Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.8°C
    Clouds

    Αυτό το ψαροχώρι στη Βόρεια Εύβοια είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές

    ΕΥΒΟΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτό το ψαροχώρι στη Βόρεια Εύβοια είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές

    Σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, το ψαροχώρι του Αγίου Γεωργίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για γαλήνιες διακοπές.

    Αν αναζητάτε ήσυχες διακοπές με χαλάρωση και κολύμπι σε κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, η Βόρεια Εύβοια είναι ένας από τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε, αφού διαθέτει αρκετούς γαλήνιους οικισμούς πλάι στο κύμα και μαγευτικές παραλίες. Σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιχάδα, βρίσκεται ένας τέτοιος μικρός, παραθαλάσσιος οικισμός ιδανικός για ήρεμες διακοπές. Ο λόγος για τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, που παίρνει το όνομά του από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από τη θάλασσα.

    Άγιος Γεώργιος: Ένα ψαροχώρι στη Βόρεια Εύβοια για γαλήνιες διακοπές

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το ψαροχώρι του Άγιου Γεώργιου που βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. νοτιοανατολικά της Λιχάδας, 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιστιαίας και 133 χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Η υπέροχη, μη οργανωμένη παραλία του, γεμάτη με ψιλό και χοντρό χαλίκι, γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη. Στον Άγιο Γεώργιο υπάρχουν ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα.

    Στις 23 Απριλίου, ημέρα εορτής του Αγίου, στο χωριό διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, όπως και τον Ιούλιο στη γνωστή πλέον Ναυτική Εβδομάδα, αλλά και τον Αύγουστο στη γιορτή της σαρδέλας. Τα τελευταία χρόνια, στο χωριό λειτουργεί πορθμείο, από το όποιο κατά περιόδους εκτελούνται δρομολόγια με φεριμπότ από και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

    Η περιοχή είναι ιδανική για περιηγήσεις. Εδώ, στη χερσόνησο της Λιχάδας, θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας. Αξίζει επίσης να πάρετε το καραβάκι που θα σας μεταφέρει στα εξωτικά Λιχαδονήσια.

    Δείτε υπέροχα πλάνα από τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider