ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Κείμενο: Travelgo Team

Τρεις καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε την Μπολόνια, την πιο «υποτιμημένη» πόλη του κόσμου σύμφωνα με 175 ειδικούς του τουρισμού.

Ρώμη, Βενετία, Άμστερνταμ, Παρίσι και Βαρκελώνη είναι μερικές από τις διασημότερες και πιο τουριστικές ευρωπαϊκές πόλεις. Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά τους, όμως υπάρχουν εξίσου ενδιαφέρουσες «υποτιμημένες» πόλεις που μπορούν να σας προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες.

Μία από αυτές είναι και η Μπολόνια στη βόρεια Ιταλία, όπως επισημαίνει πρόσφατο άρθρο του CNBC. Η δημοσιογράφος Sharael Kolberg ρώτησε 175 λάτρεις των ταξιδιών, ειδικούς και πράκτορες σχετικά με το ποια πόλη πιστεύουν ότι είναι η πιο υποτιμημένη. Η πιο δημοφιλής απάντηση ήταν η Μπολόνια!

Πηγή: Shutterstock

«Η Μπολόνια είναι πολύ ανερχόμενη και έτοιμη να γίνει η νέα hot ιταλική πόλη για να επισκεφθεί κανείς», υποστηρίζει ο Tom Marchant, ιδρυτής της luxury ταξιδιωτικής εταιρείας Black Tomato. «Και ως πατρίδα της μπολονέζ, είναι μια γαστρονομική Μέκκα».

Αυτή η γοητευτική πόλη έχει πολλά παρατσούκλια. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι τα La Rossa (η «Κόκκινη», για τις κεραμιδένιες στέγες της), La Dotta (η «Πολυμαθής», για το αρχαίο πανεπιστήμιο της) και La Grassa (η «Χοντρή», για την πλούσια κουζίνα της).

Ιδού τρεις πολύ καλοί λόγοι για να βάλετε την Μπολόνια στη λίστα ταξιδιών σας:

Απαράμιλλη γαστρονομία

Πηγή: Shutterstock

«Η Μπολόνια έχει πιθανώς την καλύτερη γαστρονομική σκηνή σε όλη την Ιταλία», λέει στο CNBC ο Jeff Miller, travel blogger στο Our Passion for Travel. Οι λάτρεις του φαγητού μπορούν να εξερευνήσουν τις υπαίθριες αγορές και να δοκιμάσουν αυθεντική Μπολονέζ και τορτελίνια στα εστιατόρια της πόλης. Μπορείτε επίσης να περάσετε μια μέρα στο FICO Eataly World, το θεματικό πάρκο 20 στρεμμάτων της Μπολόνια που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιταλική κουζίνα. «Η Μπολόνια έχει εξαιρετική πρόσβαση στη Μόντενα και την Πάρμα - και οι δύο γνωστές για διάσημα προϊόντα (όπως το προσούτο Modena και το Parmigiano-Reggiano) που φέρουν το όνομά τους», προσθέτει ο David Hawkraven του Designed Travel.

Αρχιτεκτονική και ιστορία

Πηγή: Shutterstock

Η Μπολόνια έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τις στοές μήκους 60 χιλιομέτρων και τα τοξωτά δρομάκια της. Φιλοξενεί επίσης 24 μεσαιωνικούς πέτρινους πύργους, συμπεριλαμβανομένου του πιο εμβληματικού ορόσημου της Μπολόνια, των Δύο Πύργων. Η ταξιδιωτική συγγραφέας Ann-Marie Cahill λέει ότι η αναρρίχηση στον Πύργο Asinelli, έναν από τους Δύο Πύργους που είναι ανοιχτοί στο κοινό, είναι το σημείο από όπου πρέπει να ξεκινήσουν οι λάτρεις της ιστορίας. Προτείνει επίσης να επισκεφθείτε την ημιτελή Βασιλική του San Petronio και να περιηγηθείτε στα ρωμαϊκά ερείπια που βρίσκονται κάτω από τη βιβλιοθήκη της Μπολόνια (μπορείτε επίσης να τα δείτε μέσα από τα γυάλινα πατώματα της βιβλιοθήκης).

Βολική και προσβάσιμη

Πηγή: Shutterstock

Η Μπολόνια είναι μια πόλη ιδανική για περπάτημα, πράγμα το οποίο εξυπηρετεί ώστε να μην νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία, υπάρχει αστικό λεωφορείο με εισιτήρια που ξεκινούν από €1,30. Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και η πόλη είναι γενικά ασφαλής. Η Μπολόνια βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία, από όπου μπορείτε να εξορμήσετε και σε άλλες όμορφες ιταλικές πόλεις. Απέχει 110 χιλιόμετρα από τη Φλωρεντία, 150 χιλιόμετρα από τη Βενετία και 215 χιλιόμετρα από το Μιλάνο. Ωστόσο, η Μπολόνια είναι ένας προορισμός από μόνη της.