Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18°C
    Clouds

    Οι 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στο TikTok

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στο TikTok

    Αυτές είναι οι πόλεις της Ευρώπης που σαρώνουν στο TikTok, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

    Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, το TikTok έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες πηγές ψυχαγωγικού περιεχομένου βίντεο σε όλο τον κόσμο. Για όσους αγαπούν να εξερευνούν τον κόσμο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πηγή ταξιδιωτικής έμπνευσης. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που ξεχωρίζουν στο TikTok;

    Η πύλη ενοικίασης διακοπών Holidu έκανε πρόσφατα μια έρευνα για να ανακαλύψει τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης στο TikTok. Η κατάταξη δημιουργήθηκε με βάση τον αριθμό των προβολών των βίντεο με ετικέτα με το αντίστοιχο όνομα της πόλης στο δημοφιλές μέσο. Ας δούμε τα αποτελέσματα:

    1. Βαρκελώνη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • 106,100,000,000 προβολές στο TikTok / 65.461 προβολές ανά κάτοικο

    Η Βαρκελώνη είναι η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή πόλη στο TikTok. Οι εμβληματικοί δρόμοι, οι ηλιόλουστες παραλίες και η εκπληκτική αρχιτεκτονική προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητα τους. Από το εμβληματικό πάρκο Güell μέχρι τη μαγευτική Sagrada Familia, η Βαρκελώνη έχει γίνει μια ατελείωτη πηγή viral βίντεο και συναρπαστικών προκλήσεων. Επιπλέον, η γαστρονομική σκηνή και η έντονη νυχτερινή ζωή έχουν προσελκύσει ένα παγκόσμιο κοινό που είναι πρόθυμο να εξερευνήσει την καταλανική κουλτούρα.

    Τα καλύτερα σκηνικά για βίντεο στο Tiktok:

    • Παραλία Barceloneta
    • Οι δρόμοι του El Raval
    • Ο δρόμος Las Ramblas

    2. Παρίσι, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • 64,800,000,000 προβολές στο TikTok/ 29.368 προβολές ανά κάτοικο

    Το ασημένιο μετάλλιο στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στο TikTok πηγαίνει στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, το Παρίσι. Ο μεγαλοπρεπής Πύργος του Άιφελ, ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά το 2024, και το εντυπωσιακό Μουσείο του Λούβρου προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για θεαματικά βίντεο. Ένας ακόμη λόγος για τη δημοφιλία του Παρισιού στο TikTok είναι η γαστρονομική σκηνή της πόλης. Από τα νόστιμα κρουασάν και τις μπαγκέτες μέχρι τα λαχταριστά τυριά και τα κρασιά, το Παρίσι είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων και προσφέρει πληθώρα γαστρονομικών εμπειριών που μοιράζονται ευχάριστα στο TikTok. Επίσης, η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και πολλά μουσικά φεστιβάλ είναι ιδανικά για βίντεο TikTok.

    Τα καλύτερα σκηνικά για βίντεο στο Tiktok:

    • Πλατεία Trocadéro
    • Μονμάρτρη
    • Πυραμίδα του Λούβρου

    3. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • 10,100,000,000 προβολές στο TikTok/ 18.387 προβολές ανά κάτοικο

    Στην τρίτη θέση συναντάμε το Μάντσεστερ, μια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει στους χρήστες του TikTok. Η πόλη φημίζεται για τις ποδοσφαιρικές της ομάδες, ιδιαίτερα τη Manchester United, η οποία έχει πάνω από 8,8 εκατομμύρια ακόλουθους και 18,8 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Επίσης είναι γνωστή για την ασυναγώνιστη μουσική σκηνή της, από την οποία έχουν βγει εμβληματικά συγκροτήματα όπως οι Oasis, The Smiths και Joy Division. Στο Μάντσεστερ θα βρείτε πολλές ζωντανές γειτονιές, όπως η Northern Quarter, η Chinatown και το Gay Village, καθεμία με τη δική της γοητεία και χαρακτήρα.

    Τα καλύτερα σκηνικά για βίντεο στο Tiktok:

    • Στάδιο Old Trafford
    • Βιβλιοθήκη John Rylands
    • MediaCityUK

    4. Λυών, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    9,300,000,000 προβολές στο TikTok/ 18.119 προβολές ανά κάτοικο

    Τα ιστορικά κτήρια, οι όμορφες πλατείες και οι γέφυρες της Λυών προσφέρουν ενδιαφέροντα σκηνικά για βίντεο, εξασφαλίζοντας τη θέση της ως η 4η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή πόλη στο TikTok. Επιπλέον, οι όχθες των ποταμών Rhône και Saône είναι το τέλειο σκηνικό για ένα βίντεο με εκπληκτική θέα στην πόλη. Χάρη στην κουλτούρα και την ατμόσφαιρά της, η Λυών είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσετε τη γοητεία του παλιού με τη δημοφιλία του νέου.

    Τα καλύτερα σκηνικά για βίντεο στο Tiktok:

    • Musée des Beaux-Arts
    • Παλιά Πόλη της Λυών
    • Place des Terreaux

    5. Στουτγκάρδη, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    9,200,000,000 προβολές στο TikTok/ 14.540 προβολές ανά κάτοικο

    Η Στουτγκάρδη είναι η 5η πιο δημοφιλής πόλη στο TikTok, με βάση τον αριθμό των προβολών ανά κάτοικο. Η γερμανική πόλη έχει πολλά καταπληκτικά μέρη για φαγητό και πολιτιστικά αξιοθέατα που προσελκύουν το κοινό του TikTok. Επίσης, διαθέτει μια ζωντανή και ποικιλόμορφη νυχτερινή σκηνή με κλαμπ, μπαρ και χώρους ζωντανής μουσικής για κάθε γούστο.

    Τα καλύτερα σκηνικά για βίντεο στο Tiktok:

    • Πύργος της Τηλεόρασης
    • Schlossplatz
    • Μουσείο Staatsgalerie Stuttgart

    Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα της Holidu.

    Οι 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στο TikTok

    1. Βαρκελώνη, Ισπανία

    2. Παρίσι, Γαλλία

    3. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

    4. Λυών, Γαλλία

    5. Στουτγάρδη, Γερμανία

    6. Πόρτο, Πορτογαλία

    7. Άμστερνταμ, Ολλανδία

    8. Μασσαλία, Γαλλία

    9. Δουβλίνο, Ιρλανδία

    10. Μπορντό, Γαλλία

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider