Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 23.8°C
    Clear

    5 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για καλοφαγάδες

    BEST OF
    5 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για καλοφαγάδες

    Προορισμοί που πρέπει να ανακαλύψεις αν λατρεύεις το καλό φαγητό

    Δεν είναι μόνο η Ρώμη, το Παρίσι και η Βαρκελώνη που φημίζονται για το φαγητό τους. Υπάρχουν πολλές πόλεις που μπορεί να μην βρίσκονται ψηλά στη λίστα των περισσότερων ταξιδιωτών, ωστόσο κρύβουν αρκετούς γαστρονομικούς θησαυρούς- από εστιατόρια πρωτοπόρων σεφ που μετατρέπουν το φαγητό σε εμπειρία μέχρι αγορές και καντίνες που προσφέρουν απλό αλλά αξέχαστο street food. Αν λατρεύεις το καλό φαγητό και δεν σταματάς να δοκιμάζεις νέες γεύσεις στα ταξίδια σου, σημείωσε τους παρακάτω προορισμούς και ετοίμασε βαλίτσες!

    Μπολόνια, Ιταλία

    Μπολόνια, Ιταλία

    Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca, ενώ τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές κι άλλες τοπικές λιχουδιές αφθονούν. Με λίγα λόγια, είναι αδύνατο να μην φας καλά στην Μπολόνια.

    travelgo image

    Η σκεπαστή αγορά τροφίμων Mercato di Mezzo είναι γεμάτη γευστικούς θησαυρούς. Οι καλοφαγάδες θα ανακαλύψουν τον παράδεισό τους στα δεκάδες μαγαζάκια που πωλούν από ψωμιά και αλλαντικά μέχρι χειροποίητα τορτελίνια, τυριά και γλυκά. Η Osteria dell' Orsa, η Osteria Broccaindosso, η Trattoria Meloncello, η Trattoria Caminetto d’ Oro και η Trattoria dal Biassanot είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για να δοκιμάσετε αυθεντικό ragù alla bolognese, τορτελίνι σε ζωμό κι άλλα τοπικά πιάτα. Διάσημα παγωτατζίδικα είναι η La Sorbetteria Castiglione και το Gelatauro. Έχουν πάντα ουρά, αλλά αξίζει η αναμονή.

    Αμβέρσα, Βέλγιο

    Αμβέρσα, Βέλγιο

    Σίγουρα έχετε ακούσει για τη σοκολάτα, τις βάφλες και τις τηγανητές πατάτες του Βελγίου. Η βελγική γαστρονομία έχει πολλούς θησαυρούς και η Αμβέρσα είναι η κατάλληλη πόλη για να τους ανακαλύψετε. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου είναι γνωστή ως η «πόλη των διαμαντιών», ενώ το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Πέρα από ενδιαφέροντα αξιοθέατα και μπουτίκ πρωτοποριακών σχεδιαστών, η Αμβέρσα έχει πολλά αξιόλογα εστιατόρια αλλά και σοκολατερί που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων.

    travelgo image

    To The Jane και το ’t Zilte είναι δύο από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Για απλό φαγητό που όλοι οι Βέλγοι αγαπούν, επισκεφθείτε το εστιατόριο De bomma. Η βελγική σοκολάτα είναι απλώς η καλύτερη στον κόσμο. Θα το διαπιστώσετε μια επίσκεψη στα καταστήματα The Chocolate Line και Del Rey. Must στάση για γλυκατζήδες και ο φούρνος Philip’s Biscuits. Τα μπισκότα του γίνονται ανάρπαστα! Φυσικά, δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις φημισμένες βελγικές μπύρες.

    Άαρχους, Δανία

    Άαρχους, Δανία

    Το Aarhus είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, αλλά επισκιάζεται συχνά από τη μεγάλη του αδελφή, την Κοπεγχάγη. Είναι μια γοητευτική πόλη που σφύζει από νεανική ενέργεια, με σύγχρονη αρχιτεκτονική, μοναδικά μουσεία και φεστιβάλ. Επιπλέον, το Aarhus διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυναμική γαστρονομική σκηνή που θα ενθουσιάσει όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις. Στην πόλη υπάρχουν τρία εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, τα Frederikshoj, Substans και Gastromé, που προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Οι επιλογές για φαγητό και ποτό στο κέντρο του Aarhus είναι αμέτρητες: από delis και cafes στο λιθόστρωτο Latin Quarter μέχρι σύγχρονα μπαρ και εστιατόρια στην κεντρική εμπορική περιοχή.

    Μπορντό, Γαλλία

    Μπορντό, Γαλλία

    Ο Βίκτωρ Ουγκώ τη χαρακτήρισε κάποτε ως την πόλη με «τον γλυκό ορίζοντα, τον υπέροχο ουρανό και τη ζεστασιά του ήλιου που δεν μπορείς να μην ερωτευθείς». Οι Γάλλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «la belle dormante», δηλαδή η «Ωραία Κοιμωμένη». Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 800 εκατ. φιάλες, ενώ κάποιες από τις ετικέτες συγκαταλέγονται στις ακριβότερες του κόσμου. Στα οινοποιεία της περιοχής θα ανακαλύψετε πανέμορφα κελάρια και θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά. Στο Μπορντό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο, το La Cite du Vin, το οποίο άνοιξε το 2016.

    travelgo image

    Μαζί με το φημισμένο κρασί, το Μπορντό προσφέρει μια θαυμάσια γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες. Κονφί πάπιας, σαλιγκάρια μαγειρεμένα με ζαμπόν Bayonne, ντομάτα σκόρδο και λευκό κρασί, αλλά και γλυκό cannelé που μοσχοβολά βανίλια, είναι μερικές μόνο από τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ανάμεσα στις top επιλογές, το La Grande Maison με τα 2 αστέρια Michelin για ένα αξέχαστο δείπνο, τo La Tupina για παραδοσιακή κουζίνα, η ιδιαίτερη Brasserie Bordelaise και το Toque Cuivrée για τα καλύτερα canelés.

    Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

    Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

    Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Χώρα των Βάσκων, το ξέρουν καλά: το φαγητό είναι εξαιρετικό. Από τα δημιουργικά πιάτα θαλασσινών των πρωτοπόρων σεφ μέχρι τα pintxos (έτσι ονομάζονται εδώ τα tapas), οι γευστικές επιλογές μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά. Το παραθαλάσσιο San Sebastian- ή Donostia στη γλώσσα των Βάσκων- είναι γνωστό για την αριστοκρατική αύρα του, την όμορφη ακτογραμμή του και τη γαστρονομική υπεροχή του. Σε αυτή τη μικρή και όμορφη πόλη που καυχιέται για τα 17 συνολικά αστέρια Michelin της, θα δοκιμάσετε τις πιο φευγάτες γαστρονομικές δημιουργίες αλλά και φανταστικά pintxos συνοδεία λευκού κρασιού txakoli.

    travelgo image

    Το A Fuego Negro, το Ganbara και Txepetxa είναι μερικά από τα καλύτερα pintxos bars της πόλης για να δοκιμάσετε μικρούς μεζέδες από φέτες ψωμιού, πάνω στις οποίες συνδυάζονται αλλαντικά, ψαρικά, οστρακοειδή, λαχανικά κ.ά. Για πιο γκουρμέ και ιδιαίτερα πιάτα- κι αν το budget σας το επιτρέπει- επισκεφτείτε κάποιο από τα "αστεράτα" εστιατόρια της πόλης, όπως τα φημισμένα Martin Berasategui Mazarte και Mugaritz Errenteria.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider