Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.9°C
    Clear

    10 στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου και οι σκοτεινές ιστορίες τους

    BEST OF
    10 στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου και οι σκοτεινές ιστορίες τους

    Τολμάς να κοιμηθείς σε ένα από αυτά;

    Αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για χιλιάδες ταξιδιώτες και ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια και τις ανέσεις που προσφέρουν. Έχουν όμως και μια πιο σκοτεινή και μυστηριώδη πλευρά, προσκαλώντας τους πιο θαρραλέους επισκέπτες να την ανακαλύψουν. Τα δέκα ξενοδοχεία που ακολουθούν συνδέονται με ανατριχιαστικές ιστορίες που δεν θα σε αφήσουν να κλείσεις μάτι.

    Stanley Hotel, Estes Park, Κολοράντο

    Stanley Hotel, Estes Park, Κολοράντο

    Το Stanley Hotel, που βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από τα Rocky Mountains (Βραχώδη Όρη), χτίστηκε το 1909 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο «Η Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ, ο οποίος βρέθηκε εκεί τον Οκτώβριο του 1974. Μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα στοιχειωμένα μέρη της Αμερικής, αφού υπάρχουν αναρίθμητες μαρτυρίες για ανεξήγητα φαινόμενα και παράξενες «παρουσίες» που τρομάζουν τους ενοίκους. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένα από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν εκεί είναι η σύζυγος του ιδρυτή του ξενοδοχείου, Freelan O. Stanley, η οποία υπήρξε πιανίστρια. Το δωμάτιο 217 (που ο Κιούμπρικ το έκανε 237 στην ταινία) ήταν αυτό που είχε μείνει ο συγγραφέας και αποτελεί το αγαπημένο των επισκεπτών. Μάλιστα, στο ξενοδοχείο οργανώνονται περιηγήσεις με στόχο την καταγραφή παραφυσικής δραστηριότητας.

    Parador de Jaén, Ισπανία

    Parador de Jaén, Ισπανία

    Το Parador de Jaén, που στεγάζεται σε ένα αραβικό φρούριο του 18ου αιώνα, συνδέεται με αρκετές σκοτεινές στορίες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ένας επισκέπτης που έμενε στο δωμάτιο 22 ξύπνησε μια νύχτα από τα κλάματα μιας γυναίκας και τα χτυπήματα στην πόρτα του. Τη δεκαετία του 1980, μια ομάδα ερευνητών παραφυσικών φαινομένων κλήθηκε να ελέγξει το δωμάτιο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν στοιχειωμένο από το πνεύμα μιας νεαρής γυναίκας που είχε πεθάνει εκεί πριν από αρκετούς αιώνες. Λέγεται επίσης ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο από το πνεύμα του Terrible Lizard, ενός φυλακισμένου στο φρούριο που πέθανε από ασιτία.

    Ruthin Castle Hotel & Spa, Ουαλία

    Ruthin Castle Hotel & Spa, Ουαλία

    Κοντά στη γραφική περιοχή Clwydian στη Βόρεια Ουαλία, βρίσκεται το κάστρο Ruthin που χτίστηκε το 1277 και φιλοξένησε πολλές γνωστές προσωπικότητες όπως τον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Η΄ και την κόρη του Μαρία (που έγινε γνωστή και ως Bloody Mary). Εκεί έζησε για ένα μικρό διάστημα και η Λαίδη Τζέιν Γκρέι, που έγινε η πρώτη βασίλισσα της Αγγλίας για 9 μέρες. Η ίδια εκτελέστηκε για προδοσία στο Λονδίνο το 1554, αλλά το πνεύμα της λέγεται ότι περιπλανιέται ακόμα στο κάστρο, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο με spa.

    Chateau de Marcay, Γαλλία

    Chateau de Marcay, Γαλλία

    Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Κοιλάδα του Λίγηρα βρίσκεται αυτό το κάστρο του 15ου αιώνα το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1973. Το Chateau de Marcay μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Ένα παραμύθι που όμως έχει και την σκοτεινή πλευρά του. Αρκετοί επισκέπτες κάνουν λόγο για το πνεύμα μιας γυναίκας με λευκή ενδυμασία. Σύμφωνα με το μύθο, πρόκειται για κάποια από τις κυρίες που ζούσαν στο κάστρο, αλλά καθώς ήταν στην πραγματικότητα λυκάνθρωπος, ένας αγρότης την είδε μια νύχτα που μεταμορφώθηκε και την πυροβόλησε.

    Queen Mary Hotel, Long Beach Καλιφόρνια

    Queen Mary Hotel, Long Beach Καλιφόρνια

    To Queen Mary λειτούργησε ως κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας από το 1936 ως το 1967. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καράβι. Το 1967, η «βασίλισσα» των ωκεανών μετατράπηκε σε πλωτό ξενοδοχείο στο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες. Μια κυρία ντυμένη στα λευκά που εμφανίζεται στο σαλόνι, ένας άντρας με ρούχα της δεκαετίας του ’30 στην πρώτη θέση και ένα νεαρό κορίτσι που έσπασε το λαιμό του καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα, είναι μερικά από τα πιο γνωστά φαντάσματα του πλοίου. Πάντως, το πιο στοιχειωμένο σημείο του Queen Mary είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17χρονος ναύτης παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά.

    Ballygally Castle, Βόρεια Ιρλανδία

    Ballygally Castle, Βόρεια Ιρλανδία

    Αυτό το κάστρο του 17ου αιώνα λέγεται ότι φιλοξενεί το φάντασμα της Lady Isobel Shaw, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από το παράθυρο του πύργου όταν ο σύζυγος της την κλείδωσε στο δωμάτιο. Φημολογείται ότι το φάντασμα της περιπλανιέται στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ μερικές φορές χτυπάει και τις πόρτες των επισκεπτών. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα και Δωμάτιο φαντασμάτων προς τιμήν της.

    Fairmont Banff Springs Hotel, Αλμπέρτα, Καναδάς

    Fairmont Banff Springs Hotel, Αλμπέρτα, Καναδάς

    Χτισμένο το 1888, κοντά στα Rocky Mountains στο Εθνικό Πάρκο Banff, το Fairmont Banff Springs Hotel μοιάζει με επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο στη μέση του πουθενά. Πολλά φαντάσματα έχουν αναφερθεί ως τακτικοί επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένης μιας νύφης που λέγεται ότι έπεσε από την πέτρινη σκάλα και έχασε εκεί τη ζωή της λίγο πριν από τη γαμήλια τελετή. Υπάρχει όμως και το πνεύμα του ηλικιωμένου γκρουμ Sam, που εργαζόταν στο ξενοδοχείο μέχρι το 1975 και δεν λέει να το εγκαταλείψει αφού κουβαλά τις βαλίτσες των επισκεπτών και εξαφανίζεται πριν προλάβουν να του αφήσουν πουρμπουάρ.

    Bourbon Orleans Hotel, Νέα Ορλεάνη

    Bourbon Orleans Hotel, Νέα Ορλεάνη

    Το κομψό Bourbon Orleans είναι ένα από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα μέρη της Νέας Ορλεάνης, μιας πόλης που συνδέεται με πολλές ιστορίες φαντασμάτων. Στο παρελθόν το κτήριο ήταν αίθουσα χορού, θέατρο, μοναστήρι και ορφανοτροφείο. Πολλοί επισκέπτες αναφέρουν ότι φαντάσματα από διαφορετικές εποχές εμφανίζονται στους διαδρόμους, στις αίθουσες ή στο λόμπι, όπως ένας μοναχικός χορευτής στην αίθουσα χορού κάτω από τον κρυστάλλινο πολυέλαιο και ένα μικρό κορίτσι από την εποχή που το ξενοδοχείο ήταν ορφανοτροφείο.

    The Shelbourne, Δουβλίνο

    The Shelbourne, Δουβλίνο

    Αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο στο κέντρο του Δουβλίνου λέγεται πως είναι στοιχειωμένο από το πνεύμα ενός μικρού και άτακτου κοριτσιού, της Mary Masters, η οποία πέθανε εκεί τον 18ο αιώνα από χολέρα. Πολλοί επισκέπτες (ανάμεσά τους και η ηθοποιός Lily Collins) έχουν αναφέρει πως ακούνε διάφορους ήχους, βλέπουν βρύσες και ντους να ανοίγουν μόνα τους και νιώθουν μια απόκοσμη παρουσία στα δωμάτιά τους, ενώ κάποιοι την έχουν δει να περιφέρεται στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

    The Langham, Λονδίνο

    The Langham, Λονδίνο

    Το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του το 1865 αποτελεί την επιτομή του βρετανικού στυλ. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου, αφού είναι διάσημο για εμφανίσεις φαντασμάτων που έχουν κάνει πολλούς επισκέπτες να τα μαζέψουν και να φύγουν μέσα στη νύχτα. Το πιο στοιχειωμένο σημείο του είναι το δωμάτιο 333 στο οποίο λέγεται ότι αυτοκτόνησε ένας γιατρός που βρισκόταν εκεί για το γαμήλιο ταξίδι του και αφού σκότωσε πρώτα τη γυναίκα του.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider