Ύμνος στο καλό φαγητό του νησιού.
Γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ, του κορυφαίου Έλληνα σεφ του 20ού αιώνα, η Σίφνος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που ξεχωρίζει για τη γαστρονομική του ταυτότητα και παράδοση.
Γεγονός που σημειώνει και η Daily Mail με ένα δημοσίευμα-ύμνο στο νησί και στο καλό φαγητό. Δημοσιογράφος από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας δηλώνει μαγεμένος από το πανέμορφο αυτό μέρος και αναφέρει ότι «στη Σίφνο μπορείτε να φάτε σαν βασιλιάδες και στη συνέχεια να περπατήσετε στα πιο παραδεισένια μονοπάτια της Ελλάδας».
«Η Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη το περασμένο καλοκαίρι στο εστιατόριο Omega3, τη γαστρονομική ναυαρχίδα του νησιού. Ένα τους πιάτο με ονειρεμένη γεύση, η ταραμοσαλάτα, είναι αυτό που είχαν οι θεοί κατά νου…», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Εκτός από γαστρονομικές ανακαλύψεις, ο αρθρογράφος εξηγεί ότι το νησί ενδείκνυται και για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του.