Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Φολέγανδρος
    Fri 14.1°C
    Clear

    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων

    Σεργιάνι στα σοκάκια όπου χτυπά δυνατά η καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού.

    Το εκτυφλωτικό λευκό μέσα στο βαθύ μπλε του Αιγαίου. Δαιδαλώδη σοκάκια που οδηγούν σε πλατείες, εκκλησάκια και κρυφές αυλές με γεράνια και μπουκαμβίλιες. Ανεμόμυλοι και κάστρα με θέα το απέραντο πέλαγος. Οι πρωτεύουσες των Κυκλάδων κρατούν μέσα τους την καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας - και, κατά τη γνώμη μας, ωραιότερες- κυκλαδίτικες Χώρες και ονειρευόμαστε ατελείωτες βόλτες στα στενά τους.

    Φολέγανδρος

    Φολέγανδρος

    Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι σαν σκηνικό θεάτρου. Χτισμένη στα 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού. Τα σπίτια με τις μικρές ασπρισμένες αυλές, τα γραφικά δρομάκια, η εντυπωσιακή θεά προς το Αιγαίο και οι πολλές πλατείες με τα καλόγουστα μαγαζιά όπου συγκεντρώνονται όλοι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, θα σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις από το νησί. Επιβάλλεται να περπατήσεις έως την εκκλησία της Παναγίας, που δεσπόζει πάνω σε έναν εντυπωσιακό βράχο, ακολουθώντας το λιθόστρωτο που ξεκινά από την πλατεία της Πούντας.

    Σέριφος

    Σέριφος

    Χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου, η Χώρα της Σερίφου, με τα ολόλευκα σπίτια, τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους ανεμόμυλους, είναι το στολίδι του νησιού. Οι βόλτες συνήθως ξεκινούν από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο ενετικό κάστρο με τη μαγευτική θέα, για να καταλήξουν στην πολυσύχναστη Πάνω Πιάτσα. Η γραφική κεντρική πλατεία με το νεοκλασικό κτήριο του Δημαρχείου και τον επιβλητικό ναό του Αγίου Αθανασίου θυμίζει σκηνικό από ταινία. Όλοι θα περάσουν από εδώ για καφέ, μεζέδες και βραδινό ποτό.

    Αμοργός

    Αμοργός

    Χτισμένη στο κέντρο του νησιού, ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα, η λαβυρινθώδης Χώρα της Αμοργού είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί γύρω από έναν ψηλό βράχο πάνω στον οποίο βρίσκεται το ενετικό κάστρο. Η βόλτα στα κατάλευκα σοκάκια της θα σου αποκαλύψει παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, αυλές που μοσχομυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, σκεπασμένα περάσματα, ανεμόμυλους, αμέτρητες εκκλησίες και παραδοσιακά καφενεία που είναι ιδανικά για παρεΐστικα ξενύχτια με ψημένη ρακή.

    Ανάφη

    Ανάφη

    Μικρή, γραφική και κατάλευκη, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, σε υψόμετρο 260 μέτρων, η Χώρα της Ανάφης έχει φανατικούς θαυμαστές κι όχι άδικα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πολυάριθμα θολωτά μονόχωρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα, ενώ τα στενά σοκάκια της οδηγούν στο παλιό ενετικό κάστρο που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού. Στα αξιοθέατα της Χώρας της Ανάφης ανήκουν και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου.

    Άνδρος

    Άνδρος

    Η Άνδρος διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια. Η Χώρα της, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να κόβει τη θάλασσα στα δύο, είναι γεμάτη με πανέμορφα νεοκλασικά και καπετανόσπιτα που ατενίζουν τη θάλασσα, ενώ διαθέτει ενδιαφέροντα μουσεία. Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζει ο φάρος Τουρλίτης, ο μοναδικός φάρος στην Ευρώπη χτισμένος πάνω σε βράχο. Στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου της Χώρας, πάνω σε μια νησίδα, θα δεις τα λείψανα από το ενετικό κάστρο. Απέναντι από το κάστρο βρίσκεται η πλατεία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, προς τιμή των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

    Μύκονος

    Μύκονος

    H Χώρα της Μυκόνου αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς. Εδώ θα χαθείς μέσα στα αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια (οι Μυκονιάτες έφτιαξαν μια πόλη-λαβύρινθο για να προστατευτούν από τους πειρατές) με τα ολόλευκα σπίτια και τα διάσπαρτα φροντισμένα εκκλησάκια, θα χαζέψεις την περατζάδα στα κοσμικά Ματογιάννια, θα θαυμάσεις την Παναγία την Παραπορτιανή- μία από τις γραφικότερες εκκλησίες του Αιγαίου- και θα δώσεις ραντεβού για cocktails στη Μικρή Βενετία με θέα τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα που βρέχονται από το κύμα και τους διάσημους ανεμόμυλους.

    Κίμωλος

    Κίμωλος

    Στην Κίμωλο δεν υπάρχει Χώρα. Υπάρχει Χωριό και όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί. Όλα είναι γραφικά και όμορφα, με λαβυρινθώδη σοκάκια, κλασικά λευκά κυκλαδίτικα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, πεζούλες και εκκλησίες. Οι μικρές πλατείες της Θεοσκέπαστης, του Κάμπου και του Σχολείου συμπληρώνουν το λιτό και γοητευτικό σκηνικό. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μια παραδοσιακή, φρεσκοφουρνισμένη λαδένια- την τοπική εκδοχή πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.

    Σίφνος

    Σίφνος

    Η πρωτεύουσα της Σίφνου, η πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Απολλωνία, είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους στο κέντρο του νησιού. Όσες βόλτες και να κάνεις, δεν θα τη χορτάσεις. Σε κάθε σου βήμα ανακαλύπτεις κι από ένα γραφικό σπίτι, ένα λευκό εκκλησάκι, μια ξεχωριστή γωνιά. Φυσικά, δεν θα παραλείψεις να περάσεις από το περίφημο «στενό» της -ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, μπαρ και μαγαζάκια- όπου χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Σίφνου.

    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων
    Οι πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider