Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.5°C
    Clear

    7 τρόποι για να απογειώσεις τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες σου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 τρόποι για να απογειώσεις τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες σου

    Πώς να κάνεις τη διαφορά και να κερδίσεις ακόμα περισσότερα likes!

    Σε όλους μας αρέσει να απαθανατίζουμε στιγμές από τα ταξίδια μας. Πώς όμως μπορούμε να βγάλουμε πραγματικά ωραίες φωτογραφίες που όλοι θα ζηλεύουν; Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί να γνωρίζεις μερικά μικρά «μυστικά». Δες τα tips που σου προτείνουμε παρακάτω για να πας το Instagram σου σε άλλο επίπεδο!

     

    Η Χρυσή Ώρα

    Το φως είναι το παν στη φωτογραφία. Αν πετύχεις την κατάλληλη ώρα της ημέρας δεν θα χρειαστεί να βάλεις ούτε φίλτρο. Οι καλύτερες ώρες για τη δημιουργία υπέροχων φωτογραφιών είναι λίγο μετά την ανατολή και πριν τη δύση του ηλίου (η «Χρυσή Ώρα»). Υπάρχει πιο μαλακός φωτισμός, πιο ζεστά χρώματα και πιο απαλές σκιές. Αλλά να είσαι γρήγορος γιατί το φως χάνεται γρήγορα.

    Χρησιμοποίησε τον κανόνα των τρίτων

    Χώρισε νοητά το κάδρο σου σε τρία ίσα μέρη οριζοντίως και τρία ίσα μέρη καθέτως. Προσπάθησε να βάλεις κάτι ενδιαφέρον σε τουλάχιστον ένα από τα σημεία στα οποία οι γραμμές τέμνονται. Όταν βάζεις κάτι έξω από το κέντρο της εικόνας, θα δεις ότι οι φωτογραφίες γίνονται πιο ενδιαφέρουσες.

    travelgo image

    Δες το κλισέ με άλλο μάτι

    Σίγουρα θα επισκεφθείς τα πιο τουριστικά σημεία ενός προορισμού- ειδικά αν ταξιδεύεις εκεί για πρώτη φορά- και θα θες να τα φωτογραφήσεις. Αντί να βγάλεις την κλασική (και βαρετή) φωτογραφία ενός τοπίου ή μνημείου που βλέπεις παντού, προσπάθησε η εικόνα σου να έχει κάτι που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Κινήσου γύρω από το θέμα σου και παρατήρησε το καλά. Ψάξε για μικρές λεπτομέρειες, πειραματίσου με διάφορες οπτικές γωνίες και αν μπορείς βάλε στο παιχνίδι γραμμές και καμπύλες.

    Πες μια ιστορία με τη φωτογραφία σου

    Οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες σου δίνουν την ευκαιρία να πεις ενδιαφέρουσες ιστορίες. Να είσαι πάντα έτοιμος για ένα αυθόρμητο στιγμιότυπο. Καλό είναι επίσης να τραβάς πολλαπλές λήψεις. Δημιούργησε λίγο μυστήριο και άσε κάποια πράγματα στη φαντασία των άλλων έτσι ώστε να αναρωτιούνται για την ιστορία πίσω από τη φωτογραφία. Και μην ξεχνάς ότι το ανθρώπινο στοιχείο προσθέτει πάντα ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Προσπάθησε να βάλεις μέσα στο κάδρο σου ντόπιους στις μικρές καθημερινές τους στιγμές.

    travelgo image

    Μη φοβηθείς να χαθείς

    Μερικά από τα καλύτερα και πιο αξιομνημόνευτα πράγματα σε ένα ταξίδι συμβαίνουν όταν ξεφεύγεις για λίγο από τα προγραμματισμένα και αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί στην πόλη- σε μια γειτονιά, σε ένα δρομάκι που στο βάθος φαίνεται μια ήσυχη πλατεία. Και κάπως έτσι βγάζεις τις καλύτερες και πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφίες.

    travelgo image

    Χρησιμοποίησε σωστά τις εφαρμογές επεξεργασίας

    Όλοι επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων που σου δίνουν τη δυνατότητα να παίξεις με τον φωτισμό, την αντίθεση και πολλές ακόμη λεπτομέρειες. Βρες ένα στυλ που σου ταιριάζει και φρόντισε να το διατηρήσεις σε όλες τις φωτογραφίες σου. Προσοχή, όμως, στην κατάχρηση! Οι υπερβολές δεν ταιριάζουν σε μια τέλεια φωτογραφία.

    travelgo image

    Τράβα πολλές λήψεις

    Την τέλεια φωτογραφία δεν θα την πετύχεις με την πρώτη. Αν βγάλεις απλά μια καλή, μην επαναπαυτείς. Τράβα πολλές φωτογραφίες για να διαλέξεις την καλύτερη στο τέλος.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider