Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.4°C
    Clouds

    10 από τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να δεις στο Google Earth

    BEST OF
    10 από τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να δεις στο Google Earth

    Εντυπωσιακές και παράξενες εικόνες από όλο τον κόσμο.

    Αξιοθαύμαστα δημιουργήματα της φύσης και μυστηριώδεις ανθρώπινες κατασκευές. Οι εικόνες τους από ψηλά, όπως τις «έπιασε » το Google Earth, είναι παράξενες και συναρπαστικές. Η Telegraph συγκέντρωσε μερικά από τα πιο περίεργα σημεία που μπορεί να δει κανείς στο Google Earth και εμείς σου παρουσιάζουμε δέκα από αυτά.

    Πόλη με σχήμα αστεριού, Ιταλία

    Πόλη με σχήμα αστεριού, Ιταλία

    Η Πάλμα Νόβα είναι μια πόλη στη βόρεια Ιταλία που χτίστηκε από τους Βενετούς το 1593. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι οχυρωμένη σε σχήμα αστεριού. Οι αρχιτέκτονες της εποχής πίστευαν πως η γεωμετρική αρμονία ενισχύει την ευεξία της κοινωνίας.

    Νεκροταφείο Αεροπλάνων, Αριζόνα, ΗΠΑ

    Νεκροταφείο Αεροπλάνων, Αριζόνα, ΗΠΑ

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού πάνε τα αεροπλάνα όταν αποσύρονται; Ναι, υπάρχουν «νεκροταφεία» αεροσκαφών, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μεγαλύτερο είναι το 309 Aerospace Maintenance and Regeneration Group στη βάση Davis-Monthan στην Αριζόνα, όπου περίπου 5.000 αεροσκάφη έχουν αφεθεί να σκουριάσουν.

    Αστικοί κυκλικοί κήποι, Δανία

    Αστικοί κυκλικοί κήποι, Δανία

    Αυτοί οι κυκλικοί κήποι βρίσκονται στην πόλη Brondby της Δανίας. Δημιουργήθηκαν για να δώσουν στους κατοίκους τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν λαχανικά, να φυτέψουν λουλούδια και να επιστρέψουν στη φύση.

    Ένας χαρούμενος γίγαντας, Ατακάμα, Χιλή

    Ένας χαρούμενος γίγαντας, Ατακάμα, Χιλή

    Ο γίγαντας Atacama είναι ένα μεγάλο αρχαίο γεωγλυφικό χαραγμένο σε μια πλαγιά ενός λόφου στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή. Περισσότερα γεωγλυφικά, συμπεριλαμβανομένων των Nazca, υπάρχουν σε ολόκληρη τη Χιλή και το Περού.

    Μια γιγάντια πισίνα, Algarrobo, Χιλή

    Μια γιγάντια πισίνα, Algarrobo, Χιλή

    Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στο San Alfonso del Mar, ένα ιδιωτικό θέρετρο στο Αλγκαρόμπο της Χιλής. Έχει μήκος 1 χλμ. και συνολική έκταση 80.937 τ.μ., δηλαδή περίπου 15 γήπεδα ποδοσφαίρου! Λόγω του μεγέθους της, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πολλά θαλάσσια σπορ, όπως καγιάκ, καταδύσεις και βουτιές από νεροτσουλήθρες ή ακόμη και να κάνουν τον γύρο της πισίνας... σερφάροντας!

    Πολύχρωμη θερμή πηγή, Εθνικό Πάρκο Yellowstone, ΗΠΑ

    Πολύχρωμη θερμή πηγή, Εθνικό Πάρκο Yellowstone, ΗΠΑ

    Η Grand Prismatic Spring, η τρίτη μεγαλύτερη θερμή πηγή στον κόσμο και η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming και εντυπωσιάζει με την ποικιλία και τη ζωντάνια των χρωμάτων της, η οποία οφείλεται στους μικροοργανισμούς που ζουν και αναπαράγονται στα ζεστά νερά.

    Πάρκο σε σχήμα πεντάλφα, Καζακστάν

    Πάρκο σε σχήμα πεντάλφα, Καζακστάν

    Σε μια απομονωμένη γωνιά του Καζακστάν, κοντά στην πόλη Lisakovsk, υπάρχει μια μεγάλη πεντάλφα χαραγμένη στην επιφάνεια της Γης. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Emma Usmanova, πρόκειται για το αποτύπωμα ενός πάρκου το οποίο είχε σχεδιαστεί επί Σοβιετικής Ένωσης σε σχήμα αστεριού. Το αστέρι ήταν δημοφιλές σύμβολο της σοβιετικής περιόδου και το Καζακστάν ήταν σοβιετικό έδαφος μέχρι το 1991.

    Δάσος σε σχήμα κιθάρας, Αργεντινή

    Δάσος σε σχήμα κιθάρας, Αργεντινή

    Στην Κόρδοβα της Αργεντινής υπάρχει ένα δάσος σε σχήμα... κιθάρας! Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 από έναν αγρότη, τον Pedro Ureta, ο οποίος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημιουργία ενός αλσύλλιου σε σχήμα κιθάρας, που ήταν το αγαπημένο μουσικό όργανο της γυναίκας του, για να τιμήσει τη μνήμη της, φυτεύοντας 7.000 δέντρα στο αγρόκτημά του.

    Μπλε λίμνες στην έρημο, Γιούτα, ΗΠΑ

    Μπλε λίμνες στην έρημο, Γιούτα, ΗΠΑ

    Στη μέση της ερήμου της Γιούτα, κοντά στην πόλη Moab, μια ομάδα λιμνών με έντονο μπλε χρώμα δημιουργούν ένα πραγματικά παράξενο σκηνικό. Δεν προσφέρονται όμως για βουτιές, αφού είναι γεμάτες ποτάσα και κάλιο! Πρόκειται για τις μεγαλύτερες λίμνες παραγωγής χλωριούχου καλίου στις ΗΠΑ.

    Κεφάλι Ινδιάνου, Αλμπέρτα, Καναδάς

    Κεφάλι Ινδιάνου, Αλμπέρτα, Καναδάς

    Ένα από τα πιο παράξενα ευρήματα της Google Earth είναι ο σχηματισμός του «κεφαλιού του Ινδιάνου» όπως ονομάζεται, στην περιοχή Badlands στην Αλμπέρτα του Καναδά. Είναι γνωστός ως Badlands Guardian και σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται σε φυσικούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider