Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κάρπαθος
    Fri 19.9°C
    Clouds

    Κάρπαθος: Στα 8 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης για τους Ελβετούς

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κάρπαθος: Στα 8 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης για τους Ελβετούς

    Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας βάζει την Κάρπαθο στη λίστα με τα 8 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης. Το ελβετικό Μέσο περιγράφει το νησί ως «μυστική Σαντορίνη».

    Η Blick, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας, παροτρύνει τους αναγνώστες της να προτιμήσουν εναλλακτικούς προορισμούς, χωρίς μαζικό τουρισμό, για τις διακοπές τους. Η δημοφιλής εφημερίδα δημοσίευσε μια λίστα με 8 νησιά της Ευρώπης, που διακρίνονται για τις παραδόσεις τους, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και την αυθεντικότητά τους. Ανάμεσα σε αυτά τα ξεχωριστά νησιά φιγουράρει κι ένα ελληνικό: η Κάρπαθος.

    Κάρπαθος: Η «μυστική» Σαντορίνη για τους Ελβετούς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κάρπαθος καταλαμβάνει την 5η θέση και είναι το μοναδικό ελληνικό νησί της λίστας. Όπως αναφέρει η Blick, «η Κάρπαθος είναι φωτεινό παράδειγμα ποιότητας, καθώς είναι γνωστή και ως η "μυστική" Σαντορίνη. Εδώ αφθονούν τα τυπικά γαλανόλευκα χωριά, οι πανέμορφοι όρμοι, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι παραδοσιακοί ελληνικοί μεζέδες. Κάρπαθος σημαίνει ατελείωτη απόλαυση!».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τη λίστα της Blick συμπληρώνουν:

    • το Πορκερόλ της Γαλλίας
    • η Πόντζα στην Ιταλία
    • η Λα Γκραθιόσα των Καναρίων Νήσων
    • το Γκόζο της Μάλτας
    • η Βρετανική νήσος Γκέρνζι
    • το Τέρσελινγκ της Ολλανδίας
    • το Γερμανικό Άμρουμ

    «Το αφήγημά μας για αληθινές εμπειρίες διακοπών στην Κάρπαθο έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το νησί κερδίζει συνεχώς νέους φίλους από το εξωτερικό, ενώ είναι πολλοί όσοι μας επισκέπτονται κάθε χρόνο! Προμηνύεται μια πολύ καλή σεζόν με ροές από αγορές όπως η Σκανδιναβία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Αυστρία και άλλες γερμανόφωνες χώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider