    Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ και ετοιμάσου με τις πτήσεις της AEGEAN για μια κοσμοπολίτικη απόδραση.

    Δες το αφιέρωμα με όλους τους κορυφαίους προορισμούς

    Η Μονή Βλαχερνών με το Ποντικονήσι στο βάθος (πηγή: Shutterstock)
    Η Μονή Βλαχερνών με το Ποντικονήσι στο βάθος (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλαιό Φρούριο (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλαιό Φρούριο (πηγή: Shutterstock)
    Το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (πηγή: Shutterstock)
    Το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (πηγή: Shutterstock)
    Το Λιστόν (πηγή: Shutterstock)
    Το Λιστόν (πηγή: Shutterstock)
    Άγαλμα του Αχιλλέα στο Αχίλλειο (πηγή: Shutterstock)
    Άγαλμα του Αχιλλέα στο Αχίλλειο (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλαιοκαστρίτσα (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλαιοκαστρίτσα (πηγή: Shutterstock)
    To Canal d’ Αmour στο Σιδάρι (πηγή: Shutterstock)
    To Canal d’ Αmour στο Σιδάρι (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider